| Sociopatul a întrebat:

Orice sfant are un trecut si orice pacatos un viitor.

Cine imi poate comenta si mie asta?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fiecare om are si trecut, si viitor.
Afirmatia se refera la trecutul celor care s-au indreptat (care totdeauna a fost cu mai multe pacate constiente) si au devenit exemplari ("sfinti"), respectiv la viitorul inevitabil ai celor pacatosi (care va fi si in functie de comportamentul lor) dar oricum vor avea ceva viitor.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sanky sfantu' care e el, n-a fost el mare boss sfant lvl 99 de mic, a pornit si el dă jos, cu baietii prin cartier. Ce-a facut, cum s-a descurcat, a ajuns sfant.
Pacatosul de rand, sanky ala care nu e inca sfant, are si el un viitor, adica toata lumea are sanse, depinde dă ei, sanky.
Ma-ntelegi?
Aaaaam plecat dă joooooos, cu multe griji si nevoi... Nu e manelistii chiar asa prosti;)
https://www.youtube.com/watch?v=CBvTMgdCL-c

| Sn4k3 a răspuns:

Adica sfantul poate sa fi fost pacatos, iar pacatosul poate deveni sfant.

| GoldenZenith a răspuns:

Un sfânt are un trecut în care, probabil, a făcut și el păcate, pentru că e imposibil sa se nască din prima cu statutul de sfânt.
Păcătosul are un viitor în fața, in care se poate îndrepta și poate deveni desăvârșit.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Citatul asta evidentiaza faptul ca nimic nu e definitiv.Viata,prin definitie, e schimbatoare.E influentata de orice alegere pe care o facem.E ca o carte alba, goala.In fiecare zi adaugam o pagina, 2, 3.
Nimeni nu se naste perfect.Nici binele, nici raul, nu sunt definitive.Ele se pot schimba, se pot amesteca."Orice sfant are un trecut"-nu te nasti sfant.Devi(e o metafora). Devi mai bun prin faptele tale.Ca si cum ai porni de la 0.Chiar daca in trecut ai facut greseli, ele nu iti dicteaza viitorul.Se transforma in niste experiente, in niste lectii si e alegerea ta daca vrei sa inveti din ele sau nu. Daca le regreti, daca ai invatat ceva din ele, daca ai taria sa le depasesti, ele isi pierd din importanta.Raman doar niste simple amintiri.Nu te eticheteaza automat ca un om "rau".
"Orice pacatos are un viitor".E inversa primei parti.Acel viitor tine doar de tine.De alegerea ta.Schimbarea iti apartine numai tie. Daca prezentul nu te multumeste, nu inseamna ca si viitorul trebuie sa fie la fel. Daca acum esti "pacatos", nu inseamna ca asa si trebuie sa mori.Te poti schimba.Nu poti sterge greselile, dar le poti compensa. Poti aduce un echilibru.Niciodata nu e prea tarziu.

| KJF a răspuns:

Fiecare persoana are un trecut si un viitor. Trecutul nu poate fi schimbat spre deosebire de viitor. Acest citat ne demonstreaza ca greşelile din trecut nu trebuie sa ne influenteze viitoru si ca chiar si cea mai pacatoasa persoana poate deveni sfînt, nu trebuie decat sasi inteleaga greselili si sa persiste dorinta de a se schimba si nu a mai repeta greselile din trecut.