anonim_4396
| Anonim întreabă:

Pe TPU am vazut multi tineri care intreaba cum se publica o carte, apreciez initiativa lor de a scrie, si chiar ma gandeam si eu intr-o zi sa scriu, dar nu cred ca am un asemenea dar, va intreb ce calitati iti trebuie ca sa scrii o carte buna?

Răspuns Câştigător
| Teardrop a răspuns:

Detaliile tehnice sunt importante.
Cliseu numero unu: Vocabularul. Într-o pagină (da, o pagină) poţi să repeţi cuvintele (aşa cum făcea Agatha Christie) atâta timp cât o faci cu simţ dezvoltat al literaturii (care este un dar, şi foarte puţini îl au). Trebuie să ştii când să pui cuvântul, unde, după câte cuvinte, trebuie să ai ureche şi să simţi, efectiv, limba.
Ceea ce e cam riscant, şi dacă n-ai darul, se recomandă să ai vocabular.

Cliseu secundo: gramatica.
Dacă nu ştii gramatică, scrii degeaba.

Atunci când scrii o poveste, trebuie să ştii povestea personajelor: Cum a crescut fiecare, prin ce a trecut, ce prieteni are, ce ştie să facă, ce familie are...

Dacă personajele au trecut, vor scrie singure povestea.

Să faci o poveste cu personaje fără trecut, e ca şi cum i-ai sterge amintirile unui om în fiecare an.

E bine să ai un model în literatură. De fapt, e indicat.
Imaginaţia e cheia. Cu cât ceea ce scrii este mai inedit, cu atât v-a atrage mai mult oamenii.
Să ştii pentru ce categorie de vârstă scrii.
Să ştii să îţi vinzi povestea.

5 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Nu-ti trebuie decat valoare.

| Kaℓi a răspuns:

In primul rand ar trebui sa ai ceva de spus. Ceva important, nu o alta poveste de doi lei cu vampiri... si tot in primul rand, ar trebui sa stapanesti perfect gramatica si sa ai un vocabular bogat si usurinta si farmec in exprimare.
Un subiect aiurea sau fumat deja, o exprimare de copil naiv si o scriere agramata omoara in fasa orice tentativa literara.
Bafta!

| Nolkyz a răspuns:

Ei bine, trebuie sa ai rabdare, vocabular, idei bune si da, sa citesti, dar nu ca sa ai inspiratie pentru ca in momentul in care toate ideile iti vin pe baza a ceea ce ai citit, e ca si cum ai rescrie ideile altora si astfel ar deveni niste surse de inspiratie ceea ce nu e okay din unele puncte de vedere in sensul in care in acest mod literatura bate pasul pe loc si trebuie sa ai acel ceva inovator si genial care sa te desprinsa de literatura scrisa pana acum si sa te individualizezi.

| yekto a răspuns:

Sa stii sa te promovezi si sa stii sa oferi ceea ce cauta cat mai multa lume

| LovingAdam a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa scrii cea ce simti, ^^ incearca sa citesti cat mai multe carti, asa o sa iti vina si tie inspiratie.