| anonim2832004 a întrebat:

Vreau sa scriu un roman SF. Cum se scrie si cum se publica o carte de cest gen?

Răspuns Câştigător
| Syllvyss3160 a răspuns:

Anonim iti apreciez munca si efortul tau de a scrie o carte dar nu cred ca are rost sa ceri pareri aici pe TpU deoarece aici toti rad de tine si de munca ta
eu iti dau un sfat daca ai inceput sa scrii cartea sau o ai deja scrisa cred ca ar trebui sa stii decat tu si nimeni altcineva deoarece cei care zic ca "te ajuta" de fapt nu fac altceva decat sa râdä de tine.
si in legatura cu publicarea cred ca cel mai bine ar fi sa o scrii in engleza sau franceza daca stii sau daca nu sa o duci la tradus si sa o publici in strainatate deoarece este mai bine vazuta ca in Romania si ai ocazia sa ajungi faimos/a.
eu stiu o editura care e gratis deci nu platesti nimic dar din pacate e in Franta si cartea trebuie sa fie engleza/franceza.
daca vrei mai multe informatii imi poti da id tau sau adresa de fb si sa vb.

6 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Păi, bag seama că mai rămîne să-l scrie unul dintre noi iar tu doar să-l semnezi ca autor.

| wolder a răspuns:

Daca deja stii ca vrei s-o scrii ar trebui sa-ti fi venit ideile sa pornesti de la ceva, nu asa : de azi vreau sa scriu o carte! dar wow ce minunat.
ai nevoie de talent si imaginatie.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Uite, iti pot da link-ul unui site cu sfaturi pentru scenaristica. Sunt unele diferente intre a scrie un scenariu si a scrie un roman, dar, daca esti atent, poti gasi si cateva chestii utile:

http://thescriptlab.com/screenwriting

Din nefericire este in engleza.

Acum, inainte de a incepe ce vreau sa iti zic, trebuie sa mentionez ca am studiat problemele pe care le-ar impune scrisul si publicarea unei carti, cu toate ca nu am reusit sa scriu niciun roman pana la aceasta ora. Cu speranta ca nu te descurajez, afla ca este greu sa publici in format tiparit fara a avea niciun fel de recomandare din partea cuiva sau fara sa fii tu ca persoana un ins cunoscut, fie si pe plan local. Motivul este frica editurilor ca nu isi vor vinde produsul. Iar partea cu scrisul este doar aparent mai simpla (cum ti s-a si sugerat de catre cei dinaintea mea, depinde mult de tine). Analizeaza-ti foarte bine ideile si personajele, stabileste partile naratiunii si expunerea lor, persoana la care naratiunea va fi expusa (intai sau a treia). Sunt multe de facut si poate sa iasa bine. Merita sa incerci. O idee despre ce ai dori sa iasa presupun ca deja ai. Nu iti impune termene limita.

Daca vrei sa incerc sa te mai ajut cu mai mult lasa-mi un mesaj. Sunt lucruri pe care nu le pot rezuma aici.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Lasă-te de scris cărţi.

| Joey8 a răspuns:

Pai in primul rand trebuie sa ai niste talent in asa ceva, niste imaginatie sau macar o inspiratie.
Trebuie sa-l scrii corect fara greseli gramaticale, sa nu devieze sau sa deruteze cititorul ducandul intr-o alta perspectiva.
E ca si cum ai face un film sf dar in scris si in detalii amanuntite!
Trebuie sa fie ceva care sa atraga publicul interesat de carti, ( cititorii) dar si cei care le plac filmele sf!
Trebuie sa ai o idee bine marcata!
E ca si cum ai scrie un scenariu sf la persoana a III-a!
Ati sugerez sa iei un roman daca ai prin casa si sa vezi cum e facut. Nu neaparat sa-l faci identic, doar la felul cum este compus!
Sau cel mai bine intreaba o bibleotecara sau pe cineva apropiat in domeniul ista!
O zi faina si succes!

| alecsa91 a răspuns:

Cum adica "cum se scrie si cum se publica"?
Ha, ha! Pai se scrie si se publica ca oricare alta lucrare! iti trebuie multa imaginatie, iar pentru publicare iti trebuie bani. bani pentru corectura, pentru editura, pentru tipografie etc.

Da e comica intrebarea: cum se scrie si cum se publica laughing