| Arianna021 a întrebat:

Pentru ce varsta este cartea "Intalnire cu moartea" de Agatha Christie? Si, daca puteti, dati o nota si/sau o scurta recenzie cartii.

Răspuns Câştigător
| Raven a răspuns:

Poate nu cunoști diferența dintre un scurt rezumat și o recenzie, o recenzie bună înseamnă să povestești cam 25% din carte și apoi să-i prezinți părțile slabe și cele tari, motivul pentru care o recomanzi, în caz că ți-a plăcut și de ce nu crezi că merită osteneala, în caz că lectura ei nu te-a satisfăcut. Poți să faci paralele cu alte cărți ale autorului ori ale altor autori dacă ești suficient de citit și destul de inteligent încât să vezi similitudinile.
Obișnuiam să scriu recenzii pentru un blog, în schimbul lor primeam cărți spre lectură, o să mă scuzi dacă nu găsesc că o fundă merită toată munca asta, mai ales că, cel mai bine, o recenzie o faci în timpul lecturii ori imediat după aceea, cât e totul proaspăt în minte.
Dacă vrei doar un scurt rezumat, te pot ajuta.
Aflat într-un hotel din Ierusalim, Poirot aude o conversație în care cineva spune altcuiva: "Înțelegi, nu-i așa, că trebuie să moară?" Și se gândește că e capabil să recunoască vocea respectivă, dacă e necesar.
Apoi, prin intermediul a două personaje, Dr Gerard, un psihiatru francez și Sarah King, o tânără absolventă de Medicină, ne este prezentată familia Boynton, condusă cu mână de fier de doamna Boynton, o femeie de o urâțenie rară, pe dinăuntru și pe dinafară, un personaj grotesc, tiranică, sadică, manipulatoare, detestabilă, o adevărată încarnare a răului, care și-a tranformat cei trei fii vitregi și propria fiică în niște epave umane, psihic și fizic.
Așa că, în momentul în care femeia este găsită moartă în timpul unei excursii la Petra, întrebarea nu e cine ar fi vrut s-o ucidă ci dacă e cineva care N-AR fi vrut s-o ucidă. Iar Poirot și-a dat seama între timp cine spusese fatidicele cuvinte...Ar putea fi acela ucigașul?
Are suspans, are un pic de umor, are niște idile, e cu happy end, ca să zic așa, i-aș da 3, 5→4/5 stele, mi-a plăcut dar am alte titluri de-ale ei la categoria 5*.
Pentru ce vârstă ar fi, depinde acum ce cărți a mai citit copilul respectiv (dacă despre asta e vorba) și ce gen de filme a văzut, eu am început să citesc romanele ei pe la 12-13 ani dar am început cu Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd și Crima din Orient Express. Cartea asta n-are scene dure dar am citit niște recenzii scrise de adolescenți și partea psihologică ori n-au înțeles-o, ori i-a plictisit.

1 răspuns: