| pastru009 a întrebat:

Prima mea carte cu vrăji
de Dumitru Adrian


Nota autorului:
Te-ai întrebat vreodată cum este să fii un vrăjitor? Ce vrăji ai putea să foloseşti? Sau ce puteri ai vrea să ai?
Cartea de faţă cu siguranţă nu o vei mai lăsa din mână, după ce vei începe să o citeşti.Vei fi atras de farmecul misterului şi de al lumii fantastice ce înconjoară această carte.
Am ţinut în taină mult timp povestea acestei fete,dar cred că este pregătită să se arate şi să vă împărtăşească viaţa ei.Dar ţineţi minte: fiecare om,vrăjitor sau nu,vampir sau nu,zână sau nu,fiecare are o poveste, o origine şi trebuie să i-o respectaţi indiferent de împrejurări.


Dedic această carte părinţilor mei


Capitolul 1

Cărţile vechi şi uzate stăteau neatinste în biblioteca Universităţii Leeds.Umblam de colo-colo pentru a pune toate cărţile în ordine pe rafturile lor.Podeaua uşor deteriorată a sălii de lectură Fitzroy Dash,pârâia la fiecare pas ce îl înaintam. Spre mirarea mea, sala de lectură era pustie în acea după-amiază.Nu era nimeni.Tot ce se simţea era doar mirosul comun de cărţi vechi şi de ceară de lumânări.M-am oprit în faţa unui zid înalt într-un colţ al Bibliotecii Leeds, învăluit de întuneric şi prins în vraja tristeţii.Toţi oamenii ce stăteau în acel colţ uitat de lume, deveneau trişti şi acest lucru a fost îndeajuns pentru a îi înlătura din acea parte a sălii de lecturi.Numai creaturile magice erau imune la acea vrajă,rostită de familia Kensington, din care făceam şi eu parte.Mă asigur că nu mă vede nimeni; mă uit în stânga şi după în partea opusă: la fel de singuratică era încăperea.Am rostit decântecele:
-Plapen fortis mungus.
Deodată apare prin farmec, o uşă din secolul al şaptesprezecelea.Este făcută din lemn de ulm,un lemn dur,înconjurată la margini de marmură. Simbolurile de pe ea îmi erau destul de cunoscute, dar nici acum nu îmi dau seama de unde.Toate simbolurile aparţin magiei vechi.Unele vrăjitoare încă mai folosesc acel tip de vrăjitorie,ca şi mama mea.Ea întotdeauna îmi zice: ‚‚Vrăjitoria veche şi alchimia merg mână-n mână’’. Încă nu ştiu în ce constă vrăjitoria veche,dar mama mea mă pune sa o învăţ,deoarece aceasta este prima învăţătură ce o primeşte o vrăjitoare în drumul ei spre măreţie.
Am intrat pe uşă cu cărţile în mână,într-o încăpere complet diferită de biblioteca Universităţii Leeds.În acea încăpere,creaturile magice de tot felul,vampiri,vârcolaci,zâne, goblini şi multe alte fiinţe şi-au oprit brusc treaba la vederea mea.Eu,fiind nedumerită,am trecut pe lângă ei ruşinată din nu ştiu ce motiv cu mintea la acţiunile mele din ziua de azi,deoarece poate observam dacă am făcut vreo faptă rea cuiva, dar nimic.Am avut o zi liniştită, deoarece am petrecut-o stând toată ziua citind şi documentâdu-mă din cărţi.Dar acum ziua se transformă într-o seară insolită.Am continuat să merg până la raftul de unde am împrumutat cărţile.M-am uitat în jurul meu: toţi se holbau de parcă erau indigninaţi la vederea mea.Am ajuns la raft şi am pus cărţile.În timp ce le aşezam în ordine corectă,fiecare la locul ei, toţi s-au întors subit la treaba lor.


Capitolul 2


Simţeam că se apropie cineva.Aerul din jurul meu devine brusc rece şi îmi este greu să mă concentrez pe problema ce a început mai devreme.


Sper ca v-a placut.Acum...intrebarea mea este: as vrea sa descriu vampirul(am de gand sa fie un baiat de varsta fetei din poveste: cum vi se pare numele Samantha Kensington? sau Tamara Kensigton?-numele pentru fata nu l-am ales inca si va intreb pe voi ori Tamara ori Samantha sau un nume mai frumos, gen de vrajitoare daca aveti voi idee).Bun revenim..cum ar trebui sa descriu baietelul vampir?

4 răspunsuri:
| pastru009 explică:

Bine.
P.S. : Mersi de ajutor.

| Yleana a răspuns:

Ce parere ai de Karolyna sau Karolyn? Mie mi se par niste nume dragute. Iar pentru descrierea baiatului:
Un baiat inalt, cu un zambet a carei straluciri iti fura privirea cufundata in tainele cartilor tiparite cu slovele uitate de timp. Parul, de un negru simplu, dar plin de culoarea vietii de nemuritor. Ochii, caprui si lucitori, ca perlele dintr-un colier aruncat in mare, de o fata ce a plans distrusa de un gand rau. Chipul lui era ca o prezent luna, ce te vegheaza in fiecare noapte, dar ascuns ca un suflet parasit.
Cam asa il pot descrie eu. Daca vrei mai multe idei, trimite-mi un mesaj pe TPU!
Ma bucur ca te-am putut ajuta!

| Parincu_Alex_1969 a răspuns:

Mi-as dori sa avem cateva discutii. Cum v-as putea contacta?

| pastru009 explică (pentru Parincu_Alex_1969):

Uitati adresa mea de yahoo: adryan_dumytru@yahoo.com