|

Puteti sa îmi faceti va rog frumos rezumatul complet al filmului avatar

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

N 2154, corporația RDA extrage minereuri de pe Pandora, o lună asemănătoare Pământului a planetei Polyphemus.[16] Parker Selfridge (Giovanni Ribisi) conduce operațiunile de extragere de minereu și angajează un fost soldat în infanteria marină a Statelor Unite ale Americii pentru a asigura securitatea operațiunilor. Corporația intenționează să exploateze rezervele Pandorei de unobtanium, un minereu foarte prețios. Pandora este locuită de Na’vi, o specie de umanoizi care au culoarea pielii albastră și care au instincte de felină.[17] Mai puternici din punct de vedere fizic și mai înalți decât oamenii, Na'vii trăiesc în armonie cu natura, venerând o zeiță-mamă numită Eywa.

Oamenii nu pot supraviețui expunerii în atmosfera Pandoriană un timp îndelungat, drept care sunt nevoiți să poarte măști de oxigen. În încercarea de a-și îmbunătăți relațiile cu populația băștinașă, oamenii de știință creează hibrizi între oameni și Na'vi, numiți avatari, controlați de operatori umani potriviți din punct de vedere genetic.[18] Jake Sully (Sam Worthington), un fost infanterist marin paralizat de la brâu în jos, este soluția de urgență utilizată pentru a-l înlocui pe fratele geamăn ucis, un om de știință antrenat pentru a deveni avatar. Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver), șeful programului Avatar, îl consideră pe Sully inadecvat pentru a-l înlocui pe fratele său și îi atribuie doar rolul de bodyguard al său.

Jake o escortează pe Augustine și pe biologul Norm Spellman (Joel David Moore) într-o misiune de explorare în forma lor de avatari pentru a intra în contact cu Na'vi, în încercarea de a stabili relații diplomatice care să rezolve problema resurselor și să pună capăt amenințărilor. În timpul misiunii grupul este atacat de un prădător și Jake se pierde de restul grupului. Forțat de împrejurări să supraviețuiască noaptea în jungla periculoasă a Pandorei, el este salvat...2009 - 6899 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut,
Avatar este un film epic științifico-fantastic american apărut la sfârșitul anului 2009, scris și regizat de regizorul canadian James Cameron (cele mai cunoscute producții ale acestuia fiind seria Terminator și Titanic). Acțiunea filmului se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri.[4] Aici oamenii și-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un prețios minereu ce se găsește pe satelitul natural, în timp ce populația aborigenă Na'vi - o rasă de aborigeni umanoizi - reușeste să reziste expansiunii coloniștilor, care le amenință existența lor precum și a ecosistemului pandorian. După spusele lui Cameron, titlul filmului se referă la trupurile modificate genetic utilizate de personajele din film pentru a interacționa cu populația Na'vi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Multumesc mult pentru rezumat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează