| Mihaelammm a întrebat:

Buna mămici! Ma lupt cu o problema. Bebele meu de 5 luni, refuza sa mănânce din biberon. Am avut sân 2 luni, apoi am început sa ii dau formula. A mâncat bine cam 2 fără nici o problema. Iar acum de o luna de zile când vine momentul sa mâncam din biberon plânge, ii dau imediat suzeta se calmează, jumătate de ora ma lupt cu el sa ia biberonul sa mănânce. Am schimbat laptele, tetinele, cu același biberon ii dau 10, 20 ml apa, imediat o bea, când ii dau laptele plânge foarte rău. După jumătate de ora se calmează puțin și mananca maxim 90 din 180!
Nimeni nu îmi poate da nici un răspuns, nici măcar doctorul pediatru. Poate cineva a avut același situație. PLS

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Renunta la biberon si da-i cu canita sau lingurita.
Oricum are 5 luni si trebuie sa ii incepi diversificarea cu mancare: mar cu biscuiti, banana cu biscuiti, supa de zarzavat pasata, piure cu banana sau carnita fiarta si tocata samd.
Copilul meu nu a acceptat niciodata nici biberonul si nici suzeta, nici macar laptele de cumparat.
L-am alaptat natural cateva luni dupa care am trecut la hranirea lui cu lingurita.
Avantajul a fost ca s-a dezvoltat foarte repede, la 8 luni mergea singur in picioare si avea dintisori in gurita. A inceput sa vorbeasca foarte repede si era foarte activ.
Nici in ziua de azi baiatul meu care-i barbat in toata firea nu bea lapte, spune ca nu-i place si nu-i suporta gustul.

| Mihaelammm explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc frumos. Deja am început diversificarea de o luna de zile. In schimb bebe, am uitat sa precizez, nu plânge se trezește, mananca tot din biberon și adoarme înapoi. Deci este posibil sa numai vrea lapte? Sunt foarte îngrijorată, nimeni nu mi-a zis un motiv anume ce se întâmpla cu el.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mihaelammm):

Cel mai probabil nu mai vrea lapte deloc.
Al meu a fost unul din acei copii, al tau este altul si sunt convinsa ca sunt destui copilasi care refuza laptele.
Chiar nu ai nici un motiv sub soare sa fii ingrijorata, fiindca copilul manaca mancae si daca ai grija sa-i dai diversificata cu fructe si legume, introducand ou si carnita, apai chiar nu exista nici un risc de nimic.
mi s-a spsu acest lucru de un medic petriatru forarte batran, care era pe vremea aceea director de spital si crede-ma, fii-miu are 35 de ani si este un zdrahon de barbat, cu dintii si oasele drepte si frumoase.

| Raniaa a răspuns (pentru Violleta2022):

Diversificare de la 5 luni?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Raniaa):

Da, eu am inceput la 5 luni, dupa sfatul medicului pediatru de atunci. Copilul statea deja singur in poponet si isi tinea capul iar doctorita m-a sfatuit sa incep ai introduce alimente.

Dupa cum vezi aici, diversificare poate incepe chiar si de la 4 luni, evident cu acordul si sfatul medicului:

https://riviere.ro/......-bebelusi/

https://riviere.ro/diversificarea-la-bebelusi/

| Freya1 a răspuns:

Poti încet sa începi diversificarea.Sunt copii ce simt nevoia de hrana în locul laptelui mult mai repede.
Începi cu piure de legume, pe urma încet și fructe și tot asa.Iar lapte mai încerci printre ele.

Atât timp cât totuși mănâncă ceva nu cred ca trebuie sa îți faci griji.

| iulia0514 a răspuns:

Schimba pediatrul, cel mai probabil copilul are reflux și are nevoie de lapte special pentru ca cel pe care i-l dai îi produce acid gastric și de aceea copilu refuza laptele pentru ca îl asociază cu disconfortul cauzat de refluxul gastroesofagian! PS. Nu îi mai da apă copiii pana în 6 luni nu au nevoie de apa pentru ca apa îi dă doar o senzație falsa de sațietate și asta poate fi unul dintre factorii pentru care refuză laptele pentru că tu îl indopi cu apă înainte de masa

| Mihaelammm explică (pentru iulia0514):

Ii dau apa de câteva zile am încercat câte 10 ml. El nu vrea sa mănânce de mai bine de o luna de zile. Am început și diversificarea de câteva săptămâni, piure mananca ziua nu am probleme, dar când vede doar biberonul de lapte începe sa plângă.

| iulia0514 a răspuns (pentru Mihaelammm):

Ai vorbit cu pediatrul despre diversificare? Ți-a făcu o schema cu care sa începi având în vedere că copilul nu e încă pregătit din punct de vedere fizic sa începi diversificarea presupun ca ți-a zis ca trebuie să îi dai pentru început doar piureuri dintr-o singur fel de leguma mai multe zile la rând și de astfel ca trebuie să îi pui laptele praf în mâncare pentru că el are nevoie încă de acei nutrienti pe care ii oferă doar laptele!?