| biasuru a întrebat:

Buna seara, vin cu o dilema... Fetita mea de un an si 6 luni,cand vrea sa spuna da, sau nu da din cap mai mult si nu foloseste cuvinte.In seara asta mi-a spus soacra mea, ca nu este indicat s-o mai las sa aprobe ceva pana la varsta de 3 ani dand din cap,deoarece ii afecteaza muschii capului si umerilor(asa a citit intr-o carte cica...).Eu sunt nedumerita,am zis ca ea din respect,dar am incercat sa ma documentez pe internet si nu am gasit ceea ce doream, asa ca va intreb pe voi! Ati auzit de asa ceva( eu n-am auzit e primul copil etc)? Astept raspunsurile voastre, multumesc!

10 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

N-am auzit de asa ceva, mi se pare o aberatie. Oricum isi foloseste toti muschii la varsta asta, e si normal.

| biasuru explică (pentru aXy99):

Multumesc frumos happy

| Clorox a răspuns:

Nu am auzit asa ceva niciodata.

| biasuru explică (pentru Clorox):

Nici eu, dar am zis sa nu o contrazic pana nu sunt sigura laughing) sanatate multa

| Clorox a răspuns (pentru biasuru):

La fel si dumneavoastra si fetitei.

| Panamax a răspuns:

Soacra sa-si vada de treaba ei si sa intervina doar daca i se cere expres asta.

| biasuru explică (pentru Panamax):

Ha ha ha laughing) da aveti dreptate, asa sunt mamele...grijulii big grin sanatate multa

| unvecin a răspuns:

Spune-i soacrei că ai aflat și tu că de la o vârstă nici ea nu are voie să dea cu capul decât pe verticală, aprobator. laughing

| AnjaAHUI a răspuns:

Bună!

Nu vreau să fiu nepoliticoasă sau rea, dar ceea ce spune soacra ta este o aberație. Mușchii trebuie folosiți, copilul trebuie lăsat să facă orice mișcare, astfel încât să se dezvolte armonios, folosindu-și întreg corpul.

Puteți să îi spuneți soacrei următoarele lucruri:
1. Dacă nu o lasă să dea din cap atunci când încearcă să spună da sau nu, dumneai cum ar opri-o?
2. Creșterea copiilor este puternic influențată de felul în care se mișcă, felul în care stau ei, felul în care merg. Există sute de afecțiuni cauzate de poziții nefavorabile, sau de folosirea doar a unei părți a corpului predominant (partea sângă sau partea dreaptă). Atâta timp cât mișcările sunt echilibrate și se efectuează pe ambele părți nu se întâmplă nimic, nu există nicio problemă.
3. Întrebați-o dacă știe ceva despre torticolis. Este o afecțiune a gâtului, numită popular Gât Strâmb și se datorează afectării unui mușchi. În general copii se nasc cu această boală, dar poate să apară oricând, una din cauze fiind nefolosirea corectă a mușchilor gâtului. Prin asta înțelegem o poziție vicioasă, o întindere cu complicații.

Sper că ți-am fost de ajutor! O seară bună să ai și sănătate la fetiță!

| biasuru explică (pentru AnjaAHUI):

Multumesc din suflet, nu am vrut s-o contrazic din respect...dar stiam ca nu are dreptate, totusi am vrut sa ma conving, auzind parerea dvs apropo mi-a zis sa nu-i mai pun intrebari, ca sa nu mai fie nevoie sa raspunda...big grin chiar mi-a fost de ajutor.Sanatate multa dvs si familiei dvs