| Moldovan_Ioan_1964 a întrebat:

Bună ziua, întâmpin o problema cu fiul meu în vărsat de 17 ani care în urma cu 2 ani, deoarece era mai corpolent (90Kg la 180cm) s-a ambiționat și cu mult sport și sala dar dieta cam la întâmplare, mai mult prin înfometare, a reușit sa ajungă la 70 kg. Nu i-am impus niciodată noi, ca părinți, sa slăbească, ei între ei cativa colegi de la liceu s-au ambiționat. Menționez ca este în clasa de mate info cu elevi buni, cea mai buna clasa din liceu. Problema mare care a apărut este ca nu se mai suporta, nu mai are stima de sine, se vede tot corpolent și se compara tot timpul cu alții deși arata foarte bine, fizic atletic și frumos. Și-a pierdut orice voința, este foarte irascibil, necomunicativ, depresiv, spune ca are probleme psihice și nu se mai suporta. Este o falsa problema, toți din jurul lui vad asta și nu poate sa îl convingă nimeni. Are o prietena apropiata, confidenta, nici chiar ea nu poate sa îl convingă. As vrea ceva îndrumare ca părinte ce pot sa fac. Pierde foarte mult și cu școala nemaiavând interes și voința. Mulțumesc

5 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Avand in vedere ca are 1m80 trebuie sa aiba si kg pe masura si ar trebui sa inteleaga asta.
Cred ca trebuie sa in convingeti sa mearga la un pisholog pana nu devine bulemic si anorexic.

| Hammurabi a răspuns:

Mergeți cu el la un psiholog. Tot ceea ce povestiți sunt semne clare ale unei depresii.
De fapt se știe că curele de slăbire prin înfometare pot duce la depresie.

| Donsavas a răspuns:

Buna dimineata! A avea o problema psihică nu este o Problema,ci nerezolvarea ei. Nu este o falsă impresie ca il deranjează,ci poate fix ce il deranjează,tocmai de asta simte ca e tulburat.
Dati i voie să meargă la un consult psihiatric, are dreptul asta si in curând va fi major, trebuie invatat sa aiba grija de el. La fel ca si corpul si sufletul omului are de suferit. Cati oameni împliniți, care se declarau fericiți și aveau de toate nu s au sinucis? Eu spun ca nu e cazul sa se meargă atât de departe pentru că după veti fi nevoită dvs ca mama sa luati atitudine si e mai neplăcut. Lasă ti l in pace sa se consulte cu specialistul! Este păcat de viață unui om sa astepte pe timpul, sănătatea și energia lui.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Sfatul meu este sa cautati un psiholog bun care, in timp, sa descopere adevarata cauza. Nu presupun nimic dar si eu tot la 17 ani am avut prima cadere psihica majora.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Psiholog.