| Anonimulantisocial17 a întrebat:

Am fost victima bulingului in liceu si chestia asta m-a facut sa fiu mai timid, depresiv si sa am stima de sine scazuta. Cum as putea sa devin mai indraznet, sa am incredere in mine si sa nu mai fiu asa timid?

3 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Ai nevoie de motivație și răbdare cu tine însăți.
Nu esti singurul care a trecut peste asemenea episoade.
Ai rămâne surprins dacă ai stii câte persoane puternice din punct de vedere mental și apreciate la momentul actual au trecut prin anumite încercări, fie bullying, familie toxică.
Prin urmare, nu este imposibil.
Totul depinde de tine.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

De tot ce ai nevoie... se gaseste deja in tine. Ai acolo tot ce trebuie, trebuie doar sa le redescoperi.

Sa ne gandim, la ce te gandesti acum? Care este problema? De ce esti timid? Lasa ce s-a intamplat in liceu, nu mai conteaza. Ce te deranjeaza pe tine acum?

Iti este frica sa nu pierzi ceva? Sa nu pierzi o eventuala prietenie, daca zici ceva gresit? Pai nciiodata nu ai avut-o. Sa nu pierzi o parere buna? Pai niciodata nu ai avut-o. Si daca sa zicem ca cineva ar avea o parere proasta despre tine? Ceare ar fi problema? Mai sunt alte 7, 594 miliarde de persoane in lumea asta happy

Citeste asta:
https://succesdublu.ro/7-pasi-de-a-scapa-de-frica-de-a-nu-pierde/

| Bluestar15 a răspuns:

Cauta cartea "cei sase stalpi ai increderii in sine", scrisa de Nathaniel Branden.E una din cele mai bune carti din literatura de specialitate pe subiectele incredere in sine si stima de sine.Multi au trecut prin ce ai trecut tu si lucrurile s-au schimbat complet in viata lor.E foarte bine ca vrei sa schimbi lucrurile, primul pas e deja facut, ramane doar sa te informezi pe subiect si - foarte important - sa pui in aplicare ceea ce citesti (altfel citim, dar nu ne alegem cu foarte mult).Pe langa asta, gaseste cativa oameni care sunt ok ca persoane (nu "destepti" care fac mistouri aiurea) si de la care ai ce invata si socializeaza cu ei, in felul asta socializarea va veni cu un feedback pozitiv si asta te va ajuta mult.O sa vezi ca lucrurile usor usor se vor schimba.