| Amanda1 a întrebat:

Cum să-i explic tatălui meu că este prea dur și că metodele lui de educație sunt doar dăunătoare, fără ca el să mă considere rebela și să mă pedepsească mai aspru?

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca ai dovedit ca esti un copil incapatanat si rebel parintii au ajuns la concluzia ca trebuei sa ti se faca educatie cu pedeapsa, fiindca esti incapabila sa intelegi de voie buna.

Daca vrei sa scapi de pedepse este simplu; devii un copil exemplar, ascultand de parintii intru totul, mergand la scoala, fara sa mai intarzii la ore, rezolvandu-ti temele si invatand zilnic, culcandu-te foarte devreme si de fiecare data cand doresti ceva, ceri voie parintilor.

| Violleta2022 a răspuns:

Simplu: facand doar ceea ce el iti cere, demonstrand ca ai intelegi TOT asculti in totalitate de parintii tai.
Pana la majorat ai obligatia sa-ti asculti parintii sau autoritatea tutelara, dupa care poti face tot ce doresti tu.
Acum ai o singura reponsabilitate: sa mergi la scoala ca sa inveti si sa-ti completezi educatia!

| darrio2007 a răspuns:

Nu sui si ce comportament ai tu. Stie el ce stie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ai cum.

| johnnny123 a răspuns:

Dacă nu cunoaștem situația reală, nu avem cum să apreciem. Poate că este întradevăr prea dur, sau poate că-l percepi tu ca fiind prea dur pentru că nu-ți convin anumite lucruri.

De exemplu, ieri spuneai așa:

"Din ultimul timp tata vrea sa imi impuna sa ii predau telefonul la ora 21 pana dimineata crezand el ca din cauza telefonului nu dorm si intarzii la scoala"

Păi dacă nu dormi și întârzii la școală pentru că stai pe telefon toată noaptea, nu e normal să-ți limiteze accesul?

"Dupa ce l-am primit inapoi m-am opus din nou. De data asta mi-a zis ca nu mai primesc o saptamana nici un ban si chiar nu am primit si nici telefonul."

Deci după ce ți-a dat telefonul înapoi, în loc să înveți lecția ai recidivat. În plus, înțeleg că primești și bani în mod regulat. Deci nu ești chiar cel mai nefericit copil.

"Apoi i-am zis ca daca mai imi ia telefonul ii sparg telefonul lui sau o sa sparg ceva din casa"

Și te întrebi de ce amenințările astea nu au fost bine primite?

| BabaOarba a răspuns:

Daca iti indeplinesti indatoririle normale, nu vei mai primi pedepse. Dar nu te astepta ca daca o zi nu intarzii la scoala, totul sa revina la normal. Increderea se castiga in timp. Revolta da inapoi toata increderea castigata intr-o perioada.

E normal sa iti ceara anumite lucruri, avand in vedere ca un parinte investeste in copilul sau (timp, bani, rabdare). Si vrea sa vada ca investitia da roade. Ai 16 ani, inca este raspunzator pentru tine, legal, moral, finaciar... daca vorba buna nu merge, nu ii ramane decat pedeapsa, alta solutie nu are. O fi incercat intai sa te atentioneze, dar probabil nu a mers.

Nu crezi ca mai este cazul de pedepse, dar prin acest comportament arati ca inca esti departe de a fi matura. Copiii vad doar interesul imediat (cum ar fi telefonul si distractia zilnica). Persoanele adulte vad in perspectiva, iar actiunile lor au loc in vederea unui scop din viitor.

| SuperCoolDude a răspuns:

Copil ești. De produs, nu produci nimic, dar de consumat. o faci pe gratis. Off.
Tactu e responsabil să te îngrijească și să nu faci rele.
Iar tu, copil cocoloșit, măcar să înveți la școală ai putea face.

Zilnic mănânci gratis, bei gratis, consumi gratis.

Iar școala aia la care te duci, e gândită să îți dea ție un domeniu în care vei fi angajată. Ca să faci bani să supraviețuiești.

Vezi că după 18 ani ești cam pe pielea ta și ce înveți e pentru viitorul tău foarte apropiat.
Nu te văd fiind vreo afaceristã, deci lucrează exercițiile alea pentru creierul tău. că timp de 50 de ani tot vei munci.

Telefonul ăla e ultima ta grijă.
Măcar de ai face ceva util cu el. ca de exemplu să citești o carte sau să asculți un audiobook.

Dar nu ne asculta pe noi.
Tu continuă să fii răsfățată, nelegiutã și neproductivã.

McDonald's cautã persoane ca tine, pe care sa le angajeze cu salariul minim.

Tactu e prost că își bate capu' cu tine.

| AVAAVA a răspuns:

"Respecta pe mama ta și pe tatăl tău, ca ti se vor lungi zilele". incearac sa nu ii mai dai motive de rebeliune. Incearca sa faci lucruri noi, plăcute în fata lui Dumnezeu și constructive propriei persoane... Dacă vrei sa schimbi o persoana, arata-i în tine exemplul.La vârstra da, este indicat sa începi sa mergi și la Biserica, sa te spovedești și sa te împărtășești. Citește Viata Sfinților.

| Amanda1 explică:

Asa cum am scris la inceput, am deja 16 ani si indiferent ce crede el, nu mi se pare varsta de pedepse,

Întrebări similare