| ashlee a întrebat:

De la ce varsta credeti ca e bine sa fie inscris un copil la gradinita?
1) in tara lui (unde se vorbeste limba lui)
2) daca locuieste intr-o tara straina (a carei limba pentru el este straina)
?

Răspuns Câştigător
| Lăurik2 a răspuns:

Pai pe la 3-4 ani este foarte bine sa il duceti la gradinita, ea va dura ~3 ani, deci la 6-7 ani va merge si la scoala.
Depinde unde aveti domiciliul. Totusi, in cei 3 ani se va obisnui si cu o gradinita intr-o tara straina. La varsta aceea, pana la gimnaziu, creierul copiilor preia foarte multe informatii. Exista si copii de liceu care, de exemplu, nu se pricep la engleza insa sunt nevoiti sa se mute cu parintii in alta tara. Lor le va fi greu, insa se vor obisnui. Asa si cu copiii, cunosc cazuri care au venit din strainatate in Romania la varsta de 5 ani si, implicit, au facut scoala aici, iar acum nu au nicio problema cu limba pentru ca te obisnuiesti. Sper sa rezolvati totul cu succes. Bafta! happy

4 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Gradinita se incepe in general de la 3 ani. Daca sunteti intr-o tara straina cu cat dati mai repede copilul la gradinita cu atat mai bine. Copiii pana la 5 ani pot invata foarte usor o limba noua, la fel cum a invatat limba materna, doar auzind-o. Dupa 5 ani devine mai greu.

| ania a răspuns:

Eu cred că cel mai bine e să nu-l înscrii de loc.Eu le-am cumpărat cărți cu litere, semne grafice, matematică adecvate vârstei, de la 4 ani, ce se fac și la grădiniță și făceam eu cu ei câte un sfert de oră pe zi(oricum nici o educatoare nu stă cu doar cu copilul tău 15 minute pe zi).Au citit de la 4-5 zile, s-au descurcat și se descurcă foarte bine în clasa zero și la școală.

| ashlee explică (pentru ania):

Ai dreptate. Se pot studia multe lucruri interesante si acasa cu copiii, intr-un mod placut si poate chiar mai eficient decat la scoala.

Mai greu este cand copilul este intr-o tara straina iar acasa parintii vorbesc romaneste. Parintii cunosc limba straina, dar poate nu este acelasi lucru ca atunci cand copilul ar vorbi cu un vorbitor nativ. Nu stiu, zic si eu...

| Pabibabum09 a răspuns:

4 ani este varsta optima pentru orice Grădiniță, in orice tara! Atunci, copilul asimileze cele mai multe informații.