|

Un copil educat este un copil cuminte si inteligent, cu dorinta de a invata. Iubeste testele vietii si mai ales examenele dificile. De ce? Trece peste obstacole, mai descopera cava, isi umple cunostintele si cel mai important isi demonstreaza rezultatele. Un esec il poate ambitiona sau descuraja. Poate ati auzit de anxietate, de frica de a gresi. El are parte de o cadere. Esti parinte, sa spunem si ai de ales, mergi cu el la psiholog sau il incurajezi?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fiecare om are si el o "drama" candva; e ceva normal! Cand esti educat intelegi mai bine lipsurile celor din jur si e normal sa ai frica, de vreme ce te straduiesti sa faci lucrurile cat mai perfect posibil si vezi ca ceilalti nu vor sa faca la fel. Cu cineva educat e normal sa fie mai greu insa incurajarile si chiar simplele discutii cu un psiholog sunt bune. El are nevoie de certitudini ca, ceea ce el face nu-i rau! Frica de a gresi o avem toti, dar trebuie sa o depasim prin acceptare! Eu l-as incuraja mai mult sa se roage; el poate cu ajutorul lui D-zeu sa depaseasca aceasta stare mai repede ca oricine! Starea lui nu as numi-o "cadere" ci mai bine pauza pentru a reflecta si a se intari! Astfel de persoane au nevoie de mult somn si aer curat, sport, apa suficienta! Numai bine!

1 răspuns:
| a răspuns:

Nu toti copii educati iubesc testele vieti sau examenele dificile.Un copil educat este un copil cuminte, respectuos, care face diferenta dintre bine si rau, are bunele maniere etc.Nu trece neaparat mai usor peste obstacole.
Eu sufar de anxietate deoarece atunci cand am fost mica a mei ma tineau mai mult singura sau cu ei.Nu m-au invatat sa socializez sau cum sa fac atunci cand sunt in societate sau intr-un grup de copii oameni.Nu am facut gradinita deoarece nu ma puteam acomoda iar in clasa intai si a doua tata statea cu mine in pauze nu stateam eu cu copii dar in schimb mereu ma infricau.Stateam mult singura si mereu auziam sa nu uiti usa deschisa doamne feri ca tu esti responsabila de ce se intampla sa nu vorbesti urat ca o sa zica lumea ca nu stim sa te educam, sa nu lovesti alt copil sau sa faci boacane ca ne faci de rusine si mereu ma simteam oarecum infricata sa nu fac ceva sa ii fac de ras sau sa ii supar si asta nu e o educatie ok.Pe mine nu m-au dus la psiholog dar optez pentru