anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

2 oameni, 2 tari diferite vorbeau pe facebook. Intr-o zi fata s-a plictisit de acest barbat si i-a zis sa nu o mai contacteze ca nu vrea sa mai stie de el. Acesta scursura umana ce face? Iese afara si omoara prima femeie care ii iese in cale. Stire adevarata, nu va pot da link ca am citit chestia asta acum multi ani dar daca va doare presupun ca puteti cauta pe google. Nu asta era important, important e, unde e "bunul" si "iubitorul" dumnezeu in povestea asta? Cand cineva pune o intrebare si spune ceva de rau de dzeu toata lumea sare cu gura, oare acesti oameni de ce nu sar cu gura cand chestii de astea se intampla chiar si cand cititi aceste randuri? Sa numai vorbim de milioane de accidente, poate chiar foarte penibile in care oamenii mor. Unde e bunatatea si iubirea "lui"? Toata lumea " e bun, e iubitor", cum naiba? Ce face el sa tot spuneti aceste prosti mereu, mereu si mereu?

34 răspunsuri:
| capito a răspuns:

De ce cred unii oameni ca Dumnezeu e doar bun? parerea mea e urmatoarea., pentru ca au pe cine sa dea vina pentru tot ce se intampla rau pe satana(diavol. drac) ce nume mai avea. dar el de fapt e un mit. Dumnezeu a creat pamantul cerul omul si tot ce exista. El e binele si raul El inseamna tot ce exista pe acest pamant. omul find creatia lui nu poate fi doar bun poate fi mai putin bun decat rau sau invers. multi spun ca raul e absenta binelui asa cum caldura e absenta frigului sau intunericul absenta luminii. cand Dumnezeu a zis sa fie lumina intunericul ce era absenta lui Dumnezeu? poate fi el absent? nu e el prezent peste tot stie tot e atotputernic.

| RedBull9988 a răspuns (pentru aabaaab3278):

Sincer, daca scrie sau nu, putin imi pasa, dar de ce admiti ca dumnezeu asta, de care zici, nu poate fi prezent peste tot, cand voi crestinii, biblia sau popii ziceti ca e omniprezent, atotstiutor, atotorice. Mi se pare absurd, va contraziceti singuri, nici voi nu stiti ce sa credeti.

| al9264 a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Tu il vezi e Dzeu ca fiind comunist.

| 141414 a răspuns:

Ne nastem sa murim... Daca luam in calcul bunatatea Lui, El ne-a lasat libertatea, vointa, ratiunea si asa mai departe, facultati suficiente sa nu avem nevoie de fenomene supranaturale in cazuri extraordinare. Ce s-a intamplat cu omul acesta este intr-adevar o nedreptate, asa cum este si suferinta copiilor. Dumnezeu nu este o persoana care sa vina sa faca ceva si nici cel pe care trebuie sa dam vina. Adevarul este ca traim intr-o lume degenerata, nebuna, cu totii suntem victimele unui haos psihologic in acelasi timp in care ne facem si vinovati de acesta. Il acuzam pe Dumnezeu care este o entitate morala de nepasare, iresponsabilitate si asa mai departe, cand aceste caractere sunt pur umane si caracterizeaza intreaga societate. Da, nu sunt vinovat nici eu, nici voi nu sunteti vinovati de moartea femeii, nici chiar cealalta femeie, nici chiar ucigasul, ci toata lumea pentru ca este posibil asa ceva. Pana la urma toti suntem Dumnezeu si schimbarea si bunatatea si iubirea trebuie sa vina de la noi.