| MichaelPapushel a întrebat:

Am 16 ani, iar eu cu cel mai bun prieten al meu ne-am jurat pe Biblie ca nu vom mai fuma 3 luni de zile.A trecut doar o zi si nu mai putem rabda.Ce putem face ca sa dezlegam juramantul sau sa fumam fara sa avem mustrari de constiinta? aste un raspuns cat mai bun.D-au funda! FAST!

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Nu se intampla nimic, sunt superstiti ca ti se intampla ceva rau, doar ca suporti consecintele faptului ca vei fuma, in timp vei avea o sanatate precara si de fapt acesta e motivul pentru care si lui Dumnezeu nu-i place.

25 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu faceti juraminte pe care nu le puteti implini.

| FucktheSystem a răspuns:

Fumează liniștit, ori că ai jurat pe Biblie ori că ai jurat pe Mitologia Nordică sau Povești Nemuritoare tot aia e, nu pățești nimic.

| aliceinchains a răspuns:

Prietene, nu ai de ce să ai "mustrări de conștiință", n-o să se întâmple nimic, astea sunt prostii. Poți să juri cu mâna pe ce vrei tu(cum sună asta), că e egal cu zero.

| shadovv a răspuns:

Poti sa nu mai fumezi.

| Inferno a răspuns:

Daca faci juraminte prostesti. Trebuia sa juri ca nu mai fumezi 3 zile, apoi 3 saptamani, apoi 3 luni, nu asa brusc.
Ma mir ca nu ai jurat sa nu mai fumezi deloc.
Invata sa-ti controlezi constiinta si sa poti sa o elimini cand vrei.

| danay72 a răspuns:

Mai bine nu ati mai fuma pentru ca nu e sanatos si in plus nici lui Dumnezeu nu-i place. 2Corinteni7:1.Oricum felicitari ca ati incercat si o zi sa va lasati de fumat.

| MichaelPapushel explică (pentru danay72):

Pai daca am facut ieri juramantul nestiind ca va fi asa greu, si crezand ca o sa ma las...astazi daca fumez se poate intampla ceva rau?straight face (numai rezist)

| Esperança a răspuns (pentru danay72):

33 Aţi mai auzit iarăşi că s-a zis celor din vechime: „Să nu juri strâmb; ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale."

34 Dar Eu vă spun: să nu juraţi nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al lui Dumnezeu;

35 nici pe pământ, pentru că este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru că este cetatea marelui Împărat.

36 Să nu juri nici pe capul tău, căci nu poţi face un singur păr alb sau negru.

37 Felul vostru de vorbire să fie: „Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău. ( Matei - 5 )

In primul rand suporta consecintele pentru ca a jurat stramb, iar in al DOILEA rand suporta consecintele fumatului.

| danay72 a răspuns (pentru Esperança):

Daca ar fi asa, gandeste-te cati oameni jura stramb pe Biblie la tribunal si nu li se intampla nimic dupa aceea.E adevarat ca un crestin care respecta normele biblice in primul rand nu fumeaza si se tine de cuvant dar nu pentru ca i se intampla ceva ci pentru ca-l iubeste pe Dumnezeu.Azi Dumnezeu se concentreaza ca adavaratii crestini sa respecte normele sale pentru ca-l iubesc, nu de frica pedepsei.Matei22:37-39

| Esperança a răspuns (pentru danay72):

Draga Dana, Biblia este foarte clara si spune sa nu facem juraminte daca nu le putem indeplini.
Trebuie doar sa ne dam cuvantul si sa ne tinem de el ce e da sa ramana da si ce e nu sa ramana nu!
In rest fiecare face cum crede de cuviinta, dar cum spune si in Biblie "Nu treceti peste ce este scris".
Dumnezeu este acelasi ieri, azi si in veci. El nu s-a schimbat, nu si-a schimbat Cuvantul si nici poruncile!
Cine iL iubeste pe Dumnezeu respecta tot Cuvantul Sau!

| danay72 a răspuns (pentru Esperança):

Asa e, un adevarat crestin ia in serios ceea ce spune Biblia si aplica tot ceea ce e in ea.Dar cand cineva nu respecta principiul care au legatura cu fumatul e clar ca inca nu a inteles Biblia si nu a inteles ce juraminte sa respecte.Iar Iehova Dumnezeu nu poate sa ceara unei persoane sa respecte un juramant cand ea nu intelege acel juramant.Dar aici ma refer la cei care nu au inteles mesajul Bibliei.Pentru un crestin, repet, cum ai zis, se tine de cuvant si respecta tot ceea ce spune Biblia, nu numai ce ii convine.Imi place si mie versetul din 1Corinteni4:6,,nu treceti peste ce este scris.''

| danay72 a răspuns (pentru MichaelPapushel):

Nu se intampla nimic, sunt superstiti ca ti se intampla ceva rau, doar ca suporti consecintele faptului ca vei fuma, in timp vei avea o sanatate precara si de fapt acesta e motivul pentru care si lui Dumnezeu nu-i place.

| Thunderstruck a răspuns:

Nu exista doamne doamne, stai linistit, fumeaza cat vrei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In momentul in care oamenii isi fac juraminte cu graba, din pacate, la fel de repede juramantul o sa fie incalcat, e doar o chestiune de timp.

Pentru a te lasa de fumat, pur si simplu pui stop, cercetezi prietenii de langa tine care te pot influenta, cerceteaza-ti iubita, poate ea fumeaza, poate suferi de popularitate si fumand vrei sa iesi in evidenta.
Nu ai nevoie de medicamente, nu ai nevoie de nimic, ai nevoie doar sa faci tu ceva pentru tine, altfel nimeni nu o sa faca nimic.
Dupa exprimarile tale, dincolo de text, e clar ca nu ai vointa de a te lasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa ai grija in toata viata ta, sa nu mai faci juraminte.fiindca Dumnezeu a spus; sa nu-ti iei niciodata poveri, pe care nu le poti duce.sau sa-ti iei angajamente in fata domnului, pe care nu le poti pastra.

| rocco09 a răspuns:

Nu jurati in necunostinta de cauza, juramantul ala nu te face imun la tutun! dependenta e dependenta!

| MichaelPapushel explică (pentru rocco09):

Da asta am vazut si eu dupa ce m-am jurat straight face...totusi vreau un raspuns bun, ce as putea face

| rocco09 a răspuns (pentru MichaelPapushel):

Inferno are dreptate, constiinta poate fi controlata si innabusita, totusi s-ar putea sa iti para rau daca o faci! sa nu crezi ca L-ai enervat pe Dumnezeu ca nu te-ai putut abtine El stia ca n.o sa poti! Daca vrei sa scapi roaga-te (cu cuvintele tale) si cere-ti iertare, si imi comunici rezultatul!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Allrc24Orthodox a răspuns:

In primul rand e pacat simplul fapt ca ai jurat pe Biblie. Nu trebuie sa juri pe nimic. In al doilea rand daca fumezi inainte de cele 3 zile ai incalcat juramantul si tot pacat e+ ca si fumatul in sine e pacat. Spovedeste-te de toate 3(fumat, jurat si eventual incalcarea juramantului)

| 31957319 a răspuns:

Orice lucru este ingaduit de Domnul, orice lucru isi are scopul.Vezi ai postat intrebarea pe TPU inseamna ca iti este frica de El asta este bine, fumatul este rau este un viciu si pot spune poate si pacat caci trupul si sufletul nu sunt ale noastrea dar nu este un pacat capital. Cand vei fi mai puternic le vei putea face si cine este acela care va fi atata de curat incat sa te arate pe tine cu degetul decat Dumnezeu si Isus Lor le vei da socoteala
-si ce a spus danay72 cu 2 corinteni 7:1 este doar un fragment scos din corinteni care incepe... Avand aceste fagaduinte ( angajamente )... ce angajament ai facut tu cu Domnul? esti inca slab
-Matei a fost vames si lua taxe iar Domnul tot s-a ingrijit de el.

| scumpik45 a răspuns:

Nu puteti dezlega juramantul.straight faceIncercati sa va abtineti.E aiurea si greu(di cate am auzit la altii), dar se poate.Nu stiu daca te-am ajutat, dar ar fi foarte bine pentru tine daca te-ai lasa de fumat.happyEu sper sa reusesti.happySucces!

| Iiulia a răspuns:

Chiar in Biblie scrie sa nu juam...

| GrimReaper a răspuns:

Juramantul nu cred ca poate fi desfacut
cat despre fumat poti sa dai vina pe nicotina daca te face sa te simti mai bine ( consecintele fumatului vor aparea mai tarziu)