"Genoflexiuni" nu stiu, dar genuflexiuni putea face la infinit ca doar era perfect ca orice creatie a lui Dumnezeu.
In onoarea sarpelui s-a facut un set de exercitii care includ intre altele: (este folosit pentru pregatirea fortelor armate in US: Green Berets)
Advanced:
7-10×5-10 Pushups (flotari)
7-10×5-10 Pull Ups (tras la bara)
7-10×5-10 Situps (abdomene)
7-10×5-10 Bodyweight Squats (genuflexiuni)
http://beagamecharacter.com/2014/01/24/the-solid-snake-workout/
Cum sarpele trebuia sa fie mai avansat decat avansatii, ca de, era sarpe, ar trebui sa faca ceva peste 100.
Miraculos cateodata mai apar serpi cu picioare, dar "caderea in pacat" ii face incapabili sa mai faca genoflexiuni!
http://evolutionfun.com/images/content/snakes%20with%20legs.jpg
Cine stie? Ca martorii potentiali sunt toti morti.
Poate ca intrebarea asta te lasa sa dormi ziua si atunci schimbati obiceiul.
Sarpele este un simbol.
Mesajele din Biblie au fost in asa fel codificate incat sa le inteleaga doar cei carora le-au fost adresate.
Se spune ca exista inca 3 niveluri de intelegere.
Toata prostimea(aproape) intelege primul nivel adica povestioarele pentru copii.
Mai departe trebuie intelepciune, modestie si multa rabdare ca sa te prinzi.
Cine nu are asa ceva devine ateu.
Este mai simplu sa nu-ti bati capul si sa inghiti pe nemestecate "stiinta" de pe trilulilu.
Creatorul universului se gandeste sa scrie o carte si ce face, scrie una unde nu stii care parte e literar sau simbolic. Eu ma astept ca o astfel de entitate ar incerca sa-si faca mesajul destul de clar astfel incat omul sa inteleaga ce si cum sa fie salvat. Faptul ca exista atatea denominari ale crestinismului nu face decat sa arate ca astfel de modalitati de scriere sunt ineficiente. Inteleg ca exista cele 10 porunci, dar faptul ca se contrazice in porunca "Sa nu ucizi" si indeamna insraelitii sa extermine si sa invadeze locul unde ar fi fost taramul lor promis ma face sa pun la indoiala consistenta acestei carti si mesajului din ea.
Nu toata biblia este asa, sunt si unele mesaje in ea care sunt interesante si de luat aminte, dar faptul ca exista si celelalte mesaje (despre sclavie si genocid spre exemplu) ma face sa cred ca aceasta carte nu a fost scrisa de un dumnezeu atotputernic si atotiubitor.
Problema cu Dumnezeul tău, că oricât te-ai strădui să spui că "ceea ce nu ţi se pare normal, e de fapt un alt nivel de înţelegere", tot nu înseamnă nimic. Pentru că, Biblia ta, nu e o scriere aşa de complicată, e făcută simplu, uşor de înţeles, cu pilde simpluţe. Şi dacă tu poţi să-mi explici de ce Dumnezeul tău e în favoarea sclaviei, sau poate consideri că nu este, şi atunci am să te rog să-mi zici de ce, sau poate poţi să-mi explici de exemplu, de ce Dumnezeul tău permite copiilor să fie violaţi? Tu eşti mai moral decât Dumnezeul tău de 1000000000 de ori, pentru că TU dacă ai vedea un copil că este violat ai încerca să-l opresti pe violator, însă Dumnezeul tău nu o face, permite copiilor să fie violaţi, şi abia apoi le dă pedepsa. O să revin, dar momentan, vreau să ştiu, în opinia ta, treaba cu sclavia, unde e codificarea şi treaba cu violatul copiilor, comparaţia între om şi dumnezeu, şi superioritatea omului.
Pai tot atatea cate intrebari poti tu scoate cu un singur neuron din bezna ce o ai intre urechi.fiindca daca sarpele e posibil sa fii avut candva picioare, dupa cum spun cei care au aruncat un sarpe in foc, ezistenta neuronului din capul tau e tare indoielnica, fiindca nu l-a vazut nimeni.
Dacă zeul tău l-a înzestrat pe el cu un singur neuron, astfel încât să nu fie capabil să înţeleagă existenţa lui şi să urmeze cele sfinte, cine se face răspunzător pentru faptele lui?
P.S- Singura ieşire "onorabilă" din întrebare, e aceea de a admite că n-ai nevoie de neuroni pentru a accepta existenţa divinului şi respectiv a urma îndemnurile sfinte. (Ceea ce contrazice în fapt, premisa spusă mai sus de cineva, cum că, pentru a înţelege biblia, ai nevoie de însuşiri excepţionale)
Fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor va fi imparatia cerurilor.numa ca va trebui sa citeasca talmacirea acestei fericiri ca sa nu dea gres.dar tu daca ai atat de multi neuroni si esti atat de inzestrat, cum se poate sa fii atat de orb si de surd, exact cum este scris in biblie despre cei care au ochi, dar nu vad? au rechi de auzit dar nu aud? si nu-ti dai seama de ezistenta lui? ma adriene? de ce ar scrie in biblie cineva acu 2000 de ani ori cand a scris; li se va impietri inima, isi vor da invatatori dupa poftele lor, si se vor crede ei insisi dumnezei? voi nu va vedeti in descrierea asta? eu va vad foarte bine, si ma vad si pe mine ca nu sant sfant sant tot cam ca voi?
Ateii au cale lunga sa ca sa inteleaga despre ce este vorba.
Ei cred ca au inteles totul dar nu au inteles inca nimic.
De aceea evit sa intru in discutii inutile cu ei.Ii repect dar timpul este pretios.
Unii atei au nevoie de sute sau mii de ani ca sa faca primii pasi pe scara evolutiei spirituale.
Este scris si in Biblie.
Cine are urechi de auzit si ochi de vazut intelege.Un ateu nu va fi niciodata un detectiv bun.Nu sesizeaza detaliile.
Mulţumesc de predică şi ţie, şi de faptul că ai uitat să-mi raspunzi la întrebare. Eu însă îţi voi raspunde la întrebare. Eu nu mă văd Dumnezeu, ateul nu se vede Dumnezeu, eu nu pretind că am făcut lumea şi nici că sunt în afara celor lumeşti. Biblia despre care vorbeşti, nu e o dovadă pentru nimic, nu conţine nici măcar principii morale decente, Dumnezeul reprezentat în biblie este o persoană egoistă, misogină, fanatică, perfidă, ce nu merita respect din partea nimănui. Dacă ar exista mi-aş da seama, şi eu şi alţii, aşa cum ne dăm seamă că există stele.
Asta insamna ca neavand nimic impreuna, nici de impartit nici de discutat, eu pot merge cu Domnul meu, asa cum e; iar tu mergi in pace.
(pentru dani care m-a ignorat) Nu a zis nimeni că "ateii ştiu totul" sau că măcar ar pretinde că ştiu totul, ateismul e o poziţie de negare a unei pretenţii supranaturale, tu spui că Dumnezeu există şi aduci probe directe "biblia" şi indirecte, tot ce ţine de imaginaţia ta, iar ateul zice că biblia nu poate fi o dovadă pentru nimic, cât despre probele "indirecte", în speţă miracolele, nu sunt suţinute de dovezi, căci nu pot fi reproduse. Astfel ateul zice, nu sunt convins de afirmaţiile tale, e puţin probabil ca ce spui să reprezinte realitatea. Şi atât. Mai departe, dacă are nevoie să-şi explice de unde venim şi încotro ne ducem, apelează la mijloacele ce au o susţinere ştiinţifică, ale cărei metode au dat rezultate şi cu ajutorul ei am ajuns la nivelul la care suntem acum de civilizaţie, nu crezând că tunetele sunt vorbele unui zeu ci ajungând să înţelegem de ce se produc. Mai departe, nimic.