| enuc a întrebat:

Ateii trebuie sa creada ca 0 poate deveni unu fara nici o interventie?
Practic asa este cu universul, materia a aparut din ce? din nimic? Stim cam de la ~1950 ca universul nu este etern(dupa cum sustineau 99% din oamenii de stiinta inca din grecia antica) si ca are un inceput si de asemenea are si un sfarsit, toata energia unviersului se va consuma intr-un final, deoarece sursa de unde a inceput totul nu a fost o sursa infinita de energie ci una finita. Deci in acel infinit de nimic care a fost inainte de "Big Bang" cum a aparut energia care a dus la crearea universului?

33 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Woodenpints91 a răspuns:

Măi Eunuc,de ce mi-ar păsa mie cum a apărut măgăreaţa aia de materie din care cică s-a format unversul? Asta s-a întâmplat acum enşpe mii de miliarde (aproximativ,enşpe mii) de ani,deci,chiar dacă aş afla răspunsul,nu mă simt mai deştept.
Ok,să presupunem ca există un creator ceva care a făcut "poc din degete" şi-a răsărit un univers. Mi se pare puţin ilogic ca acel creator,care a făcut un univers din nimic,să aibă nevoie de rugăciunile, religiile şi alte căcaturi ale unor oameni de pe o planetă aşa micuţă cum e Terra. Deci, probabil pe creatorul ăla, îl doare în MsDos de cine crede şi sine nu în el, şi nu cred că-i atât de lovit în ţeastă încât să te trimită în infern că nu te-ai călcat pe cap în faţa catedralei cu alţi enoriaşi ca să pupi hoituri de moaşte.

| Inferno a răspuns:

Eu tot nu inteleg ce treaba are ateismul cu stiinta. Ateul poate sa creada si Ca Mos Craciun a facut Universul, tot ateu este.
"materia a aparut din ce?" Materia a aparut din energie.
"toata energia unviersului se va consuma intr-un final"
Principiul conservarii energiilor sau principiul intai al termodinamicii spune ca energia nu se consuma sau este creata, ci doar pote sa-si schimbe "forma".
"cum a aparut energia care a dus la crearea universului?"
Principiul incertitudinii permite aparitia unei cantitati de energie de lungimea Plank din nimic, dar numai pentru un timp foarte scurt.

| enuc explică (pentru Inferno):

Energia care se transforma in altceva isi pierde din cantitatea initiala de energie si daca totul este intr-o transofrmare contiuna este doar o chestiune de timp pana toate transformarile vor epuiza energia.
Bun da nu asta ma intereseaza, ai spus ca pot aparea cantitati d eenergie din nimic. Cum anume? Aici vorbim inainte sa existe spatiu in care sa apara ceva inainte sa avem foaia alba pe care se curga cerneala, cum poate in nimic sa apara energie? Si spatiul a aparut odata cu Big Bangul.

| Kramerwalt a răspuns:

Stai calm, iti bati capul degeaba cu ei, stiinta spune clar ca ceva ce nu poate fi demonstrat prin experiment este pus la categoria aberatii, si se mai cred "rationali" unii sau oameni care nu isi bat joc de stiinta.

| Inferno a răspuns (pentru Kramerwalt):

Dar teoria Big Bang aduce o sumedenie de dovezi, de aceea ste si teorie stiintifica.
Ca o ipoteza sa ajunga la gradul de teorie stiintifica trebuie sa fie supusa la teste, iar resupusa, analizata de sute de ori, pana cand este acceptata sau respinsa pe baza dovezilor.

| Inferno a răspuns (pentru Kramerwalt):

"iti bati capul degeaba cu ei"
Jignesti intreaga comunitate stiintifica.

| Kramerwalt a răspuns (pentru Inferno):

Daca ai intreba un adevarat om inteligent(nu neaparat un tim imbracat in halat care se crede mare om de stiinta) ti-ar spune ca big-bang-ul ala e o prostie.Din pacate multi dintre noi cred ca au aparut dintr-o explozie idioata, dintr-un nimic absolut credeti ca universul a realizat ca e timpul sa se creeze!

| Kramerwalt a răspuns (pentru Inferno):

Teoriile sunt si ele clasificate, Cele cu adevarat bune si cele mai putin bune.Doar atat am avut de spus.

| Inferno a răspuns (pentru Kramerwalt):

Modelul L.C.D.M. este cel mai bun model cosmologic existent astazi si este acceptat de cercetatorii din toata lumea.

| Inferno a răspuns (pentru Kramerwalt):

"Teoriile sunt si ele clasificate, Cele cu adevarat bune si cele mai putin bune.Doar atat am avut de spus. "
Fals.

| i86e2 a răspuns (pentru Kramerwalt):

Dacă din nimic nu ar putea apărea ceva, atunci nu ar exista nimic, astfel, singura variantă logică e că din nimic poate apărea ceva. Mai mult, fizica modernă ne spune că din nimic apare tot timpul ceva, se cheamă fluctuații cuantice. Tot timpul apar universuri din nimic, dar singurele universuri care rezistă o perioadă nedeterminată de timp sunt cele cu energie totală zero, cum e universul nostru, asta fiindcă există energie negativă, forța gravitațională e un exemplu. Cu cât are mai multă energie un univers, cu atât se întoarce mai repede în nimic.

| RAY a răspuns:

Cand a spus vreun ateu ca din nimic s-a creat ceva? vezi ca minti sau habar nu ai ce scrii, big bang a fost dovedit stiintific ce la cauzat e o enigma dar nu ne aruncam in afirmati nefondate pur si simplu inca nu stim una e sa te minti ca sti alta e sa spui nu stiu din pacate minciuna e preaslavita in lumea asta nu sinceritatea sau adevarul, adevarul e ca zeii au fost inventati ca mijloc de a raspunde la cea ce nu stim ca exemplu big bang

| Alphawolf a răspuns:

E buna stiinta, dar nu toata, doar aia care nu ataca credintele.
Energia din care s-a format materia a aparut din nimic - eu nu exclud. Demonstreaza ca infinit inmultit cu zero rezulta zero.
Eu exlud entitatea omniscienta si omnipotenta fara inceput. Cum ar putea exista entitatea omniscienta sustinuta de crestini? Ma zgarie pe creier cand ma gandesc cat este de aberant.
Si referitor la energie, Dumnezeu de unde isi procura energia? Face regres infinit? O minte eterna are nevoie de energie eterna. Pare destul de logic. Dumnezeul crestin este atemporal, aspatial...in plus, nici nu are nevoie sa se sustina cu nimic. El doar este... perfect si infinit din orice punct de vedere. Prea fantastic!

| Dorugar a răspuns:

Ateii nu trebuie sa creada nimic!
Daca CRED in loc sa STIE inseamna ca nu mai sunt atei.
Nu se pune problema sa crezi in nimic fara interventie ci doar trebuie sa accepti interventiile legilor matematicii, fizicii, chimiei si a stiintelor naturii.
Din NIMIC se naste NIMIC adica cel pe care voi il numiti Dumnezeul inexistent!

| Inferno a răspuns (pentru Dorugar):

"Daca CRED in loc sa STIE inseamna ca nu mai sunt atei."
Nu in asta consta ateismul, tu poti sa crezi si in unicorni, dar daca negi existenta divinitatii, esti ateu.

| Kramerwalt a răspuns (pentru Inferno):

Adica la voi e normal sa crezi in monstruleti si ne faceti pe noi tampiti.Ciudat...

| Inferno a răspuns (pentru Kramerwalt):

"Adica la voi e normal sa crezi in monstruleti si ne faceti pe noi tampiti."
Nu ai notiuni elementare de fizica cuantica.

| Inferno a răspuns (pentru Kramerwalt):

Spune un singur lucru ce nu poate fi explicat la Big Bang.

| Kramerwalt a răspuns (pentru Inferno):

Poate ca nu am, sincer pe tine te credeam un ateu destul de inteligent dar vad ca nu prea e asa, sti destul de multe te felicit pentru asta dar nu iti dai seama deloc in ce lume traiesti exact de oameni ca tine profita profita adevaratii conducatori ai lumi, pe cei ca tine sunt ei bazati ca o vor distruge.Sa sti ca nu sunt un tip inteligent, nu am note mari, nu stiu fizica cuantica dar am ceva ce imi spune ca oriunde exista lucruri bune si proaste, inclusiv in stiinta, Nu este perfecta.

Răspuns utilizator avertizat
| Kramerwalt a răspuns (pentru the2k):

Acum nu vorbesc ca si un crestin, daca te multumeste cu ceva, big-bang-ul ramane cea mai mare prostie.

| Kramerwalt a răspuns (pentru Inferno):

EL! Era 0 si deoadata a inceput sa evolueze cum poti sa cezi asta prietene?

| Inferno a răspuns (pentru Kramerwalt):

Nu cred, stiu. este principiul incertitudinii al Lui Heisenberg care ne spune ca la nivel cuantic o particula poate imprumuta energie din nimic, dar numai pentru un timp foarte scurt.
Este o constatare. De exemplu electronii pot sa dispara dintr-un loc asa cum pot sa apara din nimic si sa dispara in nimicul din care au aparut. La nivel cuantic insasi existenta devine incerta.
Asta spuneam, nu cunosti fizica cuantica, daca ai cunoaste putina fizica cuantica ai stii ce se intampla si nu mam ai intebai treaba asta.
Daca aparitia a ceva din nimic ti se pare un lucru ciudat, atunci ce parerea ai de restul ciudatenilor ce au loc la nivel cuantic. Sute, mii.
Principiul incertitudinii al lui Heisenberg este baza fizicii cuantice.

| Inferno a răspuns (pentru Kramerwalt):

Ma enerveaza stilul asta al vostru. "...cum poti sa cezi asta prietene? "
in primul rand nu ai habar de subiect si faci si pe desteptul, de ce?
Daca vrei sa stii intrebi daca nu taci. Dar nu vad rostul acestei intrebari de parc tu esti un expert in domeniu si ma intrebi pe mine, un nestiutor, cum pot sa cred.

| Kramerwalt a răspuns (pentru Inferno):

Scuze daca prietene este un cuvant deranjat, dar il am in vocabular asta este nu mi-l pot scoate.Asta se numeste principiul incertitudinii din cate vad, inteleg ce spune dar in continuare nu imi dovedeste ca universul a aparut din big-gang si scuze anticipate ca te intreb dar ce clasa esti?

Răspuns utilizator avertizat
| casablanca40 a răspuns:

Sa zicem ca Universul a fost creat de o forta supranaturala. Exista mai multe zeitati care se numesc omnipotente. De unde stim ca zeitatea care a creat Universul este chiar zeul crestin? Exista vreo dovada, in afara de autoproclamare?

| enuc explică (pentru casablanca40):

Dar aici nu dicutam despre adevarata divinitate, sau care este divinitatea, daca ni s-a relevat, daca ii pasa de noi etc. aici vorbim despre aparitia universului.

| casablanca40 a răspuns (pentru enuc):

Raspunsul meu nu are nicio legatura cu intrebarea. Daca aici nu discutam despre adevarata divinitate de ce toti crestinii se refera la zeul lor, cel care a creat Universul. Mi se pare un lucru onest sa le dai sanse egale la toti.

| OrNaM3nT a răspuns:

Tot ce ai facut tu e sa simplifici Big Bangul la ceva de genul ''din nimic a iesit ceva''. Daca te-ai chinuii putin sa intelegi macar ce inseamna Big Bang vei vedea ca tot ce ai scris acolo este o prostie.