| cei7pitici a întrebat:

Ateilor, cum vedeti voi viata? Ce se intampla dupa moarte? Avem noi un suflet, o scanteie divina? Si daca nu avem, oare nu ne-am nascut in zadar? Atunci cand plantezi un copac il plantezi pentru ca sti ca aduce roade.Cand faci cu mainile, din lut un castron,il pictezi,il desenezi, si intr-un final te vei folosi de el.O seara frumoasa tuturor.

Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Ateul nu stie de unde vine si incotro se duce, moartea nu are nici o explicatie in gandirea lui.Traieste intr-un prezent absurd.

74 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| cei7pitici explică (pentru lolosaurus):

Aura noastra tot o poveste este? Noi nu o vedem dar sunt aparate care o masoara de genul "fotografia Kirlian„. Sunt multe lucruri pe care noi nu le vedem dar ele exista.Eu am sa caut mereu raspunuri la genul acesta de intrebari, mi-asi dori să fiu ateu dar nu pot.Numai bine!

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns:

Bucură-te de viaţa care ai primit-o, e o mare onoare! Nu fii arogant şi nu tep ierde în basme care te autoproclmă nemuritor şi fiu de zeu.

| cei7pitici explică (pentru lolosaurus):

Nu pot pentru ca inca de mic copil am fost deschis la numeroase experiente "mistice„ dar nu vreau sa le expun pentru ca nu-i asa? oricum nu mai crede! Numai bine!

| MursoiMadalin a răspuns:

Dupa ce vom muri? ....Ne trezim la realitate

| Raniia a răspuns (pentru lolosaurus):

Lolo moartea are o explicatie(apropo am si studii superioare), DAR in gandirea ateului nu are nici o explicatie.

| Raniia a răspuns (pentru the2k):

Cred ca ti-am mai zis azi, e alegerea ta, viata ta.Singurul lucru unde Dumnezeu nu-si manifesta Suveranitatea este vointa omului. Oseara placuta!

| casablanca40 a răspuns:

Un ateu poate avea aceleasi concepte despre viata cu ale unui crestin, doar ca pentru el Dumnezeu nu exista. Nu sunt sigur daca exista sufletul sau nu, dar din punctul meu de vedere daca ar exista acesta ar disparea odata cu moartea fizica.

| FucktheSystem a răspuns:

Când plantezi un copac ști că o să facă roade dar ști că odată și odată tot o să se ducă. Poate de la secetă, poate de la inundații, poate de la alunecări de pământ, tot nu e veșnic, tot o să dispară. Vasul câdnva o să se spargă și asta a fost. La fel e și cu omul, se naște, își face treaba, se bucură de viață, muncește, învață și totuși moare.
Cum văd viața? Ca un lucru trecător de care trebuie să te bucuri din plin. Dacă nu există viață după moarte nu înseamnă că trăiești în zadar, te-ai bucurat de ce ai avut, ai cunoscut, ai învățat, ai iubit, ce vrei mai mult de atât?

| shadovv a răspuns:

"ne descarcam energetic" asta e cea mai mare tampenie si pseudostiinta pe care am auzit-o azi. Dupa care legi ale fizicii (nu ale naturii caci natura nu exista) ai dedus tu ca atunci cand murim ne "descarcam energetic"?

| shadovv a răspuns (pentru YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman):

Oare are vreun sens sa te bucuri daca pana la urma totul e efemer?

| shadovv a răspuns:

Iti multumesc foarte mult! La asta nu m am gandit niciodata.

Deci sunt curios! Tu esti ateu? Daca da chiar iti doresti sa existe Dumnezeu? Si la care Dumnezeu te referi? Cel crestin? Sau vreo forma abstracta?

| unul1 a răspuns (pentru lolosaurus):

Cum ti-am mai spus sufletul (daca exista sau nu) nu poate fi explicata nici de biologie, nici de fizica, nici de chimie, nici de psihologie. Religia incearca sa explice (desi de multe ori cam prost) ce se intampla cu spiritul, emite teorii. Si Big Bang-ul este tot o teorie, dovezile sunt putine si nu dau un raspuns exact. De asemenea si teoria gaurilor de vierme chiar daca pare logica este doar o teorie care nu poate fi dovedita prea usor. Pentru aparitia vieti pe pamant sunt mai multe teorii dar nimic concret.

Daca orice tine de suflet/spirit este pseudostiinta atunci psihologia in mare parte este o pseudostiinta. Oamenii au folosit numerele pentru ca sunt usor de inteles si nu se pot interpreta, cu ajutorul lor putandu-se crea cu ajutorul logicii si a unor reguli stricte noi teorii foarte plauzibile. Atunci daca un fenomen ce nu poate fi exprimat printr-un numar este neplauzibil sau pus sub semnul intrebarii pshilogia si multe alte stiinte sunt de fapt pseudostiinte?

| Rapplex a răspuns (pentru Raniia):

Moartea survine foarte simplu, prin deteriorarea mecanismului ce ne ofera viata, corpul. Pana la urma, anumite organe cedeaza.winking

| Raniia a răspuns:

Dupa tine, omul este un animal cu sange cald.

| Raniia a răspuns (pentru Rapplex):

Moartea este de 3 feluri: moarte fizica, moarte spirituala si moarte vesnica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata e un fenomen supraevaluat, nu iti ofera nimic si nu are niciun sens. Daca alegi sa iti imaginezi ca ar fi vesnica dupa moarte, capata sens dar nu si in realitate. Ca ateu, cea mai mare dezamagire e ca nu o sa am ocazia sa va spun "I told you so" big grin
Nu cred si nici nu vreau sa existe o divinitate.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Raniia):

Vorba lui Petre Tutea: "omul fara Dumnezeu e un biet animal care vine de nicaieri si merge catre nicaieri! "

| LegionarulRoman a răspuns (pentru anonim_4396):

Aha la sfarsitul vietii ai vre sa ne spui: "v-am spus noi atei ca avem dreptate"! M-ai vedem noi ce se va intampla cand o sa mori sau o sa fii chinuit de o boala apasatoare cum o sa te intorci la Dumnezeu!

| Raniia a răspuns (pentru LegionarulRoman):

As pune pentru atei intrebarea adresata de Dumnezeu lui Iov:''Unde erai tu cand am intemeiat pamantul? Spunedaca ai pricepere.De cand esti, ai poruncit tu diminetii? Ai aratat zorilor locul lor? Intrebarile pot continua.Ar trebui sa priveasca linistiti minunile lui Dumnezeu -''si nu fi necredincios, ci credincios''.O zi binecuvantata!

| Rapplex a răspuns (pentru Raniia):

Vezi, tocmai iti exprimi sperantele desarte, doar din cauza fricii de moarte. Moartea e simpla, incetarea functionalitatii organismului. Si cand se vor gasi metode de intretinere a organismului, adica metode de a-l mentine tanar si perfect functional, moartea nu va mai aparea, doar in cazul unor boli si accidentelor. Uite-te la orice animal din jurul tau, si ai sa realizezi ca singura diferenta dintre specia noastra si a lor este ca noi avem creierul mai dezvoltat din pct. de vedere al inteligentei, atat. Nu suntem cu nimic mai presus, si in niciun caz protejatii vreunui zeu.winking

| Inferno a răspuns (pentru shadovv):

"ne descarcam energetic" asta e cea mai mare tampenie si pseudostiinta pe care am auzit-o azi. Dupa care legi ale fizicii (nu ale naturii caci natura nu exista) ai dedus tu ca atunci cand murim ne "descarcam energetic"? "
"orice e posibil", ai uitat. Legile fizicii sunt adevaruri absolute? Acum ti-ai schimbat "sistemul tau filosofic"?
Pe modelul tau filosofic, initial, nu poti face nici o obiectie la nici o afirmatie. Daca eu spun Mos Craciun exista, tu nu poti spune "Nu exista."
Pe ce te bazezi cand negi afirmatia utilizatorului "alexandrupopescu"?