Ateul nu stie de unde vine si incotro se duce, moartea nu are nici o explicatie in gandirea lui.Traieste intr-un prezent absurd.
Si daca ma gandesc mai bine respectivul chiar are dreptate si din punct de vedere stiintific.
Omul este format din energie, pentru ca materia in sine este energie. Deci avem o cantitate de energie ce vibreaza la frecventa joasa. Si bazandu-ma pe principiul conservarii energiilor ce afirma ca energia nu se pierde doar se transforma pot afirma ca energia din care este alcatuit omul va continua sa existe, lucru acceptat si de comunitatea stiintifica.
Nimic nu se pierde, totul se tranforma.
Pe faptul ca ideea lui de fizica poate coincide (in mare parte) cu ideea mea de fizica.
Nu mi am schimbat sistemul:
Cam majoritatea oamenilor, mai ales cei care intra in polemici de genul atei vs religiosi, folosesc foarte multi termeni si teorii stiintifice. Daca presupunem ca fizica exista si ca realitatea poate fi cunoscuta mtematic atunci am tot dreptul de a pune la indoiala modul in care unele persoane se folosesc de ele. Imagineazati asta in diagrame venn, cercurile reprezentand concepte din cadrul unui sistem (fiecare om avand sistemul lui format din presupuneri). Cand unele cercuri sau o parte a lor se suprapun formeaza o zona comuna. In aceasta zona se discuta de obicei, in linii mari, in viata de zi cu zi iar in aceasta zona putem critica si face rationamente asupra gandirii altui om.
Eu urasc tot ce tine de acea pseudostiinta cum e astrologia, energia negativa si cea pozitiva, ozn-uri, extraterestri antici, etc.
Da dar e o mare diferenta. Dupa a spus si el ca varianta originala e "te vei descarca in natura". Diferenta este de limbaj. Sunt perfect de acord cu faptul ca materia noastra se "descarca" in natura de unde este transformata mai departe. Dar daca spui "ne descarcam energetic" suna ca si cum te ai referii la acea "energie vitala", termen considerat acum nestiintific sau misticism.
Ce a spus respectivul NU este o pseudo stiinta, este legea termodinamii aplicata in realitate.
Tu ba pleci de la premisa ca realitatea exista, ba nu pleci si in acest mod iese o varza.
Daca eu spun compozitia atomului, tu automat pleci de la premisa ca realitatea nu exista pentru a ma incuia.
Dar cand tu spui compozitita atomului nu mai aplici aceasta regula.
Pe scurt, atunci cand corcumstantele te favorizeaza pleci de la premisa ca realitatea exista, iar cand nu, pleci de la premisa ca nu exista.
Daca plec si eu de la premisa ca legile fizicii exista, atunic sansele ca DUmnezeul crestin sa existe sunt de 1%.
Nu merge cum faci tu,nu poti sa pleci de la premisa ca realitatea nu exista doar cand vine vorba de DUmnezeu si cand vine vorba de alte fenomene sa pleci de la premisa ca exista.
Vorbesti de OZN-uri,de unde stii ca OZN-urile nu sunt doar un fenomen creat de creierul tau,creier ce genereaza toata realitatea. De unde stii ca in structura "aparatelor la care esti conectat"(responsabile de iluzia pe care noi o numim realitate) nu apar si erori,iar aceste erori sunt vizibile pentru nou sub forme ciudate,OZN-uri,vaci ce trec prin pereti, Ciupacabra,Bigfoot.
Exista un caz in care niste tarani s-au trezit cu vaca in casa,iar usile si ferestrele erau prea mici pentru ca animalul sa intre.
Tu ai spune ca acest lucru este o minciuna,o aberatie a Mass Media, ca nu poate fi adevarat pentru ca sfideaza legile fizicii, DAR cumlegile fizicii pot fi doar o iluzie ale unei masinarii sofisticate, iar cum in orice aparat apar si erori, de unde stii ca erorile din acel aparat nu sunt responsabile pentru incalcarea legilor fizicii.
Este ca in jocurile de pe calculator, cand apar erori in program asa numitele Buguri si personajul trece prin pereti.
Nu ai de unde sa stii.
Okey. Scuze. Am gresit eu. Credeam ca se refera la ideea de "energie vitala". Imi cer scuze.
Uite cum sta treaba. Poate parea ca in capul meu e varza dar nu e chiar asa. Eu presupun adevarat cam tot ce presupune si lumea adevarat: realitatea, empiricul, fizica, matematica, Dumnezeu, etc. Nu e varza, e chiar ordine. Ideea e ca nu stiu, ci cred.
Daca vreodata am spus ca realitatea nu e reala sau ceva de genul a fost doar un exercitiu mental de genul "what if?" pentru am i demonstra teoria.
Sarchasm on*
Ai dreptate, mai bine să ne sinucidem, ori primim infinitatea, nemurirea, perfecţiunea, ori deloc!
Sarchasm off*
Cred că degeaba se spunea, ce invidioşi erau zeii pe muritorii de rând, deoarece muritorii având o singură şansă, având puţin timp la dispoziţie trăiau intens, dar zeii se plictiseau.
Deci nu-i bine nici să trăieşti infinit, nici finit, mofturoşi mai sunt oamenii şi zeii, nu?
În loc să ne mulţumim că am primit onoarea de a experimenta viaţa chiar şi pentru o clipă, o săptămână, un an, zece, o sută... ne batem cu pumnul în piept şi între noi, că eu sunt fiu de zeu, eu îs nemuritor...
Eu cred in realitate. Adica eu chiar cred ca vorbesc acum cu tine, chiar cred ca traim pe o particula de praf numita Pamant intr un imens nor de praf care e guvernat de niste legi ce pot fi cunoscute matematic. Marea diferenta e ca eu cred in Dumnezeul crestin iar tu in unul matematic/fizic (panteism cred ca se numeste). O alta diferenta ar fi cea epistemologica, a teoriei cunoasterii unde eu spun ca "nu stiu" dar "cred". Acum nu sunt informat de pozitia ta dar banuiesc ca tu te crezi capabil de "a sti".
E viaţa ta. Ideile tale, sunt ale tale, credinţele tale sunt ale tale.
Poţi să te sinucizi dacă crezi că nu se merită. Dacă crezi că nu poţi învinge sistemul "muncă-răsplată".
Dar ţine minte : "Poţi să fac tot ce vreau eu. Dar dacă fac ceva care te supără, poţi să mă ucizi." George Carlin.
Faci ce vrei cu viaţa ta, atâta timp cât nu dăunezi celor din jur
Faci greseli grave.
1. TEORÍE, teorii, s. f. 1. Formă superioară a cunoașterii științifice care mijlocește reflectarea realității
MIJLOCÍ vb. a intermedia, a se interpune, a media, (rar) a negocia.
Deci o teorie nu este neaparat
alta explicatie: Teoria este o formă a cunoașterii raționale, ansamblu de cunoștințe conceptuale ordonate sistematic, decurgând din unul sau mai multe principii generale și oferind o descriere și o explicație a unui domeniu al realității.
Tin sa subliniez asta : cunoștințe conceptuale ordonate sistematic, decurgând din unul sau mai multe principii generale.
CONCÉPT ~e n. 1) log. Idee generală despre o clasă de obiecte sau de fenomene din realitatea înconjurătoare; noțiune. 2) Variantă inițială schematică a unei lucrări; ciornă; schiță. /
Apropo noi vorbim in limba romana si semnificatia cuvintelor le gasim in dex dar pentru capsorul tau nu poate intelege asta. Cum am zis nu se justifica ce spui tu despre o teorie daca exista mai multe teorii despre acelasi subiect(aparitia universului).
Ok, am inceput sa te inteleg. Incerci sa te legi de tot felul de cuvinte cand nu iti poti gasi o argumentare corecta. Esti un "om de stiinta" care se muceste in fata unui calculator si spune ca matura cu mine pe jos. Mie mi se pare ca ti-ai depasit cu mult conditia de om rational. Desigur inteleg si de ai devenit ateu. In fata calculatorului ti-ai umflat muschii de cocos si ai inceput sa te razbuni pe biserica pentru ca ai si ai avut o viata nenorocita. Tu ai fost unul dintre copiii cu care numeni nu a vrut sa se joace. Cand se faceau echipele de fotbal tu chiar daca aduceai mingea pe tine nu te alegeau. Daca mai raneai tu si o fata obeza schiopa de un picior o alegeau pe aia. E normal sa iti doresti sa nu ai suflet pentru ca ai indura si intr-o viata viitoare tot aceleasi chinuri. Eu te inteleg si iti recomand sa-ti faci o viata dar nu doar in fata calculatorului.
Dovada ca traesti si biblia sunt dovezi serioase! vei gasi in Biblie lucru care inainte nu s-au stiut si apoi s-au dovedit ca de exemplu:un om a fost omorat deoarece credea ca pamantul era rotund in psalmi scrie ca pamantul e rotund! Biblia e cea mai veche carte!
Defineste moartea vesnica.
Moartea fizica este aceasta de care suferim noi, iar moartea spirituala este legatura pierderilor cu Dumnezeu, dar moartea vesnica? N-am auzit de ea.
"Cred că degeaba se spunea, ce invidioşi erau zeii pe muritorii de rând, deoarece muritorii având o singură şansă, având puţin timp la dispoziţie trăiau intens, dar zeii se plictiseau.
Deci nu-i bine nici să trăieşti infinit, nici finit, mofturoşi mai sunt oamenii şi zeii, nu?
În loc să ne mulţumim că am primit onoarea de a experimenta viaţa chiar şi pentru o clipă, o săptămână, un an, zece, o sută... ne batem cu pumnul în piept şi între noi, că eu sunt fiu de zeu, eu îs nemuritor..."
Isteț mai ești...
Îmi place că vii cu ceva nou...dar și logic totodată.
Http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Crunch
http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bounce
The Big Bounce is a theoretical scientific model of the formation of the known universe.
Si Big Crunch este tot o teorie. Mai invata sa folosesti termenii.
Ad hominem reasoning is normally described as a logical fallacy,[2][3][4] more precisely an informal fallacy and an irrelevance.
Unde am fost ilogic? Stii macar ce inseamna logica?
Inca o dovada ca folosesti termeni pe care nu-i intelegi.
Tu nu stii accepta ca adevarul absolut nu-l detine nimeni. Din moment ce citim, auzim o informatie aceasta este filtrata si personalizata. In discutiile noastre despre reincarnare cand ti-am dat un argument ca un psihiatru a investigat cazul a mai multor copii care au amintiri din vietile trecute tu mi-ai dat argumentul unui sceptic care s-a multumit sa spuna ca informatiile sunt anedoctice si ca ce isi aminteau copiii ar fi fost o gandire selectiva din amintiri false rezultate dintr-un sistem de credinte si temeri. Cand vrei sa demonstrezi ca ceva nu e adevarat incearca sa demonstrezi cu dovezi nu numai cu vorbe. De ce nu a intervievat si el pe unul dintre acei copii si sa caute in arhive daca nu exista acea persoana despre care vorbeste copilul ca a fost intr-o viata anterioara.
Deci vezi? Tu mi-ai dat niste argumente pe care ai considerat ca par mai adevarate dar cum am spus nimeni nu detine adevarul absolut. Tu nu intelegi asta!
The Big Bounce is a theoretical scientific model of the formation of the known universe.
De ce ai evitat asta? Pentru ca ai realizat ca o teorie stiintifica nu este ce ai spus tu. Daca o teorie stiintifica este big bang-ul atunci de ce si Big Bounce este tot o teorie stiintifica?
A scientific theory is "a well-substantiated explanation of some aspect of the natural world, based on a body of facts that have been repeatedly confirmed through observation and experiment.
Big Bounce si Big Bang sunt 2 teorii stiintifice care explica acelasi lucru. Logica?
Ti-am mai spus si o repet : din moment ce citim, auzim o informatie aceasta este filtrata si personalizata de creierul nostru, de ochii nostri, de urechile noastre si o interpretam cum vrem. => adevarut absolut (ma refer un adevar general despre orice) nu-l detine dar tu esti prea incuiat la minte sa intelegi asta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Reincarnation#Reincarnation_research
Eu ti-am dat acest link in care psihiatrul Ian Stevenson a investigat cazul a mai multor copii care au amintiri din vieti anterioare.
Tu ce contra argument mi-ai dat? Asta : Skeptics such as Paul Edwards have analyzed many of these accounts, and called them anecdotal.[74] while also suggesting that claims of evidence for reincarnation originate from selective thinking and from the false memories that often result from one's own belief system and basic fears, and thus cannot be counted as empirical evidence.
Nu mi-ai dat nici un alt argument. Se vede ca esti un incuiat.
Repet: cand vrei sa demonstrezi ca ceva nu e adevarat incearca sa demonstrezi cu dovezi nu numai cu vorbe. De ce nu a intervievat si el pe unul dintre acei copii si sa caute in arhive daca nu exista acea persoana despre care vorbeste copilul ca a fost intr-o viata anterioara.
http://books.google.ro/......ttp?/books
http://www.democratic-republicans.us/......n-evidence
Mai ia si citeste inainte sa ma blamezi. Aici sunt doar 2 din cazuri de copii cu astfel de amintiri. Incearca sa demonstrezi ca, cazul lui Carl Edon nu este un exemplu de reincarnare.
"De ce nu veniti VOI cu dovezile in loc sa ne puneti pe noi sa va maturam rahatul?" R: "VOI" nu sunteti in stare.
Esti sigura? tu crezi ca dupa moarte vei ajunge intr-un loc minunat unde sufletul iti va trai vesnic si vei fi fericit etc. etc? de unde esti tu sigura cand nimeni nu s-a intors sa povesteasca.de ce iisus si nu un om de rand? toate acestea sunt inchipuiri, rodul imaginatiei! daca esti credincioasa, poti te rog sa-mi explici de ce exista mai multe religii in lume si mai multi Dumnezei? Se zice ca crestinismul e religia "adevarata" ( sa zic asa), iar restul religiilor ce sunt? Sa zicem ca toti ceilalti se inchina la zei inchipuiti, dar de unde stim ca si crestinismul nu e o religie imaginara? De ce preotul la biserica ia bani la nunti si la botezuri sau la inmormantari? Banii invoca puterea, bunatatea si iertarea lui Dumnezeu? Sincer astept raspunsul tau! O zi buna!