Presupun ca nu e pacat atat timp cat o citesti din punct de vedere filozofic si stiintific, culegand ceea ce este bun (ce tine de etica) si nu contrazice dogma. Nu am citit Biblia si nici alte carti de o mare importanta religioasa totusi am citit cateva carti despre istorie a religiilor si notiuni generale de religie. Le am filtrat si am obtinut rezultatul.
Probabil au citit biblia? Tu glumesti? Majoritatea nici nu au deschis biblia, de unde sa o mai si citeasca?
Nu am citit, dar nici nu consider un pacat daca o sa se intample acest lucru. O s-o fac din curiozitate, din nevoia de informatia. Pentru mine pacatul este relativ. Multe sunt considerate pacate, dar ar fi sa se respecte totul, cred ca n-am avea voie nici sa dansam, nici sa ma uit la o femeie frumoasa pe strada. Mai pe scurt, nu ma intereseaza ce scrie intr-o carte ca este pacat, chiar de-o fi Biblia, daca ma simt curat cu sufletul.
Am incercat eu cand inca eram crestin si faceam spume de plictisitoare ce era.Stiu ca n-am rabdare cand citesc carti da macar 100 de pagini le rezist fara cine stie ce probleme daca textu e frumos scris. La biblie fiecare pagina era tortura (au existat si exceptii doar cel putin la inceput asa era )
Am citit tot ce ai enumerat, plus multe altele.Nu este pacat, deoarece acum Biblia are alt inteles pentru mine.Nimic nu este nou sub soare.
Sunt de acord cu tine, insa unii si chiar preoti considera a fi un pacat
Bhagavad-Gita, = am citit-o,
Coranul,== coranul este foarte greu de citit,
Tora nu cred că a fost tradusă în românește, aș citi-o de curiozitate,
.Tao/ Dao de jing iar este greu de citit,
Am citit și Biblia cât am putut să o suport.
Noul Testament l-am citit foarte conștiincios de multe ori, dar Nu am reușit să citesc toate "cărțile" Vechiului Testament, că sunt revoltătoare, fiind o înșiruire de inepții.
Am citit și literatură Bahai, (scrierile lui Bahá'u'lláh și ale fiului său).
Am citit despre diverse religii, gen: Istoria credințelor și ideilor religioase, de Mircea Eliade, Eseuri despre originile creștinismului, Filozofia ezoterică a Indiei, Islamism, despre diverse Yoga, Catehism creștin ortodox, călăuza creștinului ortodox & diverse alte inepții creștine, cartea lui Mormon sau cum se numea tâmpenia aia, o chestie sectară oricum, cartea Tibetană a morților, și alte prostii legate de diverse religii, etc.
Nu am aderat la nici una dintre aceste religii, și am propriul meu model religios.
Nu este un pacat sa ai cat mai multe informatii.Imi place sa cunosc oameni noi,religii noi, culturi noi. Dar, eu L-am gasit pe Dumnezeul adevarat si nu mai trebuie sa caut.El este totul pentru mine.