Of, dragule. S-au facut experiemente. Intr-un bazin in care apa era agitata s-au turnat, la gramada, straturi de nisip, pietris, argile etc, diferit colorate, cu structuri si texturi diferite. Dupa un timp apa s-a lasat sa se linisteasca si in doar cateva ore staturile s-au asezat foarte ordonat ca si cand ar fi fost puse cu mare atentie. Concluzia? Asa s-a intamplat la potop Atunci, in invalmaseala de ape s-au amestecat solurile si s-au format stratele de azi. Si tot dupa potop s-a format si titeiul, element necunoscut inainte. De ce? Toate trupurile oamenilor si animalelor putrezite + trunchiuri de copaci si plante, putrezite, in timp, din ele a rezultat titeiul. Eu v-am dat site de referinta unde daca cititi cu atentie gasiti si explicatii si experimente logice. Dar cine nu vrea, nu vrea
Si stiti cum se defineste acum vechimea unui strat geologic? In functie de fosilele gasite. Si daca ii intrebi de fosile, spun ca se determina in functie de stratul in care s-au gasit ))
Da. Pamantul e centrul si toate s einvart in jurul lui, insa nu e plat :) E rotund. Nu ma mai obosesc sa va explic, v-am dat clar unde sa cautati ca intelegi: www.hexaimeron.ro
Daca nu vreti, nu vreti :) N-o sa puteti spune ca nu vi s-a zis;)
Nu. Stii ce contine o biblie? :d. Daca nu ai una, hai ca nu e scumpa. E cat un lant de-ala satanist de care sigur ai.
Cine ti'a zis ca sunt satanista?
Sunt atee, asa pentru cultura ta generala.
Ce argumente ai ca pamantu are 7500? Ai idee ce inseamna datarea cu carbon?
Serios vorbind si fara glume de gradinita.Cum poti sa spui ca toate se invart in jurul Pamantului? Pana si un copil mic stie ca planetele se invart in jurul Soarelui...
Nu apar. Rolul Bibliei nu este de a oferi raspunsuri la probleme stintifiice - ea nu este o carte de stiinta. Biblia a fost scrisa cu alt scop - de a oferi omului un ghid necesar de viata si moralitate, pentru mantuire.
Daca vrei sa afli mai multe despre dinozauri si despre trecutul indepartat al Terrei, te sfatuiesc sa citesti niste carti de stiinta.
Noa fie. Ateu, satanist, dont actually care.
Bine, negi existenta Lui Dumnezeu.
Oricum, sa stiu ca e cutare ateu nu are legatura cu cultura generala. Ar trebui sa stii ce e aia cultura generala
.
De unde sti tu cand au trait dinozaurii? Sti cumva ca prin anii1900 in Siberia, prin zona Amur se vanau prin mlastini dragoni zburatori? Ai auzit cumva cum asemenea fiinte atacau trenuri cu oameni sau ca luau o vaca in zbor asa cum ia un vultur un soarece? Ai cunoscut pe cineva care a trecut prin asemenea evenimente? Ce spun acum nu sunt snoave ci fac parte din amintirile familiei mele (strabunic si bunica din partea mamei), care au vanat si fugit de asemenea fiinte. Unde sunt milioanele de ani de care vorbesti? Sunt multe lucruri de care n-ai auzit inca si nici nu vei auzi. Daca ai fi citit Biblia ai fi auzit ca antideluvienii aveau alte dimensiuni fata de cele de astazi? Din dovezile descoperite arheologic ( reale, nu bazaconii) oamenii aveau cca 3, 5 m inaltime, creierul avea cca 6 kg iar mersul normal al unui om era de 40km/h. Iti poti imagina ca un asemenea om gandea cu 100% din creier si nu cu maxim 5% (de sperat) cat gandim noi. Oare un asemenea om nu-si putea faurii uneltele necesare pentru o asemenea constructie? Crezi ca avea nevoie de macara sa ridice un trunchi de arbore? Fi sigur ca nu.
Lucrul pe care l-am spus a fost ceva foarte real si nu-mi permit sa glumesc cu asemenea realitati. Nu este obligatoriu sa acepti ce ti-am spus dar sunt amintiri cu care nu glumesc. Facem parte dintr-un popor fara o istorie tumultoasa, aventuroasa, treaba aia cu glia si sugarnicia. Cum sa-i intelegi sau accepti pe cei cativa din neamul tau care au trait o altfel de viata, una mai aventuroasa si au depasit stadiul de slugi, chestia cu capra vecinului sau limita (neputinta) intelegerii.
Orice lucru din zilele noastre, mit sau nu, are un sâmbure de adevăr. Din moment ce s-au descoperit dinozauri fosilizați, înseamnă că au existat astfel de creaturi. Iar tot ce este scris în Biblie sau ceea ce ține de mituri pe care oamenii nu le cred are legătură cu un eveniment din trecut pe care oamenii de atunci l-au explicat așa cum au știut ei. Astfel potopul din Biblie poate să fi fost într-adevăr un potop (azi le numim tsunamiuri sau inundații), care a afectat o zonă întinsă, un eveniment nemaivăzut care a însemnat omenirea, astfel apare în Biblie.
Iar dacă în Biblie nu găsești cuvântul "dinozaur" asta nu înseamnă că Biblia nu menționează ceva pe care azi noi îl numim dinozaur.