anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

BUNA! in ultima vreme am inceput sa am cateva indoieli in cea ce priveste Dumnezeu si nu pot suporta ideile acestea care imi vin mereu in minte! Cum sa scap de gandurile astea insuportabile?

32 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vreau sa spun ca nici nu mai stiu ce sa cred da sau nu

| CanisMajoris a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica daca exista sau nu, sau ce? ca nu se intelege prea bine din ce zici tu.

| EmaS a răspuns:

Sa citesti in Biblie si sa te rogi ca sa plece de la tine necredinta.

| Zenicide a răspuns:

Iti bati capul de biblie pana scapi de gandurile rele, sau dormi cu biblia sub perna. Sunt mai multe metode, orice ai face sa nu uiti de slijba de duminica si fa si o donatie generoasa.

| Inferno a răspuns:

Este chiar asa de greu sa ignori realitatea?

| Thunderstruck a răspuns:

Esti pe drumul cel bun.Religia te face sa regreti ca te gandesti la asta.Asta e secretul ei, sa nu te lase sa te convertesti.E normal ce ti se intampla, dupa ce ai ajuns la un anumit nivel de inteligenta incepi sa te indoiesti.Bafta!

| dragos9234 a răspuns:

Mai citeste si tu o carte(nu de povesti), uita-te la un documenta macar si vei constientiza realitatea.

| Inferno a răspuns:

Vrei sa nu mai crezi sau vrei sa crezi?

| Ironicnαme a răspuns:

De ce sunt insuportabile? Este părerea ta.

| Zenicide a răspuns (pentru EmaS):

I-am zis si eu!

| 1libercugetator1 a răspuns:

Daca cezi ca dumnezeu o aparut din nimic si a creat totul ai nevoie de o doza mare de tot de credinta, daca esti realista vei vedea ca zeii sunt creatia omului citeste biblia si mitologia e online cartea sa vezi ca biblia =copie mitologica indieni au scris mitologia creatiei cu mii de ani in urma, potopul, horus = isus si multe altele

sunt ganduri spre ratiune, ti frica ca gandesti?

| CryChristiAN a răspuns:

Buna! Raspunsul meu sper sa te ajute sa scapi de aceste ''conflicte'' din mintea ta:
Trebuie doar sa crezi. Mi s-a intamplat si mie doar odata sa am dubii cu privire la scrierile din Biblie. Dar crede-ma ca, daca vei citi cu dragoste si credinta nu te vei mai gandi deloc.Ba chiar, de cate ori ma simt ''slab de credinta'' citesc Biblia si ma intaresc.
Nu-l asculta pe zenicide care stie sa jigneasca pentru ca o sa dea socoteala in Ziua Cea Mare.
Spune-mi te rog ce anume nu intelegi din Biblie. Cu privire la potop? Nu mai stiu, dar s-a facut un experiment stiintific, cred ca in Marea Rosie daca nu ma insel si s-a observat o deviatie a apei in sens opus fata de rau. Acea ''deviere'' se crede ca este inca de la potopul lui Noe, in urma unei cercetari. Pacat ca nu mai arata la stiri si parca scria si pe net'.
In general cu privire la potop apar ideologii, afirmatii nedemonstrate etc.

| GRs a răspuns:

De ce te inchizi la minte?
Gandeste! E gratuit si chiar frumos.

| florinmarius20 a răspuns:

1.Sfintele Scripturi bazate pe realitatea din acele timpuri;
2.Revelatiile;
3.Experientele din mortile clinice care coincid cu celebra lumina din biblie;
4. Universul si tot pamantul care ne arata lupta dintre pozitiv si negativ, de fapt negativul, intunericul conduce;
5.Profetiile care s-au adeverit;
6. Minunile lui Iisus si ale sfintilor;
7.Visele premonitorii.

| doctorandus a răspuns:

Asa e, cu cat credeai mai puternic, cu atat deconversia e mai nasoala. Un intelectual urmeaza firul logic al gandurilor acolo unde duce el, pentru restul gandurile nu se pot manca, nu te pot incalzi iarna, asa ca nu prea conteaza.

| EmaS a răspuns (pentru Zenicide):

Biblia este o Carte deosebita de celelalte, este unica: In circulatia Ei, in traducerea ei (Biblia a fost tradusa, retradusa si parafrazata mai mult decat orice alta carte existenta). Este unica in supravietuirea Ei chiar prin persecutii. Unica in invataturile ei. Exista lucrari apartinand aproape tuturor marilor scriitori de literatura, scrise special pentru a evidentia influenta pe care Biblia a avut-o asupra lor. Biblia cuprinde proorociile mesianice ale Vechiului Testament care au fost implinite intocmai de Isus Hristos. In intreg Noul Testament apostolii au apelat la doua aspecte pentru a-I dovedi mesianitatea.Primul a fost invierea, iar al doilea implinirea profetiilor mesianice.Vechiul Testament, scris de-a lungul unei perioade de peste 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat. Toate acestea implinandu-se in Hristos, realizeaza o confirmare puternica a identitatii Sale de Mesia. Biblia contine 6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, in timp ce restul profetiilor privesc evenimente inca viitoare.Asa ceva nu mai exista in nici o alta carte.Este imposibil ca aceste profetii sa se fi implinit la intamplare.

| tavadaresti a răspuns (pentru EmaS):

''6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, in timp ce restul profetiilor privesc evenimente inca viitoare''

Ofera-mi si mie o sursa sigura la aceasta afimatie, sunt interesat.

| EmaS a răspuns (pentru tavadaresti):

Am o carte care se numeste,, Marturii care cer un verdict'' de Josh McDowell. Aici am preziceri si impliniri cu lux de amanunte data, locul si versetul unde s-a implinit aceea profetie.

| tavadaresti a răspuns (pentru EmaS):

Multumesc Ema, tine-o tot asa cu argumentari mai ales pe Biblie

| EmaS a răspuns (pentru tavadaresti):

Cu multa placere. Este o carte care contine multe marturii istorice si arata ca Biblia are dreptate. Niciodata referirile stiintifice din Biblie nu au fost revizuite pe baza rezultatelor cercetarilor. Dimpotriva, sunt numeroase exemple pentru faptul ca amanuntele stiintifice din Biblie au fost confirmate abia la sute de ani dupa scrierea lor.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Nu ştiu de ce ţi-au apărut aceste îndoieli, dar un lucru care ar putea da naştere la întrebări este întrebări puse cu scopul de a semăna neîncredere. Aici pe TPU găseşti o sumedenie de astfel de întrebări. Sfatul meu: nu le lua aproape de inimă. Cum poţi scăpa de aceste gânduri? Cu o anumită ocazie Isus a spus: Prin urmare, cine aude aceste cuvinte ale mele şi le pune în practică se va asemăna cu un bărbat prevăzător, care şi-a zidit casa pe stâncă. A căzut ploaia, au venit inundaţiile, au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia pe stâncă. Dar cine aude aceste cuvinte ale mele şi nu le pune în practică se va asemăna cu un bărbat nechibzuit, care şi-a zidit casa pe nisip. A căzut ploaia, au venit inundaţiile, au suflat vânturile şi au lovit casa aceea şi ea s-a prăbuşit. Şi mare i-a fost căderea!"(Matei 7:24-27)
Aici Isus asemănă credinţa noastră cu o casă. Iar rezistenţa ei depinde de măsura în care noi aplicăm ceea ce cunoaştem. Gândeşte-te, dacă cunoşti principiile biblice dar nu trăieşti în armonie cu ele, nu vei avea niciun rezultat. Şi dacă în această situaţie se mai găseşte cineva să-ţi spună că religia nu ajută la nimic, e clar că îndoielile ar putea uşor prinde rădăcini în inima. Nu spun asta pentru a insinua că ar fi cazul tău, nu, din experienţă ştiu că aşa stau lucrurile. Un alt lucru pe care-l poţi lua în considerare este dacă ţi-ai făcut timp să analizezi baza convingerilor tale religioase. Atunci când personal te convingi cum stau lucrurile credinţa ta devine mai tare. De aceea, te îndemn şi eu să-ţi faci timp să studiezi Biblia şi să meditezi la ea. Sper ca aceste lucruri să-ţi fie de folos. Cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CryChristiAN):

Pai uite am intrat pe facebook pe un site facut de un ateu si am vazut acolo foarte multe lucruri care nu imi dau pace nu am nici o problema cu biblia pe care o inteleg perfect

Răspuns utilizator avertizat
| comandamente a răspuns:

Oare vei asculta sfatul dupa ce ti se va prezenta cum sa scapi de gandurile scelea insuportabile?
sau te vei supara pe cel ce vrea sa te ajute?
astept rasp. si te voi ajuta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru comandamente):

Nu ma voi supara spune

| comandamente a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuze ca te mai antreb ceva, dupa aceia ancerc sa te ajut cu ce pot dac vei dori cu adevarat.ok?

tu esti fata aceia din poza sau altcineva?

anonim_4396

Eu sunt am 13 ani

anonim_4396

Da eu sunt am 13 ani

| comandamente a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna.
Psalmi 94:19
Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul.

Andoielile pe care ati vin an minte fata da Dumnezeu anca din frageda copilarie sunt de la satana,
Vreau sa-ti spun ca tu anca nu cunosti multe an ce priveste pacatul ampotriva lui Dumnezeu,lupta care se da antre bine si rau.
la mintea ta anca nu a ajuns multe lucruri an ce priveste Pacatul ampotriva lui Dumnezeu,deoarece varsta nu tia permis,
nu-ti stiu problema ta de ce estti apasata de ganduri negre,dar poate ca cineva tia tradat ancrederea,
sunt multe voci contra Lui Dumnezeu,multi oameni prin viata lor sau lepadat de Dumnezeu,au facut pacate pe care tu nici nu le cunosti,nici nu tias dori.
Apropo:tu ai afirmat unele lucruri contrare voi lui Dumnezeu pe TPU,
si apoi anca ceva sper sa nu te superi pe mine,eu ati vreau cu adevarat binele,cred ca sti d c team antrebat de poza!
nu stiu dac initiativa ambracamintei a afost a parintilor sau a ta!?
scuze:dar esti prea decoltata an poza, sau asa e portul tau de obicei? ar trebui sa te ambraci mai decent deoarece cei ce te privesc te poftesc an inima lor, fie ca esti la scoala sau oriunde ai fi, si acesta e pacat dac tu nu ai stiut asta, ma refer la baieti {eu sunt ansurat}
ar trebui sa te pocaiesti scimbanduti atat gandurile rele despre Dumnezeu, cat si ambracamintea stridenta decoltata.
ati dau cateva versete de ancurajare.
Biblia scrie:
1 Ioan 2:1
Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos.
Trebuie sa te rogi la Dumnezeu ca sa te calauzeasca an tineretea ta, cu siguranta Dumnezeu nu te va lasa sa cazi pe mana satanei.
Domnul cu tine Fetito.mult succes

| CryChristiAN a răspuns:

Alt sfat: accepta lucrurile care le vezi impotriva DOmnului, dar nu crede in ele pentru a nu ajunge in ispita.

Dumnezeu este ca o axioma, din punct de vedere matematic. ( Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc).
El nu poate fi demonstrat, la fel cum axiomele nu se pot demonstra ca teoremele.

Stii axioma aceasta: prin 2 puncte distincte trece o singura dreapta. Ei. bine, nu putem demonstra, dar asa este adevarat. Tot asa si Dumnezeu, poate nu putem demonstra existenta Lui, dar putem crede ca El exista, si chiar exista.