anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt fata si am 13 ani. Ce parere aveti de predarea religiei in scoli? OK, ma refer la indoctrinare. Am observat un lucru foarte urat la multi dintre profesorii mei. In clasa noastra cativa am devenit atei si cred ca am inceput sa ii atragem si pe altii. Chestia sta in felul urmator: noi, acesti copii atei, am inceput sa ascultam rock.O sa ziceti ca din vina rockului avem aceste idei "eronate". Doar ca noi ne gandeam deja la aceste lucruri cum mult timp inainte de a incepe sa ne placa acest tip de muzica.Eu nu pot fi numita in totalitate rockerita, mai degraba "emo".Am doi prieteni foarte buni in clasa, rockeri, o fata si un baiat.Chestia este ca de cand unii profesorii au aflat aceste lucruri despre ei, si-au schimbat total parerea despre ei.Le-ar scadea cu mare placere nota la purtare doar din cauza asta.
A mai fost un episod foarte urat in una din orele de religie: Unul dintre prieteni mei(rocker) a avut febra mare in timpul orei, iar profesoara de religie nici n-a vrut sa vada daca intr-adevar are febra, pur si simplu i-a zis "Treci in banca ca nu pun nicio mana sa vad, nu ma intereseaza". Putea totusi sa-l trimiata la cabinetul medical, oricum era ultima ora.Si pana a ajuns acasa acel baiat, febra i-a crescut.Si pentru un moment nu mi-a venit sa cred ca profesoara aceea a facut asa ceva, chiar ma inteleg bine cu ea.Ma rog, ramane de vazut cat o sa mai dureze relatia asta "profesor-elev"
Acum intelegeti? De ce trebuie sa judecam astfel oamenii din astfel de motive? Suntem oameni normali, nu posedati.Multi vor sa se retraga de la religie anul asta, m-as retrage si eu, dar ai mei nu stiu ca sunt atee si nu ma indoiesc ca as avea probleme doar fiindca "sunt posedata".
Va rog, nu incepeti sa-mi vorbiti urat findca voi sunteti "crestini evlavioasi". Si va rog nu-mi veniti cu adresari de genul "Ai doar 13 ani".
Intrebarea e adresata celor care stiu sa se abtina de a face ramarci doar fiindca sunt persoane diferite de ele. Va multumesc.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu sunt nici eu pentru religia in scoli.Acele ore cu vresete sperioase din biblie sau mai stiu eu ce cu pedeapsa in iad si alte babilonii din astea, insufla teama in constientul copilului.Acea teama, cenzura la anumite fapte si chiar ganduri, mi se pare ceva grotesc.
In legatura cu profa, cred ca e dusa rau.Va vede ca pe niste animale, ceva diferit de normal in viziunea ei. Religia a fost bagata pe gat in constiinta omului cu scop de manipulare.Nu ai voie aia ca e pacat, nu ai voie aia ca e pacat, nu stiu ce versete care te sperie rau de tot, una peste alta niste texte facute de cineva care vrea sa controleze populatia in masa. Daca vreti sa va retrageti de la ora de religie, faceti-o.

32 răspunsuri:
| Jardelin a răspuns (pentru milan9):

"Nu e adevarat. Nici in privinta religiei si nici a profesorilor de religie. "amenintari, critici, injuraturi, ignoranta" Sunt calomnii, omule... Nu numai ca ar fi exceptii, dar refuz sa cred ca te referi la vreo persoana concreta.
Esti imbolnavit de o ura impotriva credintei, ura ce te orbeste, cred eu..."

Asa e, dar nu inteleg de ce ii dai atita importanta! Nu merita... A luat-o prin fasole de mult!

| Aliendina27 a răspuns:

Buna. Si eu sunt rockerita(ascult Tokio Hotel, BVB, Evanescence, Avril Lavigne) Dar nu am nimic cu religia. Din contra. Daca esti ateu, faci religia ca notiune de cultura generala. Daca esti credincios, participi si cu sufletul. Nu sunt nici habotnica nici atee. Cam asta e parerea mea.