| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

Cam cat de greu sunt de realizat acele picturi bisericesti cu toti sfintii si apostolii si tot ce s-a intamplat, adica cat de mult dureaza ca sa realizezi o asemenea pictura? De exemplu in Egiptul antic acele picturi de pe morminte, temple, monumente au fost cioplite cu dalta si unele realizate cu pensula dar la biserici si manastiri e total diferit.
Cine imi poate explica primeste funda.

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Fara funda!
Mi-am adus aminte ca unul dintre bunicii mei a fost pictor de biserici, tablouri si icoane.
"Biserica din satul Brebu este o contrucţie postbelică, ridicarea ei fiind începută în 1944 şi terminată în 1948. Biserica se remarcă prin pictura în frescă realizată de pictorul Tony Marinescu."
Sursa: http://www.primariaonline.ro/judet-Dambovita/primarie-Runcu/m/3
Numele lui real era altul, dar asa ii placea sa se semneze.
Nici nu eram cand a terminat biserica de mai sus. Imi aduc aminte doar de mirosul camerei in care isi tinea vopselurile si alte substante, si șevaletul -ce ciudat ca nu i-am uitat nici acum numele acelui suport.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

E foarte greu.Am auzit la Radio Romania pe un astfel de pictor care explica ca odată cu începerea picturii ei nu mai au noțiunea timpului deoarece odată începută o anumită secventa din pictura nu se oprește din lucru nici zi nici noapte pana nu o termina.Iar durata pictării unei Biserici este de ani de zile, chiar si peste 6 ani. Când va ajunge la pictura Catedrala Mântuirii Neamului posibil sa dureze zeci de ani.

| romeo78 a răspuns:

Este foarte greu de realizat, pentru că în primul rând trebuie să ai credință în ceea ce faci! Apoi talent și răbdare!
Greutatea picturii depinde de locul unde se pictează.
Una este un perete drept, altceva este o cupolă, tavan.

| Helper07 a răspuns:

E doar pictura pe sticla.