| Expionut12 a întrebat:

Când 2 persone de religii diferite (ortodox și catolic) se căsătoresc, se creează o noua religie? Sau în timpul slujbei de cununie slujesc 2 preoți de religie diferita(ortodoxși catolic)?
Sau e un singur preot?

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"2 persone de religii diferitese căsătoresc, se creează o noua religie?"

in nici un caz! Oricum, ortodoxul nu intră la catolic in biserică și nici invers. Dacă mirii insistă, pe rând pot merge oriunde, chiar și la Mecca

| Expionut12 explică (pentru sierra1):

Cred dar nu în totalitate, eu și prietena mea suntem de religii diferite și am întrat amândoi în biserici ortodoxe și catolice (dar cu excepție, cand întru în biserica catolica întru și eu dar rămân la întrare și ea lface la fel

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se creeaza nimic!
Cand 2 oameni de religii diferite se casatoresc, unul din ei alege sa treaca la religia celuilalt, ca sa fie casatoriti religios in aceeasi religie, DAR daca aleg sa nu se cunune religios, atunci raman fara religie si fara cununie religioasa.

Am cununat 2 cupluri unde fata era ortodoxa si baiatul era catolic, iar in urma casatoriei fata a ales sa treaca la catolocism, iar cununia lor religioasa a fost facuta de un preot catolic, intr-o biserica catoloca.
Al doilea cuplu cununat: fata era crestin ortodoxa iar baiatul era fara religie nefiind botezat, ca atare el a fost intai botezat de un preot ortdox si apoi la nunta au putut sa se casatoreasca ortodox.
Noi ca nasi am putut cununa fara sa ne schimbam religia ortodoxa, atat la biserica ortdoxa cat si la cea catolica.