anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e diferenţa dintre baptisti şi ortodocşi? Am auzit ca baptistii sunt altfel si nu stiu sa se distreze dar mie mi se par mai fericiti asa ca altii.

12 răspunsuri:
| Narcis2007 a răspuns:

Nu e nici o diferenta...e doar asa de fatada, baptismul e ortodocsism american

| milan9 a răspuns:

Mai pe scurt,
În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ!

| milan9 a răspuns:

Mântuitorul Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este una singura.
I-a lasat acesteia HARUL Său divin, lucrator spre mantuire, incredintat apostolilor, episcopilor si preotilor.

Prin transmitere neintreruptă, o singură Biserică a păstrat această lucrare concretă a harului.

O oarecare semnificativa delimitare s-a facut in cadrul acestei Biserici in 1054 prin ruperea temporara a legaturilor intre Apus (Biserica romano-catolica) si Rasarit (Biserica Ortodoxa).

| sublime89 a răspuns:

Ignoranta te face fericit de obicei.

| RAY a răspuns (pentru sublime89):

Paganule in loc sa canti in cor acuma de craciun stai pe TPU, ranesti inimile crestinilor cu raspunsul tau

| sublime89 a răspuns (pentru RAY):

That's what i do best devil : ))

| Moisie a răspuns:

Asa este!
Sunt mai fericiti!
Chiar Isus spunea ca "Fericiti sunt cei saraci cu Duhul"!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce spuneti asta? Si ce sunt baptistii? Ce cred? Care e diferenta intre ei si ortodocsi? Eu am prieteni baptisti si fericirea lor continua mi se pare foarte mare...e mai mult de atat cred

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Oricum stiam ca asta raspund de obicei ateii

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Va rog sa nu dati raspunsuri ateiste gen "nici o religie nu e buna", etc

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Toate religiile sunt bune doar ca nici una nu e mai buna ca alta, toate is la fel de bune

| WholeWorldTeam a răspuns:

Sunt o secta.winking