| RAY a întrebat:

Cat de convins esti ca exista dumnezeu?
Teistă puternică: Nu pun la îndoială existența lui Dumnezeu, știu că el există.
De-facto Theist: Nu știu sigur, dar cred cu tărie în Dumnezeu și îmi trăiesc viața presupunând că el este acolo.
Theist Weak: Sunt foarte nesigur, dar sunt înclinat să cred în Dumnezeu.
Agnostic pur: existența și inexistența lui Dumnezeu sunt exact echilibrabile.
Ateu slab: Nu știu dacă există Dumnezeu, dar sunt înclinat să fiu sceptic.
De-facto ateu: Nu știu sigur, dar cred că Dumnezeu este foarte improbabil și îmi trăiesc viața presupunând că nu este acolo.
Ateu puternic: Sunt 100% sigur că nu există Dumnezeu.

40 răspunsuri:
| RAY explică (pentru Freya1):

Nu e bine sa avem convingeri absolute 100% ca fix dumnezeu exista, poate fi alt creator, daca te nasteai in alta tara credeai in alta religie/zeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

10-20%.

| Freya1 a răspuns (pentru RAY):

Poate dar eu m-am nascut aici si asa am crescut asa am copilarit asa m-au invatat bunici de cat eram mica.Ti-am spus nu sunt exagerata nu cred in popi pentru ca sunt oameni ca mine nu ma inchin la icoane sau sa cred in moaste dar in Dumnezeu cred

| RAY explică (pentru Freya1):

Asta e un inceput bun

| BlackRose03 a răspuns:

"Teistă puternică: Nu pun la îndoială existența lui Dumnezeu, știu că el există."
Nu cred neaparat in Dumnezeul crestin.Nu sunt foarte religioasă si ma cam îndoiesc de Biblie si spusele preoților.
Cred in ceva ce ne-a creat, cred ca pe langa trup exista o energie ce continua sa supravietuiasca si dupa asa zisa moarte.
Stiu ca Dumnezeu exista (cel putin pentru mine).Nu sunt 100% sigura, dar imi vine greu sa cred ca tot, chiar si tu suntem doar o întâmplare.
Prin ochii mei totul e creat atât de complex incat imi vine greu sa cred ca un creator e doar o poveste.
Sigur, daca exista nu e precum spun preoții si Biblia.

| RAY explică (pentru BlackRose03):

Stiinta nu spune ca e o intamplare nici eu nu cred asta, nici un ateu nu crede asta

| BlackRose03 a răspuns (pentru RAY):

Daca din punctul de vedere al ateilor si a stiintei totul nu e întâmplare din moment ce ei nu cred in exista unui creator atunci ce este?

| RAY explică (pentru BlackRose03):

Stiinta nu are legatura cu ateismul ok, nu este o intamplare,de exemplu ploaia e o intamplare sau cauzata de niste fenomene naturale? evolutia vieti pe pamant nu este o intamplare nici universul, totul are o cauza si o explicatie rationala, tu asa ai invatat la scoala ca e o intamplare ceva legat de stiinta? la chimie, biologie, fizica asta va spune?

| Salajan_Azaleea_1996 a răspuns:

Eu știu ca exista Dumnezeu pentru ca el ne-a dat viața.

| sara29 a răspuns:

Teista puternica:nu pun la indoiala existenta lui Dumnezeu, știu ca el exista.