Eu cred ca sunt bune si disputele la ceva.Am observat ca unii atei invata fara sa vrea cate ceva despre Dumnezeu si religie.
Este categoria religie, deci orice discutie care ia forma unei dezbateri pe aceasta tema zic eu este binevenita atat timp cat se pastreaza un ton decent. Cand discuti despre un domeniu nu o faci numai asertand lucruri pozitive in beneficiul acelui domeniu, ci o faci si aducand contrargumente
E plictiseala fara atei.
Daca tot intepati ateii, normal ca ei trebuie sa se apere + ca suntem hartuiti de fanii prietenilor imaginari.
Ce mi se pare funny, e ca nu trebuie sa judecam, voi cu atat mai mult ca vi se cere de catre strapan, si totusi, judecati. Cea mai misto judecata e "nebunul spune in sinea lui ca nu exista dumnezeu", si mi-a placut cand l-am citat pe Voltaire si a venit Ema cu un copy-paste de pe un site ortodox unde bineinteles ca Voltaire era judecat, Darwin la fel, si cam toti care nu va impartasesc credintele.
Noi ne amuzam cu voi, voi va enervati pe noi, (mania e pacat) pai e frumos?
App., uite ce vorbeam (intrebarea de mai jos, acum am vazut-o): "Ce parere aveti despre Dumnezeu si credinta in el? De asemenea, ce credeti despre cei ce neaga existenta Lui?"
Mental? E ateu? (sper sa nu se afle si el pe aceasta pagina :o )
Ma tu crestin nu esti asta tio spun direct, daca ai fi crestin ai avea habar de cea ce spus isus in pildele lui
de cand categoria asta se numeste crestinism? fiecare se poate exprima liber
ps daca ai ceva cu mine personal da-mi mesaj nu trebuie sa urli in gura mare sami faci reclama am cunoscut eu multi miei ca tine in realitate care urlau pe net
1)Pune mana pe o carte, incepe cu gramatica.
2)M-am referit la modul general, nu doar la Crestinism.
3)Nici tu nu stii ce esti, ateu sau credincios? Imi vorbesti du despre pilde, auzi la tine.
4)Da,am ceva cu tine, te cam iei in gura cu oamenii credinciosi si apoi imi vorbesti de Pildele lui Iisus.
5)Multa sanatate!
Foarte de acord :-), in parte :-)
problema nu e faptul ca pe aceasta categorie isi uzeaza tastatura si cei care n-au nici un Dumnezeu ci modul in care isi exprima necredinta si uneori chiar ura fata de cei care au interes fata de cunoasterea mai adanca a celor spirituale.
trebuie ingaduinta insa din partea celor evlaviosi pentru ca ei au si ajutor exterior de la Cel de Sus sa rabde si sa iubeasca chiar si pe dusmani. vor veni vremuri mult mai grele cand cei care s-au lepadat de Hristos vor prigoni mai palpabil, deci merita sa ne "tabacim" de pe acum spinarea :-). daca acum nu rabdam, ce vom face mai tarziu? :-)
@quickhelpf, eu nu te-am injurat vreodata, sunt sigur de asta.Si nu ti-am vorbit jignitor.M-ai bagat la ignore pentru ca sunt ateu si nu accepti parerile altora.E simplu.
Exista o droaie de crestini care cred in teoria evolutiei, pana si Vaticanul a ajuns s-o accepte, asa ca nu se poate spune ca ideile evolutioniste ar fi anti-crestine sau anti-religioase, la fel cum faptul ca Pamantul e rotund nu e anti-crestin sau anti-religios.
"De ce nu se poate ca la aceasta categorie sa se vorbeasca despre lucruri legate de existenta zeilor, fara sa se vina cu pareri contradictorii"...
1 - Exista o chestie care se numeste "libertatea de exprimare". Capisi?
2 - Daca eu afirm ca exista alte miliarde zei sau ca zeii altor religii sunt cei reali, automat intru intr-o contradictie cu tine, "tu crestinul". Capisi?
3 - Evolutia nu are legatura cu religia. Totusi, unele ramuri ale crestinismului (presupun ca tu acum vorbesti din pdv crestin nu neutru) accepta evolutia ca fiind corecta. Ba mai mult, accepta si Big Bang-ul deci indignarea ta este ilogica.
4 - Du-te "dupa blocurile gri" si incepe sa strigi "cine e cu mine".
Completare : Daca tot vrei "fara sa se vina cu pareri contradictorii", atunci du-te pe un site strict crestin. Daca vrei doar sa ti se spuna ce vrei sa auzi sau daca vrei doar sa iti confirme altii ce vrei tu sa auzi, mergi pe un site strict crestin. Stiu ca tu prin cuvantul "religie" intelegi doar "crestinism" dar afla ca gresesti.
Ma mir ca nu incepi sa te crezi persecutat de atei.
Si tu?
1) Libertate de exprimare, intr-adevar, dar pentru atei de fapt ce-i intereseaza ca x crede in Buddha sau y in Flying Spaggeti Monster. Daca vor sa vorbeasca de credinta exista o alta categorie, o stii si tu.
2)Aici ai picat naspa... eu am zis existenta "zeilor", fiecare cu religia lui, punem sa ne contrazicem cat vrem dar acele contradictii sunt intre credinta - credinta, nu intre ateism - credinta
3)NU SUNT CRESTIN,nu e treaba ta ce sunt, cred in teoria Big Bangului, doar ca atunci cand sunt pe categoria Religie ma abtin sa nu strig in gura mare : "SUNT ATEU, VOI CRESTINILOR, SUNTETI NISTE TAMPITI".
4)Sunt multi cu mine, stai linistit.
Nu, prin cuvantul religie nu inteleg doar crestinism, am repetat, nu sunt crestin.
Sanatate!