| cristi32 a întrebat:

Ce a creat dumnezeu prima zi, a 2 zi, a 3 zi etc pana la a 6.

23 răspunsuri:
| sandra2012 a răspuns:

Citeste Biblia

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Ce vrei acum, biblia a fost scrisa pentru prosti. Orice om care isi pierde timpul citind biblia este un incult inchis in el care nu are alte preocupari, nu este sociabil. Daca si in secolul asta in care ati aflat atatea despre univers, voi mai credeti in mos craciun si in biblie e grav.

Ala care a scris biblia acum 2000 de ani era habar n-avea ce e ala soarele si ce sunt alea stele, si ca sa reduci totul sa zici ca a facut plante si animale, pasari si pesti, mi se pare foarte aberant. de parca astea-s cele mai importante din lume.

| artur99 a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

Greșești 100%.
În biblie scrie că Crăciun era cel care a adăpostit-o pe Maica Domnului, nu scrie că Crăciun face cadouri de crăciun. Acesta este un obicei.
Dacă te referi la religia ortodoxă am destule dovezi încât să-ți demonstrez că e adevărată:
- de Paste vine o lumina din cer
- aghiasma nu se strică
etc.

| fetitaCUPiscoturile a răspuns (pentru artur99):

Subconstientul oricarui om vrea sa creada ca exista o divinitate suprema, pentru ca vrea sa traiesca vesnic, nimeni nu vrea sa ajunga in pamant si sa dispara pentru totdeauna, din aceasta cauza cautam o speranta in orice de care sa ne legam.

| fetitaCUPiscoturile a răspuns (pentru artur99):

Pff, nu va inteleg, in universul asta sunt cateva miliarde de miliarde de miliarde de stele. Daca pentru fiecare ar fi stat cate 6 zile(care la unii 1 zi dumnezeiasca mai inseamna si cateva miii de ani, pai atunci iar fi luat o vesnicie sa faca tot universul. Sau daca zici ca sa chinuit 6 zile sa faca pamantul si apoi s-a basit si pe restul stelelor le-a facut de-amp***a atunci ce sa cred ca noi suntem cei mai importanti din univers?

Cand o sa va intre in cap ca biblia este o prostie!

| ViezurE a răspuns:

Alea au fost creeate când dumnezeu nu avea bile pentru biliard...De ce crezi că există găuri negre.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Genesa (Facerea) 1
1. La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul.
2. Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor.
3. Dumnezeu a zis: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.
4. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.
5. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intai.
6. Dumnezeu a zis: "Sa fie o intindere intre ape, si ea sa desparta apele de ape."
7. Si Dumnezeu a facut intinderea, si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Si asa a fost.
8. Dumnezeu a numit intinderea cer. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.
9. Dumnezeu a zis: "Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul!" Si asa a fost.
10. Dumnezeu a numit uscatul pamant, iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
11. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant." Si asa a fost.
12. Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
13. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a treia.
14. Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii;
15. si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul." Si asa a fost.
16. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea; a facut si stelele.
17. Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul,
18. sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
19. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a patra.
20. Dumnezeu a zis: "Sa misune apele de vietuitoare si sa zboare pasari deasupra pamantului pe intinderea cerului."
21. Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele, dupa soiurile lor; a facut si orice pasare inaripata dupa soiul ei. Dumnezeu a vazut ca erau bune.
22. Dumnezeu le-a binecuvantat si a zis: "Cresteti, inmultiti-va si umpleti apele marilor; sa se inmulteasca si pasarile pe pamant."
23. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a cincea.
24. Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa soiul lor." Si asa a fost.
25. Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune.
26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant."
27. Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.
28. Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a zis: "Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant."
29. Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant si orice pom care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra.
30. Iar tuturor fiarelor pamantului, tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor care se misca pe pamant, care au in ele o suflare de viata, le-am dat ca hrana toata iarba verde." Si asa a fost.
31. Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea.

| Elsiane a răspuns:

În primul rând, Dumnezeu se scrie cu "D" mare; în al doilea rând, lucrurile astea sunt şi în Biblie (nu mai zic şi pe net); iar în al treilea rând noi tragem concluzia că tu nu ai citit Biblia.

| artur99 a răspuns (pentru Elsiane):

Dar tu ai citit-o?

| artur99 a răspuns:

1. Lumina
2. Văzduhul
3. Uscatul
4. Soarele, Luna și stelele
5. Păsările și peștii
6. Animalele și omul
A 7-a zi s-a odihnit.
Funda? big grin

| nustiunustiu a răspuns (pentru artur99):

Merita funda!

| Rapplex a răspuns (pentru artur99):

Explica cum de a creeat lumina inainte sa creeze Soarele.

| Urzi23 a răspuns (pentru Rapplex):

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

1.3 Şi a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină.
Destul de simplu de inteles… De unde a venit lumina. Poti interpreta ori "filosofic", ca Dumnezeu a creat principiul luminii, implementat apoi in constructia stelelor…sau pur si simplu ca Dumnezeu a facut fotonii. De altfel, este unanim acceptat ca lumina ar fi existat inca de la momentul Big Bang-ului…e cam haotic sa isi imagineze cineva ca Universul ar fi fost in intuneric pana s-au format stelele.
1.5 Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua întâi.
Cum adica a facut Dumnezeu zi si noapte? Astea nu sunt determinate de rotatia planetelor? Vezi ca nu esti asa greu de cap? Dumnezeu a instaurat principiul rotatiei planetelor (gravitatie, revolutie etc).
Repet, fenomenele complexe nu sunt prezentate neaparat in ordine cronologica, ci intr-o secventa care sa sporeasca intelegerea oricui. Doar nu ne asteptam sa ne explice Dumnezeu cum a scris ADN-ul… Ipotezele stiintelor evolutioniste nu pot explica de ce exista "legi". Si, cu atat mai putin, de ce aceste legi au forma pe care o au, incat lumea este accesibila vietii, frumoasa, complexa si inteligibila, existenta posibilitatii fericirii etc.
1.6 Şi a zis Dumnezeu: "Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!" Şi a fost aşa.
Ce e aia tarie? A inventat Dumnezeu tuica. Pai…pamant, atmosfera…ce vrei tu, inclusiv toate laolalta!

| Rapplex a răspuns (pentru Urzi23):

Teoria evolutionista se ocupa doar cu evolutia vietii pe Pamant, daca tu nu ai inteles e altcevalaughing.Cu existenta legilor fizice se ocupa stiinta.Si Pamantul a fost creat inaintea soarelui, in jurul cui executa Pamantul miscarea de revolutie? Vezi ca tu esti greu de cap? Tin sa te anunt ca eu chiar nu mai am rabdare sa ma contrazic si sa explic de 10000 de ori pentru cineva care refuza sa gandeasca si o tine tot pe a lui.

Rapplex a răspuns (pentru Urzi23):

Teoria evolutionista se ocupa doar cu evolutia vietii pe Pamant, daca tu nu ai inteles e altceva.Cu existenta legilor fizice se ocupa stiinta.Si Pamantul a fost creat inaintea soarelui, in jurul cui executa Pamantul miscarea de revolutie? Vezi ca tu esti greu de cap? Tin sa te anunt ca eu chiar nu mai am rabdare sa ma contrazic si sa explic de 10000 de ori pentru cineva care refuza sa gandeasca si o tine tot pe a lui.

Ce ai ma? Vad ca tu ai citit in diagonala ce am scris eu.Eu zic sa incerci si de jos in sus. Poate ai citit de la dr la stg ca arabii si nu pricepi. Pina la urma tu esti de acord cu mine si apoi te negi pe tine rolling on the floor

Mai rar oameni ca tine, ...ma abtin."Urzi23 a raspuns cu ipocrizie", asa ar trebui sa-ti reinnoiesti tag`ul.

Rapplex a răspuns (pentru Urzi23):

Mai rar oameni ca tine, ...ma abtin."Urzi23 a raspuns cu ipocrizie", asa ar trebui sa-ti reinnoiesti tag`ul.

De bre rapplex eu nu sunt vinovat ca tu in Geneza cind zice 1.6 Şi a zis Dumnezeu: "Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!" Şi a fost aşa.
Daca tu te gindesti la tarie adica la tuica nu stiu ce sa zic. Poate ai si tu dreptate ca este mai sanatoasa o tuica de prune de la tara, ca posircile din comert.

Lasoh go on.Oricum cu tine nu se poate iesi la capat

Bre rapplex acum nu te supara pe mine,eu nu stiu gusturile tale, dar si eu cred ca tuica de pruna este mai buna, ca circul de pe aici.Dar bauta cu masura

| artur99 a răspuns:

Nu!
Lumina nu era dată de soare, ci de la Dumnezeu.
(scuze avatarul cu Zeus)

| Rapplex a răspuns (pentru artur99):

laughingEsti patetic

| artur99 a răspuns:

Lumina a fost întâi, apoi soarele.
Voi pricepeți minunile ca și cum ar fi niște lucruri paranormale,
deci nu aveți cum să înțelegeți.

| Nan_Dumitru_1985 a răspuns:

Ce a creat dumnezeu in a doua zi