Salut, sunt de acord cu tine că nu poți să faci o tocăniță de credințe din care să nu mai înțelegi nimic.
Ori ești creștin-ortodox ori ești folclorist religios.
Budhismul pe care îl vedem noi pe net este doar o propagandă comercială de tip New Age.
Budhismul de la o Mănăstire de Budhisti nu va SEMĂNA niciodată cu cel comercial.
Printre riscurile iminente ale trecerii la alte religii se află nebunia și crizele de exaltare.
Ești sigur că în perioada petrecută la kathmandu, nu s-au aruncat pe voi cu anumite spurcăciuni- uleiuri și alte lucruri ritualice, incantații pe care voi nu le înțelegeați?
Ca sfat încearcă să ții postul, să te Spovedești și să întrebi duhovnicul și dă un pomelnic la altar cu numele ei.
S-ar putea să fie nevoie de molifte dacă cineva a făcut ceva incantații.
Vezi să nu cazi în cealaltă extremă să încerci să o dezlegi la vrăjitoare, shamani sau tot felul de înșelați.
Doar Dumnezeu poate aduce binecuvântare casei tale!
Încearcă să cauți cartea asta
Marii iniţiati ai Indiei şi Părintele Paisie
Autor: Dionysios Farasiotis
http://carti.itarea.org/......siotis.pdf
Ce anume te intereseaza?
Filozofia traditionala budista este foarte felxibila, budismul te poate ajuta in a-ti gasi religia care ti se potriveste. Budismul e mai mult o unealta pentru descoperire sinelui decat o religie, chiar daca in ultimul timp au aparut numeroase secte care sunt religioase si venereaza anumiti zei, in budismul traditional nu exista un zeu care e venerat.
Nu ai intrebat-o care-i punctul ei de vedere? Ce ti-a zis si nu poti intelege?
E mai ampla treaba vrea sa se converteasca la aceasta religie.
Daca vrea sa se converteasca las-o sa o faca, este o filosofie si o religie mai "crestina" decat crestinismul.
Si nu vad unde ar fi problema. S-ar putea sa nu mai pape carne si sa papi mici de unul singur. Fiecare ar trebui sa vada cum e mai bine pentru el. Daca ei ii este bine asa si nu te obliga sa fii ca ea si nici tu pe ea, cred ca e ok. Ati putea sa analizati amandoi cum ar fi mai bine. Poate va convertiti impreuna
Ai citit vreodata un text budist? stii ce presupune calea lor?
Banuiesc ca si sexul in grup prevede crestinismul, nu-i asa? sunt mici aspecte care scapa din vedere celor care nu sunt acolo. budismul un fel de calea bivolaru. acu, daca tu ti a lasa prietena, sotia sa si-o traga cu tot alaiul...no comment.
Depinde de "cale". Deia ti-am cerut sa-mi spui ce ti-a explicat ea. Si budismul are si el "bisericutele" lui. Asa ca te rog sa-mi spui tu.
Dumnezeule sfinte ce comparatie? Omule budismul nu are nici o treaba nici o tangenta nici o legatura cu gruparile gen MISA.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Budism
http://www.interculturel.org/documente/Curs_IR_pentru_master_UNESCO.pdf
Am fost, am vazut, nu mi-a placut -si ca sa vina unul ca tine sa dezminta asa cum fac toti care traiesc "frumos"...ma cam lasa rece.
Vorbesc din experienta unuia care a vizita katmandu si care a fost invitat personal de staretul/maestru in acest cerc. nu dau nume, nu vreau sa lovesc in nimeni-doar ca aceasta modalitate de evolutie nu e ptu mine. de aceea-repet- daca nu stii mai bine nu comentezi ptu ca sunt aspecte tinute departe de ochiul muritorului de rand.
Si da, nu are treaba cu misa, dar modul de "exprimare" fizica este acelasi-dupa cum am spus doar cercul restrans are acces la unul din "secretele" budismului si aici nu includ calea ascetului budist.
Acu zi si mie secretul. Vii si ne arunci ca stii un secret si apoi te dai la fund?
Vad ca la teorie stai bine, cu practica de la mijloc in jos cum stai?
lovii un punct sensibil de ai sarit asa ca ars?
Cercul restrans are acces la unul din "secretele" budismului -- Ok No comment! Stii secrete pe care altii nu le cunosc,
insa fie si asa, daca femeia te iubeste este imposibil sa nu ajungeti la un consens ea sa se converteasca la budism dar sa nu practice "orgiile budiste". Nu vad ce este atat de greu de rezolvat intre voi aceasta problema.
Intreaba-l pe mihai25mihai ca tot este un fan infocat al budismului.
Interesant mersi mihai est eca nu am folosit termenul orgiile budiste. deci stiii desore ce vb. in cazul tau clar ca nu este nici o problema daca a ta, sa fie-una dintre-nu vreau sa creez valuri, printre mintii de sus...dar prea mi s-a luat de umbra lor constanta in existenta noastra.
Nu prietene nu ai lovit nimic, doar ca acea comparatie a fost cam exagerata.
Budismul este o filozofie buna, buddha un ateu acum 2500 de ani bogat era print,dar nu a gasit fericirea asa ca a ales pustietatea unde a meditat multa vreme, el nu credea in reincarnare, zeii, viata e o suferinta asta e prima regula a doua e sa nu isi doresti mereu ceva, isi recomand un documentar despre buddha sa stii ca e o filozofie care m-a ajutat mult in viata
http://istoria-lumii.ucoz.com/......46-1-0-141
Ma refer la un simplu "dans" din buric-aici e comparatia... teoria e fff buna, dar ce e acolo clar ca nu se compara cu budismul. ce am vrut sa scot in evidenta este acel mic aspect pe care il au in comun cele 2 drumuri.
Am folosit niste ghilimele care indica ceva...
Referitor totusi la problema ta, ea daca se converteste va adera probabil la acea filosofie care tine mai mult de gasirea sinelui in raport cu natura si universul nu cred ca, avand o relatie cu tine, va implementa acel comportament (chipurile budist).
Lasa-ma cu gargara ieftina, vino cu ceva nou! ceva ce nu stiu. sau sa vin eu cu ceva ce tu nu stii. desi sunt convins ca ai inteles perfect unde este problema. doctrina in sine este ok, ce se intampla dincolo de cortina-nu este de mine.aici este problema nu o mai arde cu abureli ieftine.
Ce vezi tu e doar o mica istorisire, deliciul est ein spatele a tot ce crezi ca stii.
Multumesc de sfat, s-au facut destule incantatii ca orbu faci ce ti se spune apoi vezi ca eti intr-un kkat mai mare decat tine. parca esti orb si surd.iar cand te mai dezmeticesti nu stii ce dracu te-a lovit. care e treaba cu pomelnicul, ma intereseaza dezlegarea de mirate-ai ce au facut nemernicii.
De ce sa le stric eu apele?! e ciorba lor. dar nu in ce ma priveste pe mine! sunt ortodox si asa va ramane! nu pot doevedi personal(mi-e suficienta prezenta la mizeria surpriza), dar altcineva poate. scopul meu nu este sa spal rufelel in public doar ma scarpina unii in dos cu sustinerea lor tare si mare, doar pentru ca o ard in fericire.
Lasa mai fata in pace. Tu crezi ca daca fata are tendinte de astea doar faptul ca nu s-a convertit o va opri? Sunt convinsa ca ar fi oripilata numai la gandul. Ea se regaseste in conceptele emise de budism, nici pe departe in faptul ca sunt o mana de budisti la care le place "grupa mare". Mare secret na, ca pleaca in vacanta pe undeva si tot face ce-i tuna daca asa vrea ea.