| UnAltVirginTristȘiDisperat a întrebat:

Ce părere aveți de cartea Dumnezeu: o amăgire? Am început să o citesc și mi se pare revelatoare. O recomand atât credincioșilor, cât și necredincioșilor, asta este părerea mea, poate sunt prea entuziasmat eu, totuși.

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dawkins nu stie mare lucru despre religia creștina. Asta a zis-o un alt ateu, Bart Ehrman.

| ania a răspuns:

O revarsare de resentimente legate de un Creator pretins inexistent a unei persoane aflate in situația trista de a nu se fi întâlnit încă cu Creatorul ei.
Tatal nostru ceresc sa ii dea lui Dawkins revelație si mantuire!

| EestiSodalane a răspuns:

Dawkins e extrem de plictisitor. Dacă ateii vor să transmită un mesaj ar trebui măcar să-și găsească o portavoce mai carismatică

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru EestiSodalane):

Cum adică este „extrem de plictisitor"?

| RAY a răspuns:

Mă bucur că o citești, evoluezi bine

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu da sens existentei noastre in toate momentele ei: si de bucurie si de incercare si de impas. O amagire este nu sa dai vietii tale sens si un orizont dincolo de materie ci o amagire este sa concepi existenta fara Dumnezeu, sa ajungi la reificare, sa vezi existenta strict senzorial, sa te afunzi in anxietate, depresie si nonsens cu primele pierderi si destabilizari insemnate...

| EestiSodalane a răspuns (pentru UnAltVirginTristȘiDisperat):

Ce e așa greu de înțeles? E plictisitor. Dawkins, ca orice alt "uom de știință" contemporan e specializat pe o nișă îngustă, în cazul lui biologia. Dar pentru că e de asemenea și arogant s-a hotărât să iasă din cușca, pardon, nișa lui și să debiteze bazaconii pseudo-filozofice, el nefiind filozof. Și măcar de ar avea carismă, măcar de ar fi amuzant, măcar de ar fi inovator. Dar nu e niciunul din toate astea. În afară de nișa lui în domeniul Biologiei n-a venit cu nimic nou.

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru milan9):

Ce dovezi ai pentru existența lui Dumnezeu? Eu Îl caut obsesiv, dar nu îl găsesc decât pe Dumnezeul panteist.