| SonicAndrei a întrebat:

Ce se întâmplă când mori? Tu ce vezi imediat după ce mori? Eu mă gândesc la următoarea variantă: Sufletul se desprinde de trup și nu mai respectă legile fizicii. El se urcă în cer și... merge în altă dimensiune (să zicem), în Rai sau în Iad.

18 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nimic,mergi doar in pamant. Textul biblic e foarte clar in aceasta privinta si nu lasa loc de interpretari.Geneza2:7,3:19.Daca Dumnezeu l-ar fi dus pe Adam in alt loc ar fi zis cu siguranta, dar simplu si clar spune ca merge din nou in pamant.Biblia e clara, oamenii complica mesajul atunci cand se bazeaza pe idei omenesti nu cuvantul sacru.

| RAY a răspuns:

Ai emis o ipoteza fara nici o dovada desi afirmatia e nula asa se procedeaza in lumea reala eu emit alta ipoteza mai reala dupa ce mori nu te duci nici unde ca dovada sta pierderea memoriei desi nu avem nici un suflet totul e redat de creier

| milan9 a răspuns:

MANIPULATORI CU TEXTUL BIBLLIC.
Asa sunt cei ce se agata de un singur verset (intelegandu-l in mod greşit) pentru a-şi justifica doctrinele greşite.

Sufletul este NEMURITOR!
- După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7

| Oleg20 a răspuns (pentru milan9):

Manipularitori cu textul biblic.
Te referi la mine?

| milan9 a răspuns:

Ecclesiastul 9,5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului.

Este clar că acest pasaj, Ecc. 9, 5 exprimă o concepţie greşită, străină de Dumnezeu!

O dovadă în acest sens - un alt verset contradictoriu (punct de vedere uman gresit):
(Eclesiastul 9, 2) "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău"
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar este doar un punct de vedere gresit aflat in dialog cu Divinul.

| milan9 a răspuns:

Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la nici o moarte a sufletului! Exceptând propaganda eronată a sectei iehoviste, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării METAFORICE, simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!

Din CONTEXT reiese faptul că israeliţii se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! (citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" -vers. 2)

In acest CONTEXT (dificil de înţeles pentru o anumită grupare necreştină), versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri" (în sensul că DOAR acela va fi învinovăţit, pedepsit sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).

Exprimarea METAFORICĂ este foarte des întâlnită în Biblie. Dar lipsa de cultură lingvistică a dus la interpretări eronate ale ei, la apariţia a zeci de mii de feluri de interpretări si secte.

| milan9 a răspuns:

Ce se întâmplă după sfarsitul biologic? Iată spre exemplu, Scriptura nu face confuzie între sufletul nemuritor şi trupul muritor:
Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă".

- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;

- "SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."

- Ecclesiast 12, 7; Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

| sublime89 a răspuns:

Daca te urci la cer mergi in spatiu, nu in rai sau iad.

| Lizzu a răspuns:

Nu stiu. As vrea sa stiu.

| Radu284 a răspuns:

Cauta pe youtube Near Death Experiences. O sa gasesti niste chestii foarte interesante (mai ales daca stii engleza).

| ErrorFound a răspuns:

Esti constient ca intrebi pe cineva care e...nemort? De unde vrei sa-ti spunem?

Cel mai probabil, dupa ce mori, RESPECTI legile fizicii si ramai mort.

| condemnedAntagonist a răspuns:

După ce mori dai mâna cu Adam şi Eva iar Duhul plutitor în spaţiu te va primi şi te va mitui si pe tine cu un măr fermecat.Vezi să nu te laşi păcălit de şarpele vorbitor.

| sempreinvolo30 a răspuns:

Ezechiel 18:4) Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot aşa şi sufletul fiului este al meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.
Avand in vedere ca nici un suflet sau om este perfect, versetul arata foarte clar ca sufletul moare, deci nu se duce nicaieri.

| Mămăligă59 a răspuns:

Eu ma gandesc ca niciunul dintre noi nu a murit ca sa iti spuna tie, dragul meu, cum e dupa aceea sau ce se intampla.

| BogdanVasc a răspuns (pentru Mămăligă59):

Opa, te contrazic. Cei care au murit cerebral, sau au fost in coma, au fost exact ca si morti. Ei toti au zis ca nu au vazut nimic "special".

| Oleg20 a răspuns:

După ce mori nu vezi absolut nimic.Ce se întâmplă cu oamenii când mor? Pentru Dumnezeu, Cel care a creat creierul, acest lucru nu este un mister. El cunoaşte adevărul, iar în Cuvântul său, Biblia, ne spune care este starea morţilor. Învăţătura biblică este clară: La moarte, omul încetează să existe. Moartea este opusul vieţii. Morţii nu văd, nu aud şi nu gândesc. Nimic din noi nu supravieţuieşte morţii corpului. Noi nu avem un suflet sau un spirit nemuritor.
6 După ce a spus că cei vii ştiu că vor muri, Solomon a adăugat: „Cei morţi nu ştiu nimic". Apoi, Solomon a explicat acest adevăr fundamental spunând că morţii nu pot nici să iubească, nici să urască, şi că în mormânt „nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune" (Eclesiastul 9:5, 6,  10). În mod asemănător, în Psalmul 146:4 se spune că atunci când un om moare „îi pier şi planurile". Suntem muritori şi odată cu moartea corpului nostru încetăm să existăm. Viaţa noastră este ca flacăra unei lumânări: când se stinge, încetează să existe — nu merge într-un alt loc.

| sabin89 a răspuns (pentru Oleg20):

Ce dezolant!

| MAnghelescu a răspuns:

Aici este explicata in detaliu calatoria sufletului dupa moarte: http://cleopasihastria.wordpress.com/......pa-moarte/