Fiare salbatice e pleonasm pentru ca fiara inseamna animal salbatic, de prada, de obicei de talie mare si violent. Un leu e o fiara. Un elefant nu e o fiara.
Este un termen pe care-l folosești când te referi la animalele pe care mai bine nu ai încerca să le domesticești(leul)
și pe cele de care nu ai de ce să te îngrijești(șobolanul).
De ce caprioara este considerata un animal salbatic si porcul care este la fel de salbatic e considerat domestic?
Edit: Ma refer ca termenii sunt separati prin "țarc" si porcul nu e îmblânzit, daca nu chiar faptul ca sta închis într-o cocina ar înseamma ca e domesticit, dar leii la zoo tot salbatici raman
Eu te întreb pe tine care ti portavocea lui Dumnezeu si declari ca porcul nu e salbatic (necurat).
Deci, dupa mintea ta, toate animalele se îmblânzesc?
Poti îmblânzi un rinocer? Sau alte animale de genul?
Porcul, dupa parerea ta, se califica în categoria de animal salbatic?
Lasa ideea populara si explica-mi pe baza versetelor de mai jos:
"Vrea bivolul sălbatic să fie în slujba ta?
Şi stă el noaptea la ieslea ta?
Îl poţi lega tu cu o funie ca să tragă o brazdă?
Merge el după tine ca să grăpeze bulgării din văi?"
Măi, eu nu știu ce vrei tu să zici. Du-te și vorbește cu un veterinar...
Cauta ultima întrebare afișată de mine, îți vei da seama la ce ma refer.
Un cuvânt mai corect pentru acest "răspuns" al tău, ar fi nudist...
Nu sălbatic.
Nu neagă, dar nici nu afirmă, spune-mi tu unde scrie "oare omul, nu tot animal este in sinea lui?".
Dacă poți specifica și versetul din Biblie.
Întradevăr, de la început ele(animalele) au fost vegetariene,însă după ce Adam și Eva n-au ascultat de porunca Domnului, animalele au fost făcute o parte carnivore și o parte erbivore,de ex: leul era erbivor,însă după neascultarea pe care au dovedit Adam și Eva, leul a devenit carnivor, asta din cauză că Dumnezeu a vrut să ai pedepsească cumva, astfel încât sa nu mai trăiască așa ușor, ci (putem spune) șansele de a trai liniștit sa fie mai mici. Dar omul tot nu este animal:
30Iar tuturor* fiarelor pământului, tuturor păsărilor** cerului şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde." Şi aşa a fost.
Ci face parte din categoria:
"Iar TUTUROR VIETĂȚILOR care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă."
NU cum presupui tu, că ar face parte din categoria această:
"Iar tuturor* FIARELOR PĂMÂNTULUI".
Exact,dupe ce Adam și Eva nu au ascultat de Dumnezeu, leul a devenit carnivor.
Sasa? De ce ma rog mi-ai catalogat un raspuns de-al meu ca fiind eronat si nefolositor? Acela cu "iesi acas'
Nu mai avem voie sa glumim ca vine unul si zice ca este un raspuns eronat si nefolositor? Urat din partea ta sa stii.
"Urasc oamenii care sunt mai putin animale decat animalele"
RyGoLeTa întreabă: