De ce sunt răi? Despre oamenii care îl disprețuiesc pe Dumnezeu, Biblia spune:
'' Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.'' Ioan.8:44.
Cum ai zis si tu... poate din invidie, egoism, dorinta de a parea mult mai mari si tari decat sunt...
Fiecare om are o cruce de dus fi curajoasa du-o pana la capat chiar daca multi vor da cu biciul in tine
Cred ca te-ai implicat tu prea mult. Am vazut, intamplator, doar un schimb de focuri cu Hombre, baiat destul de citit, insa nu si bine intentionat. N-ai stiut sa ignori la timp, chiar daca asta te "costa" sa suporti o acuzatie tampita.
Singurul care mi se parea primejdios, Kronstadt, a dat in scleroza (repeta o aceeasi intrebare fara sir) si a disparut in ceata (cred ca s-au sesizat oamenii cu halate albe si l-au luat). Cu idiotul de Chelstone n-as putea sa am vreun conflict, e un fel de teolog ateu; cred ca ii face foarte bine sa vorbeasca singur. Iar restul, in marea majoritate, sunt copii. Cred ca fiecare ins are caracterul si cunostintele lui, iar aprecierea si mesajele adresate trebuiesa tina cont de asta.
Mda, atunci sa fac si eu o marturisire, sunt multi, foarte multi ignoranti, care trateaza oamenii cu dosul, vezi exemple:
-credinta mai presus de logica
-gandesti si simti cu inima
-vorbesti de atitudinea inimii
-vorbesti de arsuri intr-o lume care nu este materiala
-spui ca vom primi un corp intr-o lume imateriala care va arde
-etc.
Si care din prea multa ignoranta nu-si dau seama ce sunt cu adevarat, ba mai mult sustin cu inversunare, fara dovezi, ca detin adevarul.
Eu consider ca omul recurge la jicniri atunci cand este adus la limita suportabilitatii, cand vede tot felul de specimene sustinand ineptii dupa ce altii demonstreaza ca nu e asa, cand vede omul ca singura replica care mai ramane in argumentatia unui crestin dupa o lunga dezbatere plina de diversiuni este: ''dumnezeu exista'', si probabil ignorantul crezand ca a scos arsenalul greu, spunand in gandul sau: ''Tine-o si pe asta!'', atunci de ce sa nu te astepti sa fii jignit, pai, in societate in momentul in care sustii niste baliverne nefondate, intotdeauna vei fi aratat cu degetul, si stii de ce?! In primul rand ca este de prost gust si-ti bati joc de altii care tin o discutie ok iar tu sa incerci sa argumentezi ceva cu ineptii nefondate, iar mai apoi se intampla ceea ce faci tu acum, ''hotii striga hotii''.
Eu am intalnit in viata mea crestini ok, si nu am nimic cu ei, fii crestin, problema ta, dar nu veni cu texte biblice, nu te luda cu o sa ajungi tu la doamne doamne in rai, aratand cu degetul spre atei si spundu-le tu cum o sa arda ei in iad, eu respect oamenii credinciosi, eu nu pot respecta habotnicii, dintr-un motiv, sunt taratoare, nu respect omizile. E o mare diferenta intre a avea o credinta pura in sufletul tau si a fi habotnic si a te mandri cu ceea ce crezi, sa te duci 24 din 24 la biserica, sa urci dealuri in genunchi, sa calci pe altii in picoare ca sa lingi moaste, din dragoste.
Nu se vede ca respecti oamenii credinciosi,din contra ii faci prosti, irationali, taratoare.Fiecare om are dreptul la opinie.Si daca iti spun si tie ca exista vesnicie,rai si iad,o fac, nu ca sa se laude, ci pentru ca doresc ca sa vii si tu acolo.Acesta este scopul.Din dragoste.Nu vad de ce ii urasti atat de tare pe crestini.
''prosti,irationali,taratoare''
prosti - i-am spus unei singure persoane careia i-am raspuns cu aceeasi moneda
irationali - si ce e gresit ca-i spui cuiva ca este irational cand incearca sa te convinga ca, a crede e mai presus de ratiune sau cand unii sustin ca simt cu inima?!
taratoare - asta-i adevarul... oameni fara coloana vertebrala, fara demnitate, sunt toti cei care urca dealuri in genunchi, ling moaste in speranta unei minuni, cei care pun dogmele religioase mai presus de educatie si cultura.
''Cred ca ti-am mai spus de zeci de ori ca nu toti crestinii fac aceste lucruri.''
Tu esti unul din cei care le face.
'''Negi ca m-ai facut proasta,sau nesimtita, in fine, m-ai jignit.''
Proasta nu tin minte sa-ti fi zis, dar nesimtita, da, pentru ca asa ai fost, tine de simt, sa nu intervii intr-o discutie bazata pe argumente si sa incerci sa sustii ceva fara argumente, iar la final sa spui ceva de genul dumnezeu exista de parca ai fi argumentat ceva. Ti-am spus ca esti irationala, si imi mentin parerea atat timp cat sustii in continuare aberatii gen: ''a crede e mai presus decat ratiune'' sau cand ai spus ca simti cu inima. Tu nu trebuie sa vezi doar ce spun altii despre tine, analizeaza intai prestatia ta fata de altii, vezi cum ii tratezi tu pe ceilalti, revizuieste-ti atitudinea ta de atotstiutoare si nu mai da citate biblice ca si cum ar demonsta ceva, si nimeni nu o sa-ti spuna nimic jicnitor, pentru ca astfel de afirmatii constituie niste jicniri pentru cei carora te adresezi.
Singurul atotstiutor este Dumnezeu.Si daca eu am cunoscut cate ceva din Dumnezeu, doresc sa impartasesc si cu altii.Nu este nimic rau sau gresit in aceasta. Din punctul tau de vedere,inseamna ca toti crestinii sunt lipsiti de bun simt, pentru ca ei cred in Dumnezeu.Tu esti scutit fiindca nu crezi, dar nu poti sa dovedesti ca tu ai dreptate.Deci,esti la fel ca si noi.
''Singurul atotstiutor este Dumnezeu.Si daca eu am cunoscut cate ceva din Dumnezeu, doresc sa impartasesc si cu altii.Nu este nimic rau sau gresit in aceasta.''
Nu-i nimic gresit atat timp cat nu intra in contradictie cu realitate si atat timp cat nu incerci sa impui ce crezi tu ca fiind un adevar general valabil fara sa demonstrezi.
''Din punctul tau de vedere, inseamna ca toti crestinii sunt lipsiti de bun simt, pentru ca ei cred in Dumnezeu.''
Nici vorba, crestinii adevarati nu trambiteaza la coltul strazii credinta lor pentru ca stiu ca e ceva personal, tu, nu poti sa ajuti pe cineva sa aiba aceleasi covingeri ca ale tale decat prin demonstratii, cu apel la autoritate si trimiteri la filmulete de pe youtube si citate biblice nu o sa reusesti niciodata. Tu, nu o sa convertesti pe nimeni la crestinism si nici eu nu o sa schimb parerile cuiva legate de credinta sa, tocmai pentru ca aceste credinte sunt trairi personale, nu poate interveni nimeni din exterior pentru a le arata altora calea, iar adevaratii crestini stiu asta. Problema mea este alta, lumea nu trebuie manipulata, omul este liber prin condita sa umana, nu trebuie supus dogmelor, nu trebuie amagit cu lumi utopice dupa moarte pentru a fi controlat in aceasta lume, astfel de idei nu trebuie sa ramana decat in cartile cu povesti, oamenii trebuie sa traiasca in armonie neconditionati de dogme si povesti cu draci si ingeri, oamenii trebuie sa fie puri, nu automabile programabile.
De unde stii tu cum trebuie sa fie un credincios autentic? Acest lucru il poti cunoaste, doar citind Cuvantul lui Dumnezeu. Voia lui este ca noi sa spunem si altora vestea cea buna a Evangheliei.Noi,crestinii trebuie sa dam o directie sfanta societatii in care traim. Abraham Lincoln,Martin Luther,Billy Graham sunt oameni care au avut un scop bine definit,o strategie si o pasiune. Ei au inteles ca a trai este Hristos.S-au dedicat semenilor lor si lui Dumnezeu, si au avut o influienta benefica in societate.Ei au fost oameni mari, tocmai ca au implinit voia lui Dumnezeu.
Dragă chelstone. Fără coloană vertebrală, ajungi când: Susții că ești ateu, crezi în existența unui Dumnezeu, crezi în extratereștrii etc. Aceste ideologii nu sunt complementare și ca atare, este ilogic să afirmi credința în toate trei. Tu cel puțin ai reușit această performanță cu declarațiile tale, date în diferite ocazii. Ceea ce înseamnă o mare contradicție să declari așa ceva, să crezi simultan în toate trei. Prin asta demonstrezi că nu ai o coloană vertebrală. Scuză-mă, nu te supăra, dar ești instabil în viață.
Nu faptul ca esti crestin sau ateu sau de orice alta orientare religioasa face ca o persoana sa fie demna sau nu, in schimb cand o persoana linge mortaciuni, isi toceste genunchii urcand dealuri, inconjoara biserici, si efectueaza tot felul de ritualuri in schimbul carora asteapta ajutor de orice natura, nu mi se par comportamente demne, un om demn ramane drept in fata bolilor, a problemelor ce se ivesc in viata si nu isi pune sperante in tot felul de ritualuri, rugaciuni speciale, dorind ca problemele pe care le are sa fie rezolvate de altcineva.
Dragă chelstone. Este a 2-a oară când te prind cu minciuna. Nu ești serios.
Tu ai priceput ce te-am întrebat? Am pomenit eu ceva de demnitate? Nu e pasăre ca porcul, foaie verde stâlp, ai înțeles? Cam așa discutăm noi.
Eu făceam referire la declarațiile tale, după cum bate vântul. Să-ți desenez: Azi zici că ești ateu, mâine mărturisești un dumnezeu, iar poimâine crezi în extratereștrii, tu practic ești cel mai credul băiat. Ai declarat așa:
1. " in sufletul meu cred ca exista un dumnezeu ".
2. " afla ca eu sunt un ateu ".
3. Despre existența extratereștrilor ai declarat că: " Exista si explicatia e simpla ".
Dacă dorești, îți pot explica neconcordanțele din declarațiile tale, ce înseamnă a fi ateu, a crede într-o divinitate și a crede în extratereștrii. Ești tare instabil și nu știu cât de credibil mai ești în tot ceea ce spui. Tot ce faci, pleacă dintr-o plăcere prostească de a te contrazice. Asta e rațiunea de care dai tu dovadă? Până la urmă, tu în ce crezi? Ce ideologie ai?
Si eu am avut o colega la locul de munca care era zilnic rea cu mine ma jignea zilnic in ultimul hal numai eu stiu ce am suferit de pe urma ei.Doi ani de cosmar cu colega aceea la servici.Dar am aflat de ce este rea.Era invidioasa si stia ca niciodata nu o sa-mi ajunga in urma orice sa faca. Daca vroia putea sa ma depaseasca nu prin frumusete, nu prin inteligenta ci prin bunatate.Dar se pare ca nu a ajuns la nivelul respectiv de intelegere atita i-a putut mintea, sa raneasca sa se razbune pe viata facind rau. Sper ca o data Dzeu ii arata si ei calea cea buna ca de altfel niciodata in viata asta traind astfel nu este si nu va fi fericita niciodata.
M-am intrebat intodeauna: de ce cei rai nu se iau si de cei buni. De ce trebuie sa existe si oameni rai, si de ce cei buni trebuie sa-i superte. Nu m-am intrebat niciodata, insa, ce as putea face sa-i opresc pentru ca stiu ca nu se poate. Insa stiu ca vor fi rasplatiti cum se cuvine. Nu exista un raspuns pentru rautatea lor. Asa sunt ei. Noi trebuie sa-i suportam, sa-i lasam in pace, sa nu le dam motiv sa se ia de noi si sa-i lasam singuri. Imi e mila de ei. Rautatea lor ii desparte e restul oameniilor si ii face diferiti intr-un fel in care nimeni nu vrea sa fie. Cel mai mult ma intristeaza, insa, ca lor nici macar nu le pasa...
Traim intr-o lume in care dualitatea este inca prezenta. Traim vremurile in care aceasta antagonie prezentata de tine e mult mai accentuata. De ce sunt atat de rai? Adu-ti aminte cum descrie Isus vremurile din urma. O sa ai toate explicatiile. E normal sa te intrebi: dar, totusi, chiar asa? Da. Chiar si noua crestinilor, ne este greu sa intelegem, uneori, cum se implineste Biblia sub ochii nostri.
1. " in sufletul meu cred ca exista un dumnezeu ".
In primul rad ca nu stiu contextul in care as fi spus asta, dar, niciodata nu am afirmat ca as crede in dumnezeul biblic, acest dumnezeu la care faceam referire ar fi o entitate superioara care ar putea sa existe dar care n-are vreo tangenta cu dumnezeul biblic, era vorba despre un dumnezeu la modul general, ca ar putea exista unul, nu stiu, dar, a carui identitate nu este stiuta tocmai pentru ca omul nu ar avea cum sa afle aceasta. Si oricum asta nu este decat o supozitie de-a mea, nu este ceva demonstrat.
3. Despre existența extratereștrilor ai declarat că: " Exista si explicatia e simpla ".
Da, m-am bazat pe faptul ca intr-o lume infinita este o probabilitate foarte mare sa existe si alte specii in intreg universul.
Frumos, răspunzi selectiv. Dacă crezi într-o divinitate, cum se împacă cu ateismul ieftin pe care vrei să-l afișezi, sau ai uitat noțiunea ateismului? Mai departe: Dacă ai puterea și convingerea că ar exista un dumnezeu '' nu cel biblic '', de ce nu ar fi posibil să fie acela chiar Dumnezeul Bibliei? După logica ta, crezi că ar fi posibil să existe o entitate superioară nouă și super inteligentă care ne-a creat și nu poate fi găsit decât în imaginația fiecărui om? Nu crezi că ar fi mai normal să existe o cale prin care s-ar descoperii oamenilor? De exemplu Dumnezeul Biblic. Ce te-a determinat să crezi că ar exista un dumnezeu?
Concluzia: Până la urmă, nu ai reușit să-ți maschezi bine falsul ateism pe care vroiai să-l afișezi publicului larg. În adevăr, ești un om credincios, care crede într-un dumnezeu de negăsit, imaginar, iar acest gen de credulitate te face să devii instabil în decizii importante. Prin aceste oscilări în declarații nu mai ești credibil și nu știu cine te mai ia în serios.