| EmaS a întrebat:

Chiar daca nu-mi place s-o recunosc si chiar daca refuz sa cred de multe ori, sunt si oameni rai. Fac orice sa te jigneasca, sa demonstreze cat sunt de puternici si de importanti. Si cel mai rau este atunci cand nu poti sa raspunzi si trebuie sa le suporti jignirile.De ce sunt atat de rai?

Răspuns Câştigător
| wales a răspuns:

De ce sunt răi? Despre oamenii care îl disprețuiesc pe Dumnezeu, Biblia spune:

'' Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.'' Ioan.8:44.

66 răspunsuri:
| chelstone a răspuns (pentru wales):

''În adevăr, ești un om credincios, care crede într-un dumnezeu de negăsit, imaginar, iar acest gen de credulitate te face să devii instabil în decizii importante.''
Nu cred in vreun dumnezeu, am spus ca este posibil sa exite o entitate superioara noua, atat si nimic mai mult, nu am credinte legate de vreo entitate.

''Nu crezi că ar fi mai normal să existe o cale prin care s-ar descoperii oamenilor?''
Nu, daca ar exista o entitate care ne-ar fi creat nu cred ca a facut-o in scopul ca noi sa ne inchinam sau sa-i slujim ei.

''Prin aceste oscilări în declarații nu mai ești credibil și nu știu cine te mai ia în serios. ''
Nu au fost multe oscilari de declaratii, dar fiecare declaratie tu o scoti din context, intr-o intreaga discutie ea are alta culoare.
De exemplu:
-Cand am spus ca ar putea exita o entitate creatoare, in unele cazuri, am facut-o pentru a sugera unora ca nu este vorba neaparat de dumnezeu, si, ca existenta unui zeu particular trebuie demonstrata, toate acestea in situatia in care ar exista un zeu creator.

" in sufletul meu cred ca exista un dumnezeu "
eu nu am gasit acest paragraf intre mesajele mele, poate ai un link sa-mi trimiti sa vad tot mesajul si o parte din acea discutie.

''Dacă ai puterea și convingerea că ar exista un dumnezeu '' nu cel biblic '', de ce nu ar fi posibil să fie acela chiar Dumnezeul Bibliei?''
Cine a spus ca sunt convins?! Tu gresesti mult cand scoti o fraza dintr-o discutie si incerci sa demonstrezi ceva, aia a fost doar o supozitie, pentru ca daca as fi fost convins ca exista o entitate nu mai purtam discutii din postura ateu vs crestin cu tine. E cale lunga de la a afirma ca ar fi posibil sa existe un entitate creatoare, la modul general pana la a crede in el si a-l putea caracteriza.

Ideea e urmatoarea sunt ateu pentru ca nu cred in vreo zeitate din culturile lumii simplu fapt ca am afirmat ca ar putea exista sau ca eu as crede ca este posibila existenta unei entitati creatoare la nivel general, asta nu inseamna ca am aceasta convingere, am spus au fost mai multe supozitii, dar daca as fi avut vreo certitudine n-as fi ateu.

| wales a răspuns (pentru chelstone):

Scuză-mă, nu mai ești de actualitate și nu mai cred nimic din tot ceea ce spui, minți prea mult și prea fățiș.

| Casutanta a răspuns (pentru lifeForJesus):

Apropo pentru poza nu se scrie isus si Iisus

| lifeForJesus a răspuns (pentru Casutanta):

Cuvântul "creștin" vine din limba latină populară, de la christianus, derivat de la Hristos, deoarece Iisus/Isus din Nazareth este considerat în religia creștină ca fiind Mesia și fiul lui Dumnezeu. Cuvântul "Hristos", în limba greacă Χριστός Christós, "cel uns", este traducerea din limba ebraică a cuvântului משיח Mașiah (arabă مَسيح Masīh).

| chelstone a răspuns (pentru wales):

Pai foarte bine, poti sa ma crezi sau nu, dar atunci de ce ai mai vrut aceste lamuriri de la mine?! Daca tu erai convins de ca eu mint si ca tu nu crezi nimic din ce spun, ai crezut ca te pot lamuri in legatura cu intrebarea ta?!
Eu nu am de ce sa mint, daca tu scoti doar niste franturi din vastele discutii pe care le-am putrat si gasesti o nuanta de rosu intr-un ocean albastru, mesagele nuantate avand un anumit rol la un moment dat in discutie, poate de satira, de a face pe cineva sa constientizeze anumite lucruri. Daca vrei sa demonstrez ca mint, nu veni cu un rand in care zici tu ca m-ai citat si nu doresti sa-mi dai nici linkul catre acea discutie. Tine minte, ca ceea ce ai facut tu aici este o marsavie, daca nu stiai discutiile au nuante, nu poti cita un rand pe care spui ca l-am scris eu si sa incerci ca faci o demonstratie, ca nu asa se face. In anumite discutii am sustinut ca ne-a creat allah, dar asta pentru a pune ceva in evidenta, prostia unora care se cred inteligenti si care doresc sa combata argumente cu fraze gen: ''dumnezeu exista.'' Daca am spus ca exista allah intr-o discutie intr-o anumita tenta iar in alta spun ca sunt ateu si nu cred in vreuna dintre zeitatile oamenilor asta nu inseamna ca mint. Nu mai incerca sa demonstrezi ceva cu franturi si cu ajutorul cuvintelor pe care mi le pui in gura ''ai puterea și convingerea'', fara sa-mi dai link-ul catre mesajul in care eu as fi postat acea fraza de la punctul 1. din intrebarea ta. Eu te inteleg ca-ti faci perceptii gresite, dar este vina ta, pentru ca nu stii sa judeci un element in ansamblul lui, si, dat fiind faptul ca ai vrut sa demonstrezi ceva cu niste fraze puerile, tind sa cred ca ai ceva personal cu mine si ca ai facut aceasta initiativa din rea vointa.

| wales a răspuns (pentru chelstone):

Toate la timpul lor.