| cristi202 a întrebat:

Cind m-am angajat prima oara in fabrica, aveam un coleg, cu care terminasem si scoala, deci ne stiam bine, si cu care ma intelegeam destul de bine. Devenind credincios, relatia noastra avea sa sufere o schimbare dramatica. Din omul deschis si rezonabil fata de mine, a devenit de parca a fost huligan, cit era hala fabricii de mare, nu contenea cu injuraturile la adresa mea, injuraturi pe care mai toti colegii de lucru le auzeau. M-am intrebat atunci ce as putea face sa il opresc, fara a fi si eu vulgar sau violent. Si mi-a venit o idee. Era vara. Era cald. Un suc, la bufetul fabricii, nu era mult pe atunci, era 3 lei (in 1990), dar nu iti puteai permite sa iti iei de cite ori ai fi vrut pe caldura aceea mare. Am si ales un moment bun pentru asta - inainte de plecare la ora 14, cind caldura era cea mai mare. Nu am sa uit niciodata fata lui atunci cind i-am adresat invitatia la suc pe banii mei. La inceput, extrem de neincrezator, zicea ca vreau sa imi bat joc de el. Insistind, asigurindu-l ca nu e o farsa, a venit cu mine. A ramas mut de uimire cind a vazut ca comand sucul si ca i-l dau, caci chiar nu credea ca pot face asa ceva. Desigur ca de atunci, injuraturile lui au incetat, si ne-am respectat reciproc mai mult ca inainte.
Intrebare: cind ai reusit ultima oara sa faci un gest de bunatate atunci cind cineva ti-a facut rau? As vrea sa vad situatii concrete ca cea pe care eu am descris-o, pentru ca cred ca cel mai interesant lucru din lumea asta mare nu e vreun film, sau vreun joc, sau orice altceva, decit sa vezi ca cuiva i se face un rau, air acesta raspunde prin bin la raul ce i s-a facut. Desigur ca eu cred ca crestinii sunt in stare de asa ceva, chiar daca si pentru ei e greu sa isi iubeasca vrajmasii, asa cum le cere Isus Hristos, dar daca un ateu va raspunde la aceasta intrebare cu un caz concret, eu nu voi putea decit sa il felicit (deci sa o zica, ca e ateu), pentru ca, daca unui crestin ii e greu, unui ateu ii e aproape imposibil. Dar nu pot da la o parte faptul ca si printre ei pot exista oameni de caracter care sa faca binele in locul raului.

38 răspunsuri:
| Woodenpints91 a răspuns (pentru FucktheSystem):

Păi chiar dacă mă prinzi, tu nu ai muşchi, deci n-ai ce-mi face smug

| FucktheSystem a răspuns (pentru Woodenpints91):

Dar n-am nevoie de mușchi ca să-ți fac ceva, pot să te gâdil oricând până mori de râs.

Vezi că iar îmi aduc aminte de cine se gâdilă. Şi data viitoare nu o să te mai las aşa uşor. O să te gâdil până faci pe tine, după care o să râd thinking

| FucktheSystem a răspuns (pentru Woodenpints91):

Nu o să faci asta, știi bine.
Apropos, dacă ești pe mess dă-mi un buzz să-ți zic o ghicitoarehee hee

| William a răspuns (pentru PreaSfintitu):

Ei nu au nicio vina ca s-au nascut in India. Vina lor este ca nu cred in Dumnezeu si nu se roaga la El, ei se roaga vaca la elefant si la o grasa cu multe maini. De vina ca ei nu cred in Dumnezeu sunt si stramosii lor care din motive necunoscute mie au ales sa se inchine la animale (astfel incalcand a 2-a porunca). Si sa stii ca eu sunt crestin ortodox big grin

Ce-i mic, rotund, şi face bu-hu-hu?

| PreaSfintitu a răspuns (pentru William):

Tu gandesti? Daca tu te nasteai in India si erai invatat cu religia lor ziceai ca zeii tai sunt cei adevarati si nu Dumnezeu, si chiar daca te-ai fi inselat si Dumnezeu ar exista, de ce te-ar trimite pe tine in iad, doar pentru ca ai fost crescut in religia hindusa?

| William a răspuns (pentru PreaSfintitu):

Da, doar pentru ca m-as fi nascut in religia hindusa. Si inca odata iti zic ca sunt crestin ortodox si m-am nascut in Romania.