|

Cine ma ajuta si pe mine cu un mic eseu pe tema "pamantul este casa noastra". va rog muuulttt- muuullt....vot + fundita

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Planeta vie
PLANETA noastră găzduieşte o uluitoare varietate de organisme vii — după cât se pare milioane de specii — care trăiesc în sol, în aer şi în apă. Majoritatea sunt prea mici pentru a fi observate cu ochiul liber. De pildă, s-a descoperit că într-un singur gram de sol se găsesc 10 000 de specii de bacterii, fără a pune la socoteală numărul total de microbi. Chiar şi la o adâncime de 3 km s-au descoperit unele specii de bacterii!
Şi atmosfera freamătă de viaţă. Şi nu ne referim aici doar la păsări, lilieci şi insecte. În funcţie de anotimp, atmosfera este plină de polen, spori, seminţe şi, în anumite zone, de mii de tipuri de microbi. „În aer există o varietate la fel de mare de microbi ca în sol", se arată în revista Scientific American.
La rândul lor, oceanele rămân în mare parte un mister întrucât, pentru a studia adâncul de ape, oamenii de ştiinţă sunt nevoiţi să folosească echipamente costisitoare. Până şi mult studiatele recife de corali, relativ accesibile, găzduiesc probabil milioane de specii de vieţuitoare încă necunoscute.
Ceea ce cunoaştem însă este că Pământul adăposteşte atât de multe forme de viaţă, încât acestea schimbă până şi compoziţia chimică a planetei, mai cu seamă a biosferei — învelişul Pământului în care se dezvoltă viaţa. În oceane, de exemplu, carbonatul de calciu din cochilii şi din corali ajută la menţinerea echilibrului chimic al apei, „asemenea unui antiacid care neutralizează aciditatea în stomac", precizează un raport al Administraţiei Americane de Studii Oceanografice şi Atmosferice. Plantele şi fitoplanctonul — alge unicelulare care trăiesc la suprafaţa lacurilor şi a oceanelor — contribuie la reglarea nivelului de dioxid de carbon şi de oxigen în apă şi în aer. Iar în sol, bacteriile şi ciupercile descompun substanţele organice în compuşi anorganici care slujesc drept hrană plantelor. Pe bună...2006 - 2249 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu se fac teme pe TPU, te poate suspenda

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce treaba are pamantul cu religia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Era pentru ora de religie..scz dar m-a rugat o colega sa apelez la TPU k nu avea idee despre ce sa scrie laughing nu va suparati :* nu era pentru mine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează