anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ciresik80 vrea sa stie teoria evolutiei cine o ajuta sa inteleaga si ea?

83 răspunsuri:
| ahileintaiul a răspuns:

Evolutia se bazeaza in principal pe 2 factori:

1. Selectia naturala
2. Mutatiile genetice

La modul simplist in privinta selectiei naturale, lucrurile stau asa:

Ai 2 gazele. Una fuge putin mai repede si nu este prinsa de leu. Cea mai lenta e mancata de leu si nu are pui care sa semene cu ea. Cea rapida traieste si face pui care seamana cu ea si genele sunt perpetuate.

Mutatiile genetice apar aleatoriu in adn-ul unei vietati (Daca A si B au un pui/copil numit C, adn-ul lui C e o "amestecatura" de gene de la A si B si uneori ceva in plus - un mic "accident", adica o mutatie). Mutatiile care produc avantaje se vor pepetua (vezi cazul gazelei rapide). Cele care produc dezavantaje nu (gazela mai lenta)

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ahileintaiul):

Sa nu uitam de adaptarea la mediu

| ciresik80 a răspuns (pentru ahileintaiul):

Tu daca te combini cu un leu ce iese?

| ciresik80 a răspuns:

Ar trebui sa specifici mai clar daca tot vrei sa fiu ajutata, eu vreau sa ma convinga cineva ca omul a aparut prin evolutie ci nu prin creatie, nu induce oameni in eroare pentru ca eu stiu teoria evolutiei cere-le sa-mi demonstreze ca nu exista verigi lipsa si eu voi crede ca omul a aparut prin evolutie ci nu l-a creat Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ciresik80):

Nu se poate combina pentru ca sunt speci diferite da inainte erau doar speci din ele au rezultat rase e chiar asa greu de inteles?

anonim_4396

Omenirea e o specie stiai? din ea a rezultat speci / specile se pot imperechia intre ele daca au acelasi nr de cromozoni dar omul are 46 nu poate decat cu membri din specia lui la

Dar de ce nu se produce evolutia decat intre specii de acelasi fel la asta v-ati gandit de ce nu se impreuneaza un leu cu o vaca, nu vedeti ca nu faceti altceva decat sa demonstrati Biblia, toate evolueaza stric dupa soiul lor asadar maimuta nu va deveni vreodata om indiferent de cate selectii sau mutatii genetice ar exista.

anonim_4396

Tu chiar esti dusa pe bune

| ahileintaiul a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi ca faci o mica, confuzie. Adaptarea e dictata de selectie. Nu confunda selectia naturala (acceptata de stiinta) cu transformismul (fals - adica gatul girafei nu s-a lungit pentru ca s-a intins dupa frunze, ci girafele cu gatul putin mai lung au fost avantajate si si-au transmis genele mai departe). Uita-te la "The Genius of Charles Darwin" al lui Dawkins, daca tot il ai pus la avatar (il gasesti tradus pe vplay)

| ciresik80 a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci au rezultat rase bun deci am ajuns la o intelegere exact ca in Biblie toate se impreuna dupa soiul lor, te-ai contrazis singur acum.

| Birjaru a răspuns (pentru ciresik80):

Mutatiile unei specii in timp creaza alta specie sau specii din specia veche. Daca esti interesata invata bazele singura, e pueril sa ceri raspunsuri la lucruri banale.

| ahileintaiul a răspuns (pentru ciresik80):

Nu ai inteles ce am spus, nu a vorbit nimeni de imperecherea a 2 specii diferite. Cand e vorba de aparitia unei specii noi lucrurile stau ca in articolul asta:

http://news.nationalgeographic.com/......ution.html

daca tot n-ai inteles, da-mi mesaj dupa ce citesti articolul

Ok,adaptarea la mediu dar de porumbelul care a trait in captivitate cand este lasa liber devine tot porumbel dar cenusiu, se adapteaza la mediu dar de ce nu se tranforma in cioara.Pentru ca fiecare evolueaza sau involueaza dupa soiul sau exact cum ai spus se adapteaza la mediu dar nu devine alta pasare.

Eu am inteles ce ai spus dar el nu a specificat ce vreau sa aflu, eu doresc sa imi demonstreze el ca omul s-a tras din maimuta, ca nu exista verigi lipsa in teoria evolutiei omului.

anonim_4396

Nu isi mai raspund ca esti proasta rau pa

In cateva milioane de ani, in funtie de mediu, descentii porumbelului se pot transforma si in ceva asemanator ciorii

Exista, si inca o gramada (e adevarat ca nu toate)

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution

De ce ma jignesti eu nu te-am jignit, zii mai bine ca nu mai ai argumente sa ma contrazici.

| CobraLeon a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai cum sa ii explici ceva unei asemenea persoane. I s-au intiparit unele lucruri in minte incat nu o puteti face sa inteleaga ceva in veci. Lasati-o sa creada in teoria ei LOGICA si RATIONALA, creatia...(ironie)

| ahileintaiul a răspuns (pentru ahileintaiul):

Cand spun nu toate, vrea sa zic ca nu sau gasit INCA toate.

Existenta verigilor lipsa nu infirma teoria evolutiei, nu exista stiinta care sa isi cunoasca domeniul 100%. Gandeste-te ca si in matematica sunt inca atatea nedemonstrate si nimeni nu infirma matematica.

De cand s-a creeat pamantul au trecut milioane de ani de ce nu s-au tranformat inca porumbeii in ciri, simplu pentru ca Biblia spune clar toate dupa soiul lor asadar pot crea soiuri noi dar intre specii.asadar omul nu se putea forma din maimuta din padure.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ahileintaiul):

De unde stie selectiea de mediu meu?

| ciresik80 a răspuns (pentru Birjaru):

Ai dreptate dar daca maine s-ar gasi o singura descoperire arheologica care sa o infirme, aceasta teorie ar deveni nula de asemenea daca maine s-ar gasi verigile lipsa ea ar fi confirmata 100% desi nu cred ca se vor gasi vreodata.

anonim_4396

N-am ce tu esti inchisa la minte

| ciresik80 a răspuns (pentru CobraLeon):

Ce raspuns inteligent mi-ai oferit de ce nu imi exlici tu teoria evolutiei, de ce nu imi demostrezi tu ca este 100% adevarata gasind tu verigile arheologice care lipsesc, poti face asta, evident ca nu.

Mai bine zi-mi ca ti-ai epuizat toate argumentele.

| ahileintaiul a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa zicem ca de exemplu, ai de mancare numai nuci, iar pentru a manca nuci ai nevoie de dinti tari si tu ii ai tari, vei putea manca suficient astfel incat sa fii sanatos si sa faci copii. Conform regulior geneticii copii iti vor mostenii in majoritate dintii sanatosi.

Daca eu ca si tine traiesc in acelasi mediu cu nuci, dar am dintii slabi, nu voi putea manca si voi muri. Implicit nu voi avea cum sa-mi transmit genele. Asa functioneaza.

anonim_4396

Teoria evolutiei e o presupenere e imposibil sa vezi evolutia unei speci pentru ca nu traiesti atat intelegi ti-am dat dovada cu broasca testoasa teoria presupune ca omul a evoluat da nu poate sti suta la suta pentru ce nu putem sa intoarcem in trecut desigur avem dovezi destule si reale da secunda cu secunda cum a fost viata unui stramos cum naiba sa stii putem presupune fiecare crede ce vrea stinta nu te obliga sa crezi in evolutie daca nu vrei asta e nu toti atei cred in evolutie sunt si septici ce nu cred in nimic mereu astepata ceva noua stinta inseamna ceva nou

De ce tot ceri dovezi arheologice? Te ajuta mai mult decat studiile biologice? Pe vremea lui Darwin nu cunosteau genetica, omu' pur si simplu si-a folosit spiritul de observatie ca sa vada legaturile dintre vietuitoare. Legarurile genetice sunt mult mai concluzive decat niste fosile.