| MihaiRoman a întrebat:

Credeti ca Dumnezeu e o entitate si asculta 7 miliarde de rugaciuni in parte in acelasi timp? Sau credeti ca Dumnezeu e o entitate sub forma unui camp "magnetic" (hard disk la figurat) care primeste mesajele constiintei celor 7 miliarde de oameni si le reflecta inapoi in materie?
Cum vi-l inchipuiti voi pe Dumnezeu?

45 răspunsuri:
| AlexandraCroft a răspuns (pentru chelstone):

Nu mai ma contrazice,mi-am afirmat propria mea parere,oameni buni,nu va inteleg de ce tot incercati sa schimbati credinta altora!
Este o tara libera,fiecare crede in ce vrea el!
Nu va mai omorati timpul, cum eu nu am comentat la raspunsurile tale, te rog, nu comenta nici tu.
Este o prostie dupa parerea mea ce faci tu, hai totusi sa o lasam asa, ca ne mancam timpul unu altuia de pomana.

| MihaiRoman explică (pentru Thunderstruck):

Crezi ca am legat nasterea cu pisi? pana aici ti-e perceptia?

| AlexandraCroft a răspuns (pentru MihaiRoman):

Era o incercare, daca totusi ne dorim atat de tare sa avem o imagine despre El.
Referitor la cum Il vedem noi, este diferit de la om la om.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Insigna):

Oito, iti sugerez sa stai frumos in banca ta. M-am lamurit cu tine ca altceva in afara de jigniri nu stii. Esti patetica, penibila, si foarte "inteligenta". Nu te mai baga in seama doar pentru ca nu ti-ai facut norma de injuraturi, ca daca inca ai contul activ, inseamna ca ateii aia jegosi si infecti sunt mai putin jegosi si infecti decat tine si altii care dau toata ziua cu report. Repet, nu te duce capul? Ramai unde esti si taci.
Hoo spune-i cui trebuia sa te educe.

| Insigna a răspuns (pentru AlexandraCroft):

Sunt total de acord cu tine.Asta tot incerc si eu sa ii fac sa inteleaga, ca indiferent cu ti l-ai imagina, nu este la fel ca in realitate, pentru ca mintea omului nu ajunge la astfel de cunostinte.Dar nu ai cu cine.

| Duucu a răspuns:

Mintea umană nu și-l poate închipui, el este ceva ce noi nu ne putem imagina.

| chelstone a răspuns (pentru AlexandraCroft):

Sa nu te contrazic nu pot, ca, spre deosebire de tine eu nu reprezint genul ''yes man'', si asta nu pentru ca suntem intr-o tara libera, ci din principiu.
Cat despre credinta ta... poti sa crezi ce vrei tu, nu ma intereseaza.
''Este o prostie dupa parerea mea ce faci tu''
Asa, si?! Din punctul meu de vedere nu-i deloc o prostie.

| AlexandraCroft a răspuns (pentru chelstone):

Produci o mare eroare in capul tau! Nu se vede ca pui accent pe rationament caci ti-ai fi dat seama ca nu ma cunosti si ca poti trage concluzii pripite.Atat timp cat nu ai niici cea mai vaga idee de o anumita persoana, te rog eu nu arunca cu vorbe.

| riri2 a răspuns (pentru Insigna):

Dumnezeu e un spirit invizibil - mai multe despre el, aici:
http://www.jw.org/......-Dumnezeu/

| danut a răspuns (pentru MihaiRoman):

Dumnezeu spune: "Matei 10, 34. Sã nu credeti cã am venit s-aduc pacea pe pãmânt; n-am venit sã aduc pacea, ci sabia."
De ce vor sa faca toti popi si celalti enumerati de tine CONTRA lui Dumnezeu? Dumnezeu ne are mai mult decat microbii dar noi TREBUIE asa sa ne simtim din cauza caracterului nostru de a face ce spun "mucenicii" si popii si episcopii si nu a face ce DORESTE Dumnezeu.

| MihaiRoman explică (pentru danut):

Ce fel de sentiment ai fata de microbi tu? nu ai vrea sa-i nimicesti? cred ca ai vrea. Astfel tu presupui ca Dumnezeu vrea sa ne nimiceasca?
Si apropo, citatul tau de mai sus, l-ai rupt din context.

"Si apropo, citatul tau de mai sus, l-ai rupt din context. "
Nicidecum, reia mesajul tau dar poti citi si versetele urmatoare celui "citat" de mine si ai sa vezi ca eu nu am "schimbat" sensul celor spuse de Dumnezeu (nu mi-as permite). In privinta microbilor, eu nu sunt Dumnezeu care a creiat SI microbii stiindu-le "folosinta". Nu incerca sa-mi pui in seama ce n-am spus. Eu doar am dat DOAR un exemplu (nefericit) al MICIMII noastre fata de Creator si nimic altceva. Totusi incerci sa EVITI anumite aspecte foarte importante puse de mine in primul raspuns, nu sti sau nu intelegi ce am scris?

| MihaiRoman explică (pentru danut):

Reexplic: eu am scris "Cati episcopi si mucenici si preoti trebuie sa moara si sa se roage pentru a fi pace pe pamant?" deci asta e misiunea lor si nu a lui Dumnezeu sa aduca pacea pe pamant. Nu am zis ca ai schimbat ceva, pur si simplu nu se leaga.

"pur si simplu nu se leaga."
Am inteles, cred c ar trebui sa mergi la preotii tai si sa le spui sa studieze (ei) cu mult mai mult decat o fac pentru a va putea explica si voua. Am gresit, te rog sa ma ierti, cele scrise de mine nu se inteleg omeneste ci duhovniceste si necesita o reala dorinta de intelegere.

| Decrepit a răspuns:

Dumnezeu e un bulangiu perfect.Ah, entitatea eteriala care guverneaza Universul...eh,ea n-are nevoie de rugaciuni si alte mizilicuri din astea.Si nici nu tine cont de dorintele oamenilor, fiind cumva setata pentru a fi singura ce influenteaza materia, lucru la care omul poate doar visa.