| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cum au aparut toate plantele de la ora actuala? Ca se stie ca potopul a nimicit totul in calea lui.

Răspuns Câştigător
| chuckmanson a răspuns:

Ca de obicei, habar nu ai despre ce vorbești!
Am plantat o mulțime de flori, legume și copaci la viata mea și îți spun din experiență proprie, o planta poate muri mult mai repede de la prea multa apă decât de la prea puțină. Prea multa apa le sufoca rădăcinile și risipește nutrientii din sol.
Asta în condiții normale. Dacă ar fi sa vorbim de un potop mondial, nicio planta sau animal nu ar putea supraviețui, nici măcar cele marine. Nici nu vreau sa îmi imaginez ce efect ar avea asupra solului și a plăcilor tectonice, mai ales având în vedere faptul ca pentru acoperi munții am avea nevoie de mult mai multa apa decât exista pe planetă. Din fericire știm sigur ca acest eveniment nu a avut loc.
Nici nu vreau sa știu cât de narcisist ar trebui un zeu sa fie sa vrea sa distrugă toată viața de pe pământ și nici cât de oribil este sa îți trăiești viata venerand un asemenea monstru.
Cum am spus creationismul nu înseamnă doar sa negi realitatea, înseamnă să nu ai niciun fel de contact cu realitatea.

20 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Ma, tu iar cauti logica in Biblie?

| Wr3nch a răspuns (pentru Wr3nch):

Nu tin minte partea aia dar am sa ma hazardez sa zic ca Noe a pus si niste saci cu seminte in arca.

Răspuns utilizator avertizat
| Antisistem11 a răspuns:

Nu a existat niciun potop. poate poate o calamitate locală.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Mayhem666 a răspuns:

Curios cum de se spune de asta doar in religia crestina si nu si in altele.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Mayhem666):

În realitate, nu doar creștinismul zice asta. În epopeea lui Ghilgameș se vorbește despre un astfel de potop, în mitologia greacă Zeus a dorit să distrugă omenirea și au supraviețuit doar un bărbat și o femeie și chiar unele religii amerindiene vorbesc de un potop global. Desigur, ăsta nu e un argument pentru sau contra relatării biblice, dar e interesant faptul că toate religiile, de peste tot de pe glob, povestesc - într-un fel sau altul - despre un potop mondial.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Dumnezeu a creat totul in asa fel incat sa se poata inmulti. Potopul a distrus ceea ce a fost la suprafata, dar radacinile sau semintele nu au fost distruse. Am auzit un inginer agronom la Radio Targu Mures care a vorbit chiar despre ceea ce ai intrebat tu si a spus ca fiecare planta care se imulteste prin samanta, asa a fost creata ca semintele sa nu rasara toate deodata ci treptat, adica unele din ele rasar in anul urmator iar altele da doi sau trei sau la mai multi ani dupa "recoltare". Asta mu este valabil si la semintele de hibrizi de astazi care sunt valabile doar un singur an.Iar samanta obtinuta de la ele nu mai poate fi folosita in anul urmator.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Mai exista ceva pe Pamant in afara de buruieni nemodicat de om? Buruienile sunt un exemplu perfect pentru felul in care a creat Dumnezeu totul. Cu toate ca s-au inventat erbicidele, nu pot fi distruse, ci reapar iar si inca la putin timp dupa tratament.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Radacinile prunului nu pier din cauza unei inundatii chiar daca ar dura cat a durat Potopul.Eu am taiat prunii din gradina pentru ca erau batrani si nu mai faceau prune fiind tulpina plina de cari. Dar radacinile au dat lastari noi si acum e o padure de pruni, atat de desi de trebuie rariti.Plus ca si samburele prunelor din anii in care au facut rod si au cazut pe pamant rasar fara sa ii semeni. Daca nu esti de la tara si nu ai avut de a face cu plante si cu arbori nu ai de unde sa stii.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Mayhem666 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Chiar si cele asiatice? Nu prea cred.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Mayhem666):

În mitologia chinezească există așa-numitul "Gun Yu", de exemplu.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Mayhem666):

«În mitologia hindusă, texte precum Satapatha Brahmana [17] ( c. Secolul al VI-lea î.Hr.) [18] și puranele conțin povestea unui mare potop, „ manvantara -sandhya ", [19] [20] în care avatarul Matsya a lui Vishnu îl avertizează pe primul om, Manu, cu privire la inundația iminentă și, de asemenea, îl sfătuiește să construiască o barcă uriașă. [21] [22] [23].» (Wikipedia în limba engleză)
Mitul potopului mai e întâlnit și în zoroastrism, o religie persană.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Si chiar daca e intalnit in mai multe religii (precum si zeitatile de altfel) asta nu inseamna neaparat ca e si adevarat. Multe religii au lucruri asemanatoare, mai ales ca anumite religii se trag din altele, deci normal ca o sa adopte si alte "evenimente" care o sa fie similare cu altele din alte religii. Acum nu spun ca toate religiile s-au copiat una pe alta in privinta asta.

| chuckmanson a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Povestea potopului este mult mai veche decât biblia. Personajul Noe a mai fost cunoscut în alte povesti drept Ziusudra, Atra-Hasis, Utnapistim și cred ca încă un alt personaj. O mulțime din detaliile acestor povesti sunt consistente deci știm ca vorbesc despre același eveniment care a fost extrem de exagerat cum obișnuiau oamenii din antichitate sa facă. Evenimentul este un potop de pe insula Shuruppak pe la 2900-2800 î.Hr.
"dar e interesant faptul că toate religiile, de peste tot de pe glob, povestesc - într-un fel sau altul - despre un potop mondial."
Normal ca vorbesc. Inundațiile erau o problema grava și devastatoare pentru oamenii de la vremea respectivă.