| DDCC a întrebat:

Cum aș putea să nu mai am dubii legate de faptul că nu există nicio divinitate, că a fost creată de oameni pentru a-i controla pe ceilalți, că creștinismul e o minciuni si se bazează doar pe frica, frica de Dumnezeu?
Deci menționez că sunt ateu, dar nu vreau deloc să fiu acel ateu doar pentru că e cool. Vreau să fiu eu împăcat cu propriile argumente. Sunt născut si crescut într-o familie creștină si încă mai există o parte în mine care ar susține creștinismul. Si am început să detest, sa urăsc enorm acea vocea a crestinului din mine care îl bagă mereu pe Dumnezeu ca răspunsuri.
Consider că am avansat doar puțin, de la băiatul care nu stia ce să creadă si care întreba pe toată lumea "Tu crezi în Dumnezeu?".
Deci acum am ceva argumente față de atunci, însă simt că nu e de ajuns. Adică oricâte articole aș citi tot rămân cu dubiile mele. Poate fi si din cauză că am fost dintotdeauna si încă mai sunt usor influențabil iar de fiecare dată când ascultam persoane cu convingeri religioase diferite intram în conflict cu mine, cu propriile idei si nu mai stiam deci ce să cred.
Dacă îmi oferiți sfatul/ recomandarea să citesc biblia cap-coadă, fiindcă doar atunci m-as putea lamuri vreau sa va zic ca am luat aceasta varianta in considerare, însă la fiecare capitol îmi făceam notite, se nasteau multe întrebări. Iar simpla citire a bibliei, a cate 5 capitole pe zi am calculat ca ar dura circa 8 luni. Ei bine doar pentru a ma lamuri cum sta treaba solutia asta nu e buna, nu pentru mine. Fiindcă eu între timp voi avea alte zeci de întrebări, nu neapărat legate de religie dar...am și eu o viață. Deci dacă după simpla lecturare a bibliei cap-coadă nu am răspunsurile pe care le caut înseamnă ca am pierdut 8 luni degeaba.
Precizez si faptul ca NU doresc sa ma cert cu nimeni. Nu vreau sa conving pe nimeni. Pe nimeni din exterior. Doar pe mine. Încerc pe cat posibil sa nu am treaba cu convingerile nimănui.
Plus ca dacă, creaționismul nu e deci adevărat înseamnă ca originea oamenilor ar sta in evolutionism. Ok, dar dacă mă apuc sa studiez evoluționismul o sa ajung probabil la multe notiuni de chimie, fizica, biologie si nu mai stiu ce, materii la care am stat prost dintotdeauna. Sau e strict necesar sa ma chinui cu aceste materii ca sa imi răspund la întrebările mele? E singura soluție?
Va rog, daca puteți sa ma ajutati fiindcă toata chestia asta cu religia, cu divinitatea ma consuma uneori destul de mult, timp in care m-as putea ocupa de probleme reale si concrete din viața mea.
Multumesc anticipat de răspuns!

36 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| ania a răspuns (pentru doctorandus):

Întrebarea ta are două premise nedovedite
-că sigur nu există o cauză imaterială a lumii fizice și a omului care ar putea alege să comunice în vreun fel cu el-
-orice fel de percepție a unui mesaj dintr-o lume imaterială e boală psihică

| ania a răspuns (pentru Holiday):

Lui Mahomed Alah i-a spus să se însoare cu nevasta fiului său vitreg, pe care a divorțat=o de el și s-a căsătorit el cu ea.Lui Moise, autorul unei părți importante din Vechiul Testament al Bibliei, Cel care i-sa revelat i-a spus să nu poftească nevasta aproapelui său, în concluzie cei doi nu au vorbit cu aceeași persoană ci cu persoane antagonice.
Când spui că toată povestea e doar în capul meu ai același premise nedovedite ca și doctorandus.

| Holiday a răspuns (pentru ania):

"...în concluzie cei doi nu au vorbit cu aceeași persoană ci cu persoane antagonice."

Exact asta am spus si eu, ca fiecare vorbeste cu ce vrea sa-si imagineze. Halucinatiile si delirul mistic exista in toate credintele.

| doctorandus a răspuns (pentru ania):

Majoritatea psihiatrilor crestini ar fi de acord ca ai avut o halucinatie.

| danay72 a răspuns:

Soluția ai spus-o chiar tu.E important sa te informezi corect și apoi vei stabili singur în ce crezi.Răspunsuri la întrebări biblice poți găsi pe situl jw.org.Sper sa îți fie util.