anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum alege Dumnezeu modul in care o fiinta umana experimenteaza realitatea?

7 răspunsuri:
| ania a răspuns:

In primul rand a ales prin modul in care a creat cele 5 simturi prin intermediul carora omul percepe realitatea. Apoi prin faptul ca a pus in fiecare din noi constiinta care ne aoroba sau ne dazaproba pentru gandurile si faotele noastre, multi s-ar bucura sa isi extirpe constiinta dar nu se poare. Apoi omul expermenteaza realitatea prin prisma faptului ca are liber arbitru si Dumbezeu il considera responsabil in fata Lui de alegerile Sale.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Dumnezeu nu exista
Realitatea e un cuvant foarte puternic. Defineste realitate. Ceea ce noi numim realitate poate nici nu exista.

| LovedbyGrace a răspuns:

Poți să fii puțin mai concret?

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj fictiv din povestile primitive, puerile, fanteziste si absurde pentru prostit naivii creduli si nestiutori si in consecinta Dumnezeu nu face nimic, deci nu alege nimic si fiecare traieste cum poate.

| badpanda a răspuns:

Intreaba-l cand o sa-l intalnesti.
Mi-a zis sa nu spun la altii ca nu sunt inca pregatiti sa inteleaga.
A mai zis ca se ocupa personal la momentul potrivit.

| apoIIo a răspuns:

Nu Dumnezeu alege realitatea. Realitatea mai exact pentru noi este relativa. Fiecare o vede si o percepe diferit. Nu Dumnezeu este cel care contribuie la aceste diferente, ci educatia primita, studiile facute, locul unde se naste, cultura din care face parte, religia la care se inchina, credintele sale, colectivul din care face parte, pasiunile pe care pe are, cunostintele pe care le-a acumulat, si multe altele iti structureaza gandirea si te diferentiaza de alte persoane, pentru ca de-asta suntem diferiti. O persoana care este pasionata de cat mai multe ramuri ale stiintei, de a cultiva cunostinte din orice domeniu, de a citii multe carti, de a studia lucruri importante avand o pasiune pentru asta il va face un om realist si analitic care poate vedea si distinge realitatea mult mai bine fata de o persoana care s-a nascut intr-o familie foarte religioasa, a fost indoctrinat la un nivel fanatic iar toata viata tot ce a facut a fost sa citeasca si sa-l intereseze despre religia sa pe care cu siguranta nu a inteles-o la adevaratul potential al acelei carti dedicate divinitatii. Fanaticii au o realitate alternativa, nu cea adevarata. Stiu ca o sa-mi iau hate pe treaba asta dar asta e adevarul. Degeaba te dai sfant ca te rogi la ceva inca nedovedit concret dupa 2000 de ani daca nu te intereseaza lumea din care faci parte, ce mistere are, catre ce teorie duc acele mistere, ce minunatii se afla in univers, ce minunatii se afla pe pamant, ce indicii se afla pe pamant, unde duc ele, cum au fost create, noi oamenii cum am evoluat si cat mai putem evolua daca voi respingeti teoria evolutiei desii vedeti cu ochiul liber ca evoluam de la an la an iar la nivel molecular chiar si ca infatisare.

| AndrElle a răspuns:

Prin experiența pe care o aduna, învățând.