N-ai inteles nimic. Eu nu suport budismul la fel de mult cat nu suport si crestinismul.
Reincarnarea este si ea o prostie pentru minti slabe.
Chestia cu extraterestrii este singura teorie stiintifica din cele enuntate de tine. Si desi nu cred ca-i adevarata, ideea ca extraterestrii au plantat sămânța vietii pe pamant suna mult mai bine decat un zombi evreu din ceruri care a creat totul in 6 zile.
Sa fie clar, ca sa nu se simta nici o persoana religioasa exclusa: nu pot sa va inteleg/accept religia, oricare ar fi aia.
Si oricum, Dumnezeu este doar o idee. Aceasta idee exista in orice religie. Islam, crestinism, budism, pana si satanism. Dumnezeu reprezinta "creatorul". Deci de unde stii tu ca acel copil care a comentat pe Youtube nu se referea la creatorul in care crede el? De ce asumi ca se referea la Dumnezeul crestinilor? Acum realizezi ce gunoaie scuipi?
Chiar as putea sa iti scriu un roman despre cum fiecare cuvant pe care l-ai spus e invalid si copilaresc. Dar din experienta stiu ca daca fac asta, tot la fel de orbit vei ramane. Iti spun doar sa te informezi inainte sa inșiri rahaturi pe aici, ca n-am chef sa repet acelasi lucru in parte la fiecare cretin. Pwp.
Fii atent,eu nu cred neaparat in Dumnezeul evreilor. Cred in Dumnezeu,ca creator spiritual al nostru. Cred ca Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea sea si el a creat toate conditiile de supravietuire a speciei noastre. Totusi,ma indoiesc putin si de crestinism,si de musulmanism. Adica ortodoxii fac cumva,catolici alt cumva,musulmanii alt cumva,totusi cred in acelasi zeu,Dumnezeu si IIsus. Din suntele de mii de zei,care sunt creati precum ai zice zeul pateu,Dumnezeu are o baza in Biblie si Koran,chiar daca Koran-ul si Biblia se contrazic si chestii de genul,au evenimente istorice in comun in care a fost implicat Dumnezeu si IIsus (chiar nu inteleg de ce Mahomed e asa mare,cand IIsus e mult mai privilegiat in Koran). Deci e greu de crezut daca e pacat sa faci aia sau aia ca daca erai musulman gandeai altfel. Totusi,eu cred intr-un Dumnezeu,pe de o parte incerc sa fiu si crestin in felul meu,nu acum sa ma dezlipesc de civilizatie pe un munte, dar o fac acolo, si prin felul meu ma refer a crede in Dumnezeu, si a fi un om bun si a-i cere iertare daca am gresit. Atat. Pe deasupa un Iisus sigur a existat, ma indoiesc ca erau asa creativi evreii pe atunci sa faca ceva atat de complex. Cred ca asta ar fi cel mai tare argument. Apropo, pe extraterestrii tai cine i-a mai facut?
Alex daca nu intelegi ateismul de ce scrii asa ceva? ateismul =lipsa credintei in zeii atat,ce scrii acolo nu are legatura cu ateismul, plus ca buddha nu a spus nimic de reincarnare cei care l au urmat au inventat povesti,el era un ateu care nu crede in zeii nici in viata de apoi,reincarnare,chiar el spuna daca stiinta va demonstra ca nu am avut dreptate urmati stiinta, macar intereseaza-te daca afirmi atatea chesti, faza ca un ateu se ia de crestini eu vad invers ca se intampla, ce ateu de pe TPU s-a luat fix de tine sunt curios care? fi serios, faza cu chestile ce le ai dat copy paste nu are legatura cu ateismul pur simplu sunt prosti care se jignesc, crezi ca crestini care jignesc nu exista?
Pentru ca sunt ateii...adica ateu= nu cred in nimic, nu-mi pasa, nu stiu, nu vreau, aleg sa traiesc degeaba, sa mor degeaba
haaaaaa mai amuzat,tu vorbesti serios? ateismul e doar lipsa credinteti in zeii, poti crede in iubire, sinceritate in stiinta in ce vrei tu si in fantome ca exista, multe aiureli ai scris acolo, foarte multe macar intereseaza-te ce e ateismul daca tot afirmi multe, cica nu vreau sa existe o lume buna cati ateii toata viata lor au studiat bolii si au vindecat atatia oamenii plus ca multi sunt fondatori de organizati de ajutare a saracilor gen bil gates si multi, ce legatura are ateismul cu complexitatea?
Vorbesc de alte comunitati de atei,care fac misto la maxim de crestini. Exista si crestini care injura ateei,dar mai putin.
In ziua de azi, oamenii care se lauda a fi atei injura de Hristos si Dumnezeu (care poate starni nervii anumitor crestini, pe langa ca nu crede face si blasfemie). Apoi majoritatea ateilor, si din Romania sunt obisnuiti sa faca glume, sa rada si sa se ia de un crestin.
Pe mine nu ma intereseaza de alte comunitati de ateii,ateismul e una ce fac alti e alta,mai putin pe naiba vezi doc in lb romana cati te injura daca spui ca esti ateu, ateismul nu are legatura cu moralitatea,voi aveti impresia ca ateismul e o religie avand dogme, credinte, e atat de greu de inteles ca ateismul e doar lipsa unei credinte atat, nu are importanta cum se comporta omul ala, care majoritatea cei 20 de mii fi serios, nu au altceva de facut, aia care injura sunt crestini nu ateii, un ateu nu injura ceva imaginar
Dau si eu dreptate,caci ca si ateu,si daca zici ca vrei sa faci bine, si tot crezi si speri asa mult in dreptate si bine, totusi crezi ca tot ce se intampla e aleatoriu si e voia naturii, nu are un sens. Adica ca si ateu la fel de bine ai putea sa arunci un oras in aer cu un C4, ca e voia naturii, nu-i pasa nimanui, etc si la fel cum faci un bine poti face si un rau, ca tu mori si nu mai existi, si nu suporti nici o consecinta.
Adica ca si ateu la fel de bine ai putea sa arunci un oras in aer cu un C4, ca e voia naturii, nu-i pasa nimanui, etc si la fel cum faci un bine poti face si un rau, ca tu mori si nu mai existi, si nu suporti nici o consecinta.
tu vorbesti serios, alo avem ratiunea de a gandi, tu nu omori pe cineva doar de frica iadului.nu furi de frica pacatului, ai ratiunea de sti ce e bine si ce e rau, cum adica arunci in aer, toate razboaiele nu crestini le-a facut? azi cine se arunca in aer ateii? tu stii istorie de poti sa scrii atatea aiureli, adica tu nu violezi o fata ca na ti frica de iad, eu unu nu as vrea un prieten ca tine care nu ma ucide de frica iadului sau face un bine ca primeste o recompensa
Tu sigur esti crestin cu numele de ai asemenea limbaj de ceva suntem siguri
La fel de bine un rau care-l faci poate reprezenta un bine pentru tine. Nu te-as ucide de frica iadului,eu daca as ucide nu m-as mai simti un om,totusi ratiunea nu se bazeaza doar sa fii bun cu ceilalti. La fel de bine ma pot descotorosi de tine,sa-ti iau banii,te arunc in Atlantic si tot bine-mi e,ai murit tu,ce-mi pasa mie?
Se presupune ca toti suntem copii lui Dumnezeu,tu daca ai avea doi frati,si unul l-ar omori pe celalt,tu ai mai tine vreun pic la ala? La fel si aici,si asta pentru unii oameni e un motiv. Totusi nu m-as simti in regula sa fac asta,dar motivul principal nu e iadul stai calm. Apropo, pentru natura ca tu nu omori pe Jijel acum e un bine? Pentru natura daca-l omori reprezinta un rau? Chestia cu rau si bine e valabila doar pentru. specia numita "om", adica daca omori pe Ion ii bagi familia in durere, dar ii faci un rau familiei lui Ion, restului lumii si naturii nu le pasa, la fel poti omori familia lui Ion si sa nu mai fie nimeni de simte durere pentru aia si gata. In timp ce tu-l omorai pe Ion unul si-o dadea pe filme si altul manca in Dubai la 10 stele.
Omule sa numi spui ca 20 de mii de persoane fac tot raul in tara asta,deci uite ca un ateu nu arunca nici un oras in aer, este incredibil cum poti sa gandesti asa ca daca esti ateu nu au resposabilitati,ratiune,nu sti ce e bine, rau, stie triburile primitive din africa care au fost omorate de crestini, tu stii cati au omorat crestini ca sa adere la religia lor? cati ateu au ucis pe cineva pentru ateism, fi serios, si azi crestini fac razboaie, nu fac ateii nici un razboi
Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.2 Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura.3 De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bîrna din ochiul tău? 4 Sau, cum poţi zice fratelui tău:,, Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău„, şi, cînd colo, tu ai o bîrnă într’al tău?… 5 Făţarnicule, scoate întîi bîrna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. (Evanghelia după Matei 7:1-5)
Dar de ce scrii atat de mult? sigur e copy paste, dar ma rog de ce nu raspunzi in mod matur si serios
N-ai inteles nimic din ce am zis.
Hai sa iti spun la ce ma refeream cand spuneam "experienta", ca vad ca termenul asta te-a cam pus pe jar - ziceam ca am experienta cu oameni ca tine, spalati pe creier si indoctrinati sa creada in niste lucruri imbecile, si ca nu mai am chef sa imi tot repet argumentele pentru niste urechi surde.
"Te rog sa imi zici care cuvant e invalid?" - intreg raspunsul e invalid. Ti-am spus ca nu am chef sa iti iau la tocit fiecare cuvant in parte, pentru ca stiu ca imi bat gura, din "experienta".
"Crezi ca nu stii ca am dreptate" - pai nu ai. Uita-te ce prost arati facand argumente d-astea pe care le auzeam intr-a 7-a.
"Cand va zice omul adevarul, gata turbati" - amice, revizuieste conversatia noastra de aici, o sa vezi cata ipocrizie e in enuntul ala.
"Un crestin adevarat e mult mai sigur pe sine decat orice ateu, DIN CAUZA PROPRIEI EXPERIENTE" - ba nu, pot sa zic ca traiesc fiecare secunda din viata pe care o am, punand valoare pe timpul meu, pentru ca stiu ca asta este singurul timp pe care il am, spre deosebire de tine, care spera in zadar la o viata de apoi. Si uite, pentru ca pun valoare pe timpul meu, de asta nici nu ti-am scris romane despre cat de gresit esti, ca stiu ca va fi degeaba. Sa fie clar: imi iubesc viata mai mult decat orice om religios.
"Cati ani ai, ma?" - cel mai des argument primit de la persoane cu insecuritati. Nu conteaza ce varsta am intr-o dezabatere. Daca ar conta, iar argumentul tau chiar este valid - presupun ca imi permiti sa spun ca tu ai poza de profil anime si nume anime, si ca eu chiar sper ca esti copil, ca daca ai fi adult si inca vizionezi anime, chiar mi-ar parea rau pentru tine.
Sunt sigur ca tot nu s-a lipit nimic de tine din toate cele spuse mai sus, dar na, nu ma pot abtine cand vad atata incultura care poate sa incapa intr-un singur corp uman.
"Ai libertatea de exprimare,
Dar toti au dopuri in urechi"
(Deliric - "Istorii Secrete")
Omule pot exista mii de raiuri si iaduri,ca tu te-ai nascut intr o crestina nu inseamna ca exista raiul,iadul tau, fiecare religie are aceste lumii imaginare, sansa sa ai religia perfecta e mica, sunt mii de religii crestine iar fiecare are raiul, iadul sau, numai vorbesc de cei 6500 de zeii, daca unul din ei e real te ai intrebat asta? daca nu slujesti zeului corect
Si tu esti crestin adevarat? daca erai crestin adevarat acum isi ajuta-i aproapele nu erai pe TPU si isi judeci aproapele, care binele adevaratei credinte? ce adevar? daca cauti adevarul nu poti fi crestin asta e clar, daca te ai fi nascut in alta religie si erai hindus azi imi povesteai de brahma
Experienta propie nu este o dovada, nu inteleg de ce razi parca vorbeam ceva serios, maturizeazate
Bellaaa întreabă:
TrveHvnterGatherer întreabă: