"Deci 20 de mii de persoane din Romania toata ziua rad de voi si va batjocoresc" - asta inseamna judecata batjocoritoare din partea ateilor carora le place sa imite dragostea si lumina la fel ca Satan.
"ateismul nu e religie" - ateismul stiintific este o idee prin care este venerata zeita numita "Stiinta omului" cu teoriile ei.
https://dexonline.ro/definitie/religie
"RELÍGIE, religii, s. f. 1. Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra în relația cu grupul și universul".
"ce rau ti a facut vreodata un ateu?" - ateul nu neaparat ca face rau credinciosilor CI face rau contra Lui Dumnezeu ignorand si negand complet existenta Lui si persoana Lui. Nu credinciosul judeca pe ateu. Dumnezeu va judeca si judeca si pe ateu si pe credincios si pe toata lumea.
Credinciosul, crestinul NU uraste ateii ci ii iubeste. E treaba lui Dumnezeu sa judece. Crestinul vorbeste cu ateul cu blandete. Dumnezeu vorbeste cu blandete cu Satan si cu iubire si blandete il va si inchide si distruge complet de dragul celor care nu imita dragostea si dreptatea ci o manifesta.
"Nu e frumos sa minti" - tu "cunosti" gramatica si limba romana?! Ce am scris eu si ce ai inteles tu? de spui ca "mint". Citesti oblic sau pe orizontala?
Ateismul este lipsa credintei nu ce scrii acolo, ateismul nu are legatura cu stiinta
Tu spui multe chesti care nu sunt adevarate, nu inteleg scopul tau care e? 99% din romanii sunt crestini doar 1% este ateu, agnostic, chiar atat de mult te deranjeaza cei 1%,scopul unui crestin este sa isi ajute aproapele,parca asa spunea iisus, iisus spunea sa nu judeci sa nu vorbesti de rau, un dumnezeu corect tine cont de fapte nu de credinta falsa, credinta fara fapte egal moarte, faptele conteaza
Einstein era maxim un panteist, care isi expeima admiratia fata de natura, fiecare are dreptul sa se exprime, fiecare are dreptul sa creada sau sa nu creada, stiinta nu are legatura cu ateismul iar satana nu este dusmanul lui dumnezeu doar un inger care testeaza omul atat
Satanist find? Satanismul e o aberatie si o jignire la adresa lui dumnezeu, dumnezeu nu are rivali, satana nu cere credinta, iisus nu a vorbit de satana ca fiind ceva rau si ca o ispita, sunt ateu pentru mine satana e un personaj imaginar care inseamna cel care testeaza, dar tu stii nu?
"Deci ne faci satanisti acum" - imitarea "luminii" sau a adevarului prin toate teoriile "stiintei" nedemonstrate precum Big Bang si evolutionista, este o imitatie. Satanistii cred in existenta lui Satan. Tu nu crezi ca exista. Faptul ca am comparat ce face Satan si cum gandeste Satan cu ce faci tu si cum gandesti NU inseamna ca te consider "satanist". Iarasi intelegi altfel de cum am scris.
"Ateismul este lipsa credintei nu ce scrii acolo, ateismul nu are legatura cu stiinta" - iarasi intelegi cum vrei tu si nu cum am scris. Pai nu am scris acelasi lucru: "ateismul nu crede in existenta lui Dumnezeu." Pai ateismul pretinde a fi "mana in mana cu stiinta". Acum ignori "stiinta" zicand ca "ateismul nu are legatura cu stiinta". Ai mai zis parca ceva asemanator ca "ateismul nu are legatura cu dragostea" dupa care ai zis ca ateul manifesta dragoste. Aici te contrazici.
"Dumnezeu judeca faptele nu credinta virtuala" - gresit. Aici ai scris jumatate adevarat, jumatate fals. In logica valoarea de adevar a unei propozitii se face prin operatia de inmultire. Adevarat AND Fals = Fals sau gresit. Se vede ca nu cunosti corect ce inseamna a fi crestin. In crestinism Dumnezeu judeca si modul cum gandeste omul. Dumnezeu judeca nefavorabil omul care face bine DAR in mintea lui nu crede ca Dumnezeu exista si ca este o persoana. Tu ignori si negi existenta Lui Dumnezeu si vorbesti despre El. Cum ar fi sa vorbesc despre tine si in acelasi timp sa nu cred ca existi? Nu degeaba am pus zilele trecute o intrebare de genul: "O fapta buna fara o gandire buna e ca si cum nu e facuta?" De fapt in intrebare am scris de fapt cum gandeste Dumnezeu. Ateismul considera ca nu conteaza cum gandeste omul atata timp cat faptele lui sunt bune si ignora importanta unor motivatii puternice si suplimentare pentru a face binele. Ateismul se bazeaza doar pe etica si pe morala cand face bine. DAR ignora ca modul cum gandeste despre Dumnezeu este imoral ignorandu-si constiinta si ratiunea.
"Tu spui multe chesti care nu sunt adevarate, nu inteleg scopul tau care e? 99% din romanii sunt crestini doar 1% este ateu, agnostic, chiar atat de mult te deranjeaza cei 1%, scopul unui crestin este sa isi ajute aproapele, parca asa spunea iisus, iisus spunea sa nu judeci sa nu vorbesti de rau, un dumnezeu corect tine cont de fapte nu de credinta falsa, credinta fara fapte egal moarte, faptele conteaza" - daca ai observat am imbunatatit si corectat modul meu de exprimare: nu mai scriu "ateistul face si drege" ci "ateismul considera ca...". Prin asta nu arat ca judec ateii ci fac o analiza asupra ateismului. Omul nu este judecator si nici executor perfect. Doar Dumnezeu poate judeca si executa hotararea judecatoreasca. Asta nu ma impiedica sa fac o analiza asupra rationamentelor existente in lume. Cristos a judecat sau a analizat modul gresit de gandire al oamenilor si prin asta nu a venit sa judece lumea. Nimeni pe acest site nu se afla la tribunal. Acest site este pentru intrebari si raspunsuri si pentru conversatii libere ne in timp real. Da "credinta fara fapte e moarta" insa ateismul zice ca are fapte dar ignora credinta. Dumnezeu pretinde si credinta si fapte. Cristos a zis: "din inima sau modul de gandire al omului ies cuvintele lui". Eu te-as intreba ce motivatie ai sa faci binele in afara de etica sau morala sau constiinta daruita fiecarui om de Dumnezeu. De fapt asa scrie in Biblie ca 'ateismul desi ignora pe Dumnezeu face fapte bune pe baza constiintei de la Dumnezeu.' Afla ca constiinta nu e totul. Constiinta trebuie instruita prin cunoasterea lui Dumnezeu si a lui Cristos altfel e o constiinta schioapa sau incompleta sau tocita. O etica, o constiinta sau morala prin ignorarea existentei Lui Dumnezeu e incompleta.
Romani 2:14, 15:"Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege, ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără." Mai departe arata cum crestinul cu numele spune altuia sa nu comita adulter si el insusi comite adulter. Si mai arata ca din cauza crestinilor cu numele sau falsi, Dumnezeu este vorbit de rau precum ca "e rau, crud sau ca nu exista". Versetele 22-24.
"ateismul nu crede in existenta lui Dumnezeu."
omule tu macar ai citit definitia ateismului?
Astfel, un ateu este cineva care nu crede în existența zeilor - fără a fi necesar să creadă că zeii nu există, deoarece ateismul în sine este absența credinței (și crezării) în zei.[14][15]
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism
Se disting două modele de ateism: ateismul pozitiv (sau „tare") și ateismul negativ (sau „moale"). În timp ce un ateu pozitiv afirmă inexistența divinității, un ateu negativ nu face decât să nu afirme existența sa. Cele două modele sunt cel mai ușor de distins cu ajutorul următoarelor enunțuri: „Consider că nu există zei." (ateu pozitiv); „Nu consider că există zei." (ateu negativ).
Ce tot vorbesti tu acolo se numeste ateu gnostic
"ateismul nu are legatura cu stiinta".
da ma ce legatura are ateismul cu stiinta? stiinta e una ateismul e alta, "ateismul nu are legatura cu dragostea" zi-mi si mie legatura intre ateism si iubire, orice om normal manifeste iubire, empatie asta nu are legatura cu ateismul, numi spune ca voi va iubiti intre voi crestini
Big Bang si teoria evolutiei este sutinuta inclusiv de biserica catolica, nu minti ca teoria evolutiei, big bang nu sunt demonstrate, ti am spus prin minciuna nu aduci omul la credinta
Ateismul nu are legatura cu moralitatea omule, nu e o dogma, credinta, stiinta nu prespune o gandire, Ateismul considera ca nu conteaza cum gandeste omul atata timp cat faptele lui sunt bune si ignora importanta unor motivatii puternice si suplimentare pentru a face binele.
omule eu cand ajunt un om nu o fac pentru o recompensa, ceea ce scrii acolo e ca daca mereu ai astepta o rasplata divina, iisus nu a asteptat vreo rasplata, DAR ignora ca modul cum gandeste despre Dumnezeu este imoral ignorandu-si constiinta si ratiunea
de ce este imoral modul cum gandeste despre dumnezeu?
Si tot pavel spune am intalnit necredincioși mai credincioși ca multi dintre voi, numai scrie romane omule, zi-mi scopul tau care e pana la urma? intr o tara crestina ce sens are sa faci propaganda religioasa asta daca nu esti ortodox desigur
Vrei sa afirmi ca ateii sunt imorali iar voi crestini sunteti morali cool
Credinciosul, crestinul NU uraste ateii ci ii iubeste. E treaba lui Dumnezeu sa judece. Crestinul vorbeste cu ateul cu blandete. Dumnezeu vorbeste cu blandete cu Satan si cu iubire si blandete il va si inchide si distruge complet de dragul celor care nu imita dragostea si dreptatea ci o manifesta
numa tu ne urasti si ne judeci ca tu ai dreptul
"Acea intrebare care ai pus-o nu se explica doar in2 cuvinte fiule" Incearca sa spui asta unuia de 12 ani, nu mie . CHiar ca doamne fereste.
Mai faci mult pe victima? (oh am uitat cam asta face religia mereu).
Musulmanism? religia aia se numeste Islam.
Eu de exemplu nu am nimic cu aia care cred in zei (atat timp cat au bun simt) dar nu ii suport pe aia care cred ca am fost creati de extraterestrii sau ca extraterestrii au facut piramidele.
Si exemplul tau e aiurea. Ai spus "NISTE COMENTARII POSTATE LA UN VIDEO ATEU" - ce dracu cauta desteptul de X sa spuna ca el crede la un video ateist? Nu i-a cerut nimeni parerea, s-a dus ca musca in fundul calului sa se dea el mare credincios.
Daca eu ma duc in biserica si spun ca nu cred in dumnezeu o sa ma omoare babele de acolo deci nu ai de ce sa faci pe victima.
"fiecare are dreptul sa creada sau sa nu creada, stiinta nu are legatura cu ateismul iar satana nu este dusmanul lui dumnezeu doar un inger care testeaza omul atat" - da, exista libertate de alegere. Dumnezeu dezaproba necredinciosii. Apocalipsa 21:8. Satan inseamna impotrivitor contra Lui Dumnezeu. Tu nu stii ce inseamna crestinismul. Vorbesti de Satan si Dumnezeu fara sa-i cunosti dpdv biblic. Ce zici tu despre Dumnezeu si Satan sunt erori. Pune si citeste Biblia cu atentie si apoi sa vii sa comentezi la rubrica "Religie". Daca esti ateu si spui ca ateismul nu are legatura cu stiinta si nu e o religie, nu inteleg ce mai cauti pe TPU si comentezi la rubricile Stiinta si Religie.
Omule fiecare se poate exprima liber, multe aiureli scrii sincer, daca esti ateu nu ai voie sa fi pasionat de stiinta, religie nu inseamna secta ta, categoria religie inseamna orice religie si non religie
Nu stiu de ce imi pierd timpul cu tine, scopul tau find propaganda religioasa
"Extraterestrul Dumnezeu NU poate fi vazut."
Normal că nu, că nu există . Dovezi exista pâna-i lumea numa să ştii unde sa le cauţi.
Se vede ca eşti creştin că de nu erai puneai mâna pe cărţi de ocult şi le citeai.
"Nu stiu de ce imi pierd timpul cu tine" - iti spun eu de ce. Tu ai dragostea implantata de Dumnezeu in tine si nu suporti sa vezi oamenii chinuindu-se si sa se chinuie cu rationamente aiurite. Tu sari in ajutor aici pe TPU si cand vezi ca cineva se "inneaca" vrei sa-l salvezi.
"omule eu cand ajut un om nu o fac pentru o recompensa" - ba o faci pentru recompensa si iti spun si care e recompensa aia. Cristos a zis: "ferice este sa dai". Propozitia asta poate fi redata si astfel prin dubla negare logica: "ferice NU este sa NU dai". Cand vezi un om ca se chinuie sau vorbeste aiureli si risca sa se piarda in "neant" te gandesti ca daca nu ai interveni NU ai fi fericit sau ca l-ai avea pe constiinta daca ai avut ocazia sa-l ajuti si nu l-ai fi ajutat. Dragostea iti forteaza mana sa ajuti si sa scrii aici pe TPU chiar daca consideri ca dragostea asta nu este de la un zeu sau de la un Dumnezeu. Daca nu ai ajuta sau din contra ai face rau, noaptea ai avea cosmaruri pentru ca dragostea o sa te chinuie chiar si noaptea in vis. Deci recompensa pentru care ajuti este ca ramai impacat cu dragostea din tine care te lasa sa dormi linistit noaptea.
De fapt orice om are dragostea in el si il acuza sau il chinuie daca face rau sau nu face bine si nu ajuta un om pe care il vede ca se chinuie sau se zbate dand din maini si picioare.
"iisus nu a asteptat vreo rasplata" - gresit! ia de aici si citeste dragutule la Evrei 12:2:"Cu ochii aţintiţi asupra lui Iisus, începătorul şi plinitorul credinţei, Care, pentru BUCURIA pusă înainte-I, a suferit crucea, n-a ţinut seama de ocara ei şi a şezut de-a dreapta tronului lui Dumnezeu." Cristos spera si avea incredere ca Dumnezeu Tatal il va rasplati si bucura pentru indeplinirea cu succes a misiunii pentru care a fost trimis de Dumnezeu Tatal pe Pamant. O oaie sau orice animal care nu stie ca va da de pasune ( hrana ) intr-o anumita directie NU merge in acea directie. Omul are pe langa necesitatea de hranire si reproducere si necesitatea sa stie ca nu va muri niciodata sau ca amintirea lui nu se va pierde pentru ca este constient de propria existenta si identitate sau de propriile caracteristici unice. Tu minti cand spui ca nu astepti nici o recompensa. Recompensa este in primul rand cea din prezent adica impacarea cu sine cu dragostea din sine ca ai facut ce a trebuit adica ce ti-a dictat dragostea din tine sa faci sau faci ce trebuie. Dragostea pentru tine insuti si semenul tau. Ateismul ofera o viziune ingusta doar asupra prezentului si nu si asupra viitorului daca nu ia in calcul perspective de viitor sau eventuale ( posibile ) recompense viitoare.
"Big Bang si teoria evolutiei este sustinuta inclusiv de biserica catolica, nu minti ca teoria evolutiei, big bang nu sunt demonstrate, ti am spus prin minciuna nu aduci omul la credinta" - pai nu sunt demonstrate. Nu s-a observat explozia nici unei gauri negre. Nu s-a observat nici o bacterie cu ochi si picioare. Nu s-a obtinut nici o proteina amestecand la "ruleta" aminoacizi.
"nu ii suport pe aia care cred ca am fost creati de extraterestrii sau ca extraterestrii au facut piramidele." - pai nu extraterestrii au facut piramidele ci oamenii sub indrumarea demonilor. Iti spun eu de ce nu vrei sa accepti ca ai fost creat: din mandrie si ignoranta. Cand vezi flori frumoase si stii ca omul e incapabil sa faca flori si ca el doar a descoperit legile fizice preexistente, ar trebui sa-ti dea de gandit ca exista un autor comun la toate cate exista. Orice lucrare ( lucru ) se face ( apare ) prin respectarea unei ierarhii comune iar daca ceea ce e in varful ierarhiei ( comun pentru toti de sub el ) nu e respectat atunci NU apare unificare si coeziune si armonie intre legi si lucrarea fiind dezbinata NU iese nimic organizat si structurat si functional. Pe cand legile fizice si armonia existenta in natura arata ca natura este o lucrare o creatie a unui autor comun. Aceeasi iarba verde de aici o intalnim si in alte parti ale pamantului. Aceeasi topologie arboricola o vedem pe intregul pamant adica toti arborii cresc in sus si nu in jos. Toti arborii se ramifica in sus si au coroane cu aspecte comune. Nu se vad coroane patrate intr-un loc si coroane arboricole tip inel in alte locuri. Toate coroanele arboricole au forme comune. La fel si la flori. Florile au petale rotunjite in mod comun peste tot desi sunt variate ca si colorit si forma. In natura sunt caracteristici comune peste tot. Asta dovedeste opera unui singur autor sau proiectant sau a unui singur Dumnezeu. Aceleasi legi fizice comune sunt peste tot in tot Universul. Exista tipare comune de galaxii. Omul este o rotita in natura. Atata timp cat omul isi indeplineste rolul in armonie cu natura si legile fizice atunci ceea ce face are succes. Un electron respecta legi fizice si este constrans de fortele din jur ca sa urmeze o anumita traiectorie. Omul opereaza doar la nivelul sau de marime dimensionala. Omul nu poate tine in mana un electron si sa-l manipuleze. Omul nu poate tine in mana planeta Pamant si s-o manipuleze sau sa o miste. Toate acestea sunt guvernate de legi fizice precise si stabile. In ciuda progresului tehnologic omul se hraneste tot cu ce iese din pamant. Referitor la zeitati. Omul este incapabil sa se minta pe el insusi. Amagirea e legata de o speranta irealizabila. Din aceste considerente tot ceea ce a fost scris sau transmis prin viu grai cu privire la aparitii ale unor prezente de fiinte superioare omului, este imposibil sa nu aiba o farama de adevar. In general oamenii vorbesc despre ceea ce vad sau au vazut cu ochii lor. Evident ca sunt si nascocitori. DAR multitudinea de marturii si povestiri care se aseamana intre ele intre culturi diferite ( ca de exemplu marturii si povestiri despre un potop mondial ) arata ca este posibil ca acele aparitii si evenimente sa fi avut loc in trecut. De exemplu daca un om neobisnuit numit Cristos nu ar fi existat nu ar fi avut cum sa aiba un impact si o raspandire atat de mare a crestinismului. Si in prezent, o minciuna nu dureaza mult. Nu ma refer la cum a fost cu "pamantul plat" ci la evenimente si aparitii nascocite. Daca e nascocire, acea aparitie sau revelatie e data uitarii usor si repede pentru ca mintea omului curioasa din fire cauta si cerceteaza daca nascocirea este adevarata.
Bellaaa întreabă:
TrveHvnterGatherer întreabă: