Cica nu te iei dupa ce spun altii, dar zici ca tot ce spune o carte precum Biblia e adevarat. O carte bazata pe pareri populare si speculatii, nu stiinta obiectiva si argumentata. Dupa cum am spus, imi bat gura degeaba.
Iar judeci crestine, fi calm ca nu am stat 27 de anii pe TPU, imi platesti tu netul cumva? fara atacuri la persoana crestinule, ceea ce ai scris e un atac la persoana
Cum nu a fost atac la persoana, macar fi sincer daca tot spui ca esti sincer
"Fii atent,eu nu cred neaparat in Dumnezeul evreilor. Cred in Dumnezeu,ca creator spiritual al nostru. Cred ca Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea sea si el a creat toate conditiile de supravietuire a speciei noastre. Totusi,ma indoiesc putin si de crestinism,si de musulmanism. Adica ortodoxii fac cumva,catolici alt cumva,musulmanii alt cumva,totusi cred in acelasi zeu,Dumnezeu si IIsus. Din suntele de mii de zei,care sunt creati precum ai zice zeul pateu,Dumnezeu are o baza in Biblie si Koran,chiar daca Koran-ul si Biblia se contrazic si chestii de genul, au evenimente istorice in comun in care a fost implicat Dumnezeu si IIsus (chiar nu inteleg de ce Mahomed e asa mare, cand IIsus e mult mai privilegiat in Koran). Deci e greu de crezut daca e pacat sa faci aia sau aia ca daca erai musulman gandeai altfel. Totusi, eu cred intr-un Dumnezeu, pe de o parte incerc sa fiu si crestin in felul meu, nu acum sa ma dezlipesc de civilizatie pe un munte, dar o fac acolo, si prin felul meu ma refer a crede in Dumnezeu, si a fi un om bun si a-i cere iertare daca am gresit. Atat. Pe deasupa un Iisus sigur a existat, ma indoiesc ca erau asa creativi evreii pe atunci sa faca ceva atat de complex. Cred ca asta ar fi cel mai tare argument. Apropo, pe extraterestrii tai cine i-a mai facut?" - frumos ai spus. Pai, stiintific Dumnezeu spune stiintific ca "nu poate fi vazut" si aceasta corespunde realitatii. Pe cand extraterestrii ar trebui sa fie vazuti DAR nu se vede nici unul decat in escrocherii, facaturi sau imaginatii sau inchipuiri ale unor oameni si in filme SF. DAR, interesant, nici unul nu e mai placut la vedere decat femeia.
Care e faza cu tine ca nu ma prind? Ti/am scris 2 cuvinte, mi/ai scris un roman. Ti/am pus o intrebare destul de usoara/banala iar mi/ai scris un roman. Nu era mai simplu sa scrii doar " viata e plina de multe ispite " si gata? Vad ca iti place sa scrii mult. Acum nu stiu daca e doar placere sau incerci sa te convingi tu pe tine insuti de ceea ce scrii.
Si ateii care rad de religiosi, cum se numeste? Nu judecata batjocoritoare? Totusi eu le consider doar rationamente ( pareri personale ) proprii fiecaruia.
Demonii de necredință care îi mint pe atei sunt în alianță cu demonii religiilor false, lui satan îi e indiferent pe ce cale îl ocolești pe Creator.
Omul se vindeca "singur". Doctorii doar ajuta la vindecare.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates
"The moral systems of religion, I think, are super important. We've raised our kids in a religious way; they've gone to the Catholic church that Melinda goes to and I participate in. I've been very lucky, and therefore I owe it to try and reduce the inequity in the world. And that's cand of a religious belief. I mean, it's at least a moral belief.
I agree with people like Richard Dawkins that mankind felt the need for creation myths. Before we really began to understand disease and the weather and things like that, we sought false explanations for them. Now science has filled in some of the realm – not all – that religion used to fill. But the mystery and the beauty of the world is overwhelmingly amazing, and there's no scientific explanation of how it came about. To say that it was generated by random numbers, that does seem, you know, sort of an uncharitable view [laughs]. I think it makes sense to believe in God, but exactly what decision in your life you make differently because of it, I don't know."
Bill Gates nu este ateu.
E simplu.„Războiul diplomatic" a plecat de la cre(ș)tini deoarece atunci când aud sau stau de vorbă cu un non creștin(sau goy-ul evreilor scris în talmud) una două îl cataloghează drept posedat, oaie pierdută, drac(creștin) și alte chestii ofensatoare pentru persoana respectivă, fără ca cre(ș)tinii/nul ăia/ăla să cunoască credința persoanei respective, ideologia, filozofia, și modul lui/ei de a gândi.
Ce nu știu creștinii e că acei non creștini au fost și ei creștini o dată, dar au ajuns la un nivel de cunoaștere ce continuă, superior lor și de asta au devenit non creștini, că au dat peste cunoaștere și s-au trezit din „hipnoza" de 2017 ani în care se scaldă gloata.
Una din regulile satanistului spune că„ Să nu uiți ca ai fost creștin", și de asemenea unul din păcatele satanistului spune ceva de genul, dar în mod invers. Google-it pentru detalii(Cele 9 porunci sataniste și cele 8 păcate sataniste)
Si nici Einstein (de care unii atei se folosesc in mod eronat) nu este.
Atunci stati acasa daca omul se vindeca singur, : "I agree with people like Richard Dawkins that mankind felt the need for creation myths. Before we really began to understand disease and the weather and things like that, we sought false explanations for them. Now science has filled in some of the realm – not all – that religion used to fill. But the mystery and the beauty of the world is overwhelmingly amazing, and there's no scientific explanation of how it came about. To say that it was generated by random numbers, that does seem, you know, sort of an uncharitable view [laughs]. I think it makes sense to believe in God, but exactly what decision in your life you make differently because of it, I don't know."
omul e ateu-agnostic
Este, bineînțeles, o minciună, ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și n-am negat niciodată aceasta, ci am exprimat-o clar. Dacă există în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admirația nețărmurită pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât știința noastră o poate evidenția. - Albert Einstein
Deci 20 de mii de persoane din Romania toata ziua rad de voi si va batjocoresc, nu voi crestini singuri intre voi va bateti joc unul de altul, lasa drama asta cu ateii cei rai si crestini cei buni
"Demonii de necredință care îi mint pe atei sunt în alianță cu demonii religiilor false, lui satan îi e indiferent pe ce cale îl ocolești pe Creator." - interesant!
"Ce nu știu creștinii e că acei non creștini au fost și ei creștini o dată, dar au ajuns la un nivel de cunoaștere ce continuă, superior lor" - care cunoastere? Ca probabil exista extraterestrii DAR nu i-a vazut nimeni? Si cauta cu rovere, robotei, sonde spatiale, cu spectrograful ca sa gaseasca extraterestrii aia. Si dupa atata cautare, tot nimic! Deci tot Biblia are dreptate: "Extraterestrul Dumnezeu NU poate fi vazut."
Demonii de necredinta, pai demonii au credinta in satana, care sunt religiile alea false? ateismul nu e religie, ea find pocaita banuiesc ca catolicismul e o religie falsa pentru ea ca si toate religiile crestine fara a ei
"Atunci stati acasa daca omul se vindeca singur" - am zis ca "Doctorii doar ajuta la vindecare." Deci sunt buni si ei pentru ca ajuta la vindecare DAR ei NU vindeca. E bine de mers la un doctor bun dar cu mentiunea ca dupa operatie pacientul ramane fara un tesut care a fost al lui.
Nu exista ateu-agnostic. "Ateu" si "agnostic" au intelesuri diferite. Un agnostic nu e nici ateu si nici credincios. E o persoana fara o credinta categorica adica spune ceva de genul: "Omul este incapabil sa spuna daca exista sau nu exista Dumnezeu sau sa-si faca o parere categorica." Chiar ultimele cuvinte din citat ale lui Bill Gates exprima acestea: "I don't know." Agnosticii sunt genul de oameni care vor bine si fac bine dar nu au o idee clara despre Dumnezeu in timp ce ii intereseaza mai mult propria lor gandire si propriile lor scopuri. Gates pana nu a dat de bani multi nu s-a gandit la saraci. In timp ce ateul zice categoric: "Nu exista Dumnezeu."
https://dexonline.ro/definitie/agnosticism
"AGNOSTICÍSM s. n. (Fil.) Punct de vedere potrivit căruia gândirea umană este incapabilă să ofere suficiente argumente raționale pentru a justifica existența sau neexistența lui Dumnezeu."
https://dexonline.ro/definitie/ateism
"ATEÍSM s. n. Negare a existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități; concepție care se bazează pe această negare."
Un agnostic nici nu neaga existenta lui Dumnezeu si nici nu o confirma. Un agnostic este cel mai bun candidat pentru a fi condus sau influentat de alti oameni chiar daca poseda bani multi. Un agnostic oscileaza intre parerea proprie si parerea altora adica este indecis si se considera "incapabil" sa-si foloseasca propria ratiune in sensul deducerii existentei lui Dumnezeu sau nu. De fapt agnosticul se considera astfel pentru ca asa alege pentru a-si justifica egoismul si darnicia de vazul lumii si al lui insusi fara sa considere ca atunci cand manifesta dragoste sau generozitate datoreaza ceva Lui Dumnezeu CI isi considera mai mult meritul lui insusi si al oamenilor si NU al lui Dumnezeu chiar daca nu neaga si nu confirma existenta lui Dumnezeu. Eu consider ca Dumnezeu este posibil sa existe si aceasta posibilitate imi ofera suficiente motive sa cred ca Dumnezeu exista.
Ateul se conduce pe sine adica ateul e condus de om care este el insusi. Crestinul este condus de Dumnezeu Creatorul omului si al Universului si al Pamantului.
Ateul cand face un bine cuiva nu considera ca a primit ceva de la Dumnezeu si tot ce da considera meritul lui insusi si al altor oameni si al naturii. E ca si cum cineva se foloseste de natura ( creatia sau "unealta" cuiva ) si dupa ce o foloseste ii spune unui amic ( nicidecum fauritorului "uneltei" ): "Ce unealta buna!" in timp ce trece pe langa fauritor si nu-L baga in seama si nu se uita la fauritor ( creatorul "uneltei", naturii ). Asta e o mandrie, o nesimtire si o ignoranta fata de posibilitatea sau probabilitatea existentei lui Dumnezeu sau chiar fata de existenta lui Dumnezeu si meritul Lui Dumnezeu pentru tot ceea ce este bun in natura si pentru dragostea implantata de Dumnezeu in om si pentru tot ceea ce poate oferi omul lui insusi si altui om din partea Lui Dumnezeu.
Lui Satan ii place sa imite dragostea ca fiind de la el si NU meritul Lui Dumnezeu. Asta este nedreptate din partea lui Satan si oricarui om care face astfel. La fel face si cu stiinta sau cunostinta. E ca si cum cineva primeste un dar de la cineva ( Dumnezeu ) si cand il ofera altcuiva spune ca acel dar e de la el si nu de la cine l-a primit adica de la Dumnezeu. Sau cand cineva afla ceva de la cineva ( Dumnezeu ) sau este ajutat de cineva ( Dumnezeu ) sa descopere anumite lucruri, dupa ce a aflat/descoperit spune ca nu l-a ajutat nimeni sau nici un Dumnezeu in afara de el insusi si alti oameni ca el.
Nu e frumos sa minti duminica, e o sfanta zi, Ateismul agnostic
Ateii agnostici sunt atei datorită lipsei credinței în existența vreunei zeități și agnostici pentru că nu pretind cunoașterea că o zeitate nu există.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Agnosticism
Nu e adevarat iar minti din nou vasile, ateismul nu inseamna a spune NU unui zeu si a avea lipsa de credinte fata de el, minciuna nu e buna, daca tot esti crestin nu ma minti ca nu convingi de credinta ta prin minciuni
"Este, bineînțeles, o minciună, ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și n-am negat niciodată aceasta, ci am exprimat-o clar. Dacă există în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admirația nețărmurită pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât știința noastră o poate evidenția. - Albert Einstein" - cine gandeste astfel se afla in pericolul sau isi asuma riscul de a lauda ( admira ) creatia ( natura ) in locul Creatorului a carui probabilitate de a exista O IGNORA in mod intentionat si prin libertate de alegere. Sau este ca si cum cineva vazand lucrarea frumoasa facuta de o persoana spune ca "ceva" a facut acea lucrare si NU "cineva" adica acea persoana. Asta inseamna incercarea unora de a inlocui o persoana cu "ceva" si de a nu-i recunoaste identitatea si persoana si personalitatea. Asta inseamna OFENSA la adresa acelei persoane. De fapt ce face Einstein prin aceste cuvinte NU este nou. Oamenii necredinciosi de mult timp in istorie admira creatia ( Soarele, Saturn, Jupiter, apa, focul, etc. ) in locul Creatorului. E usor de ignorat prin libertate de alegere, DAR sa nu se mire "omul de stiinta" ca lipseste o necunoscuta din toate calculele si formulele scrise de el. Acea necunoscuta fiind "Dumnezeu si puterea Lui imensa." Asta este ignoranta, nesimtire, mandrie, falsa modestie.
Bellaaa întreabă:
TrveHvnterGatherer întreabă: