Nu religia schimba omul in bine si cea ce este in el, degeaba inventam religii daca oamenii raman la fel de perversi si ipocriti, omul crede in nevoile sale niciodata in cea ce scrie in biblie
Cred ca nu stii ce inseamna confort psihic, e cam ce zici aici.
Tu insuti traiesti intr-un confort psihic, presupunand ca esti realist si obiectiv si mai presus decat oamenii religiosi. Dar asta e partea a 2-a.
Religia nu se creaza, ea exista de cand lumea. Isi schimba doar forma de manifestare. Daca religiile s-ar crea asa din nimic, ca asa se trezeste unu, ar aparea in fiecare zi cate 10 religii noi si ar mai si "prinde". Adica ar avea o groaza de adepti
Dacă ai nevoie de o sursă de inspiraţie, găseşti aici mai multe schiţe şi idei (mai în glumă, mai în serios):
http://www.tpu.ro/......a-daca-nu/
Una mai realista nu exista, pentru ca daca vrei confort psihic,o religie realista, care te trezeste la realitate nu ti-ar mai oferi nici pe departe vise, confort psihic, sufletesc, nu ti-ar mai "lua cu mana" grijile, necazurile si pacatele" ...nu?
Poate,dar masele (oamenii fara minte) sunt usor de control, de ce doar americani sa faca religii, pentru profit? Eu o fac una pentru progres (mai bine cap de cat coada).E o sa fie una in care eu-s zeu :->
vezi sa nu fi un zeu prea bataios si dur, sa-ti rasplatesti supusii cum se cuvine, da?
Mai in gluma,mai in serios nu e nevoie, ideea mi-a venit in somn. Deja doctrinele le stiu le-am gandit sunt libertine, explicatiile la fel, ceia ce tine de ireal e ca eu sunt "incarnarea lui Satan", preluat din vis. Am nevoie de un nume si de o echipa. Acestia fiind preotii.
Ca sa lamuresti pe cvinevba cum sta treaba trebuie sa fii sigur ca detii adevarul absolut...e cam greu.