| RAY a întrebat:

Daca mai mult persoane citesc o lege logic ca fiecare din acele persoane va intelege exact acelasi lucru ca celalante, biblia este un sistem de legii indentice ca legiile noastre, intrebarea e de ce sunt atatea religii daca biblia e una singura? de ce e asa interpretabila?

17 răspunsuri:
| usuk a răspuns:

Nu oricine stie greaca veche, iar traducerile sunt diferite...e de ajuns un cuvant sa fie schimbat si deja se poate spune altceva in/despre acel context

| ErrorFound a răspuns:

Fiindca foloseste si un limbaj metaforic, si in ebraica veche exista multe sensuri pentru o fraza.

Este la fel ca japoneza, am citit undeva despre meditatii si erau o multime de interpretari pentru o sintagma. Undeva era tradus "de azi incolo", altundeva "pana azi", altundeva "doar azi"...In fraza(ti-o traduc) "De azi incolo/pana azi/doar azi sa-ti invingi temerile, sa-ti intaresti increderea si sa-ti abandonezi frustrarea".

| Anonim a răspuns (pentru ErrorFound):

Stii japoneza?

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Cat de cat.

| Anonim a răspuns (pentru ErrorFound):

Super, cum ai invatat, sau mai exact de unde?

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Un profesor. Vrei si tu? happy Te asigur ca e foarte grea daca nu vorbesti des.

| Anonim a răspuns (pentru ErrorFound):

Aha, eu am imprumutat de la biblioteca un manual fara profesor, dar greseala mea ca m-am axat prea mult pe scriere in loc sa invat sa vorbsc asfel, nu am mai terminat cursul, poate i-au iarasi manualul anul acesta, sau poate cumpar unul de la librarie.

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Si eu m-am lasat, dupa un an mi-am bagat picioarele in "hc iajciajc-ul" lor. laughing

| Anonim a răspuns (pentru ErrorFound):

Na, mie imi place, pus ca caractere romaji sunt chiar usoare, iar daca mai vizionezi si anime mai depinzi si ceva cuvintelaughing

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Daca citesti Biblia, bine faci, dar o ve-i intelege ca pe-o istorie a unui neam, insa a o studia este cu totul diferit, pentru ca Biblia este o carte de profetii, scrisa de catre oameni pe care Dumnezeu i-a ales, i-a insotit prin Spiritul sau sfant, ei au scris gandurile lui Dumnezeu transmise prinSpirit, nu ceea ce ei au vrut sa scrie.Iar pentru ca ai intrebat:-de ce sunt atatea religii _? Pentru ca este o metoda benefica pentru Satan Diavolul, de-a induce omul in eroare, pe langa multe alte metode, prin care el nu vrea sub nici o forma ca omul sa cunoasca Adevarul lui Dumnezeu, si iata multele religii nu colaboreaza intre ele, se urasc, se hulesc, se razboiesc, (fizic si verbal ), desii unii spun ca sunt doar cai diferite ce ajung in acelasi loc, dar asa sa fie oare, din punctul de vedere a lui Dumnezeu este o singura forma de inchinare, un singur Dumnezeu adevarat, un singur Isus Cristos Ce ne-a rascumparat, un singur botez adevarat,. Asadar Biblia se studiaza cu cine este in masura numit de Dumnezeu, sa duca mesajul sau inaintea oamenilor de orce fel, fara deosebire de nationalitate, rasa, apartenenta sociala, prin studierea ei gasesti :Cine este Dumnezeu?, Cine este Isus Cristos?, Daca Biblia este o carte de la Dumnezeu? Ce se intampla cu noi daca murim? Ce este regatul sau imparatia lui Dumnezeu? Ce mod de viata aproba Dumnezeu? Ce inchinare aproba Dumnezeu? Care este adevarul despre Rai si Iad? cine este Satan Diavolul (este oare asa cum il descriu u nele religii cu coarne, coada si furcoi)? Traim noi ultimele zile ale unui sistem de lucruri? Iata c-am ce ar insemna studiul Bibliei.

| Seba2013 a răspuns:

Pentru ca nu toate religiile se bazeaza pe invataturile din biblie.
Daca vei cerceta vei descoperi...
Unele religii, citesc un verset, si dupa aceea interpreteaza ei.
Trebuie sa lasam biblia sa se interpreteze, asa ca un puzzle.
In plus, chiar Isus spune ca multi vor veni in numele lui, dar pe dinauntru sunt lupi pradatori(falsi), asa ca nu este de neasteptat, daca exista atatea religii.

| RaduMD a răspuns:

Biblia nu este interpretabila, ci este clara. In privinta unor adevaruri mai greu de inteles, ea are atata claritate cata permite limbajul uman.

Ea este interpretata diferit de oameni din diverse religii din cauza ca fiecare o citeste prin prisma unui bagaj anterior acumulat. Valabil si pentru atei: si ei o citesc prin prisma unui bagaj anterior acumulat. Mai simplu spus, a unor prejudecati. Deci, diferentele nu stau in vreun limbaj echivoc al Bibliei, ci in ochii care o citesc.

| ErrorFound a răspuns (pentru RaduMD):

Desteptule, eu nu vorbesc de Biblia ta de la tarabe srl., vorbesc de biblia in ebraica, originala.
Cea pe care o iei tu de la magazin este deja interpretata si tradusa, deci cuvintele nu mai au acelasi sens in romana ca in ebraica sau in greaca.

| dragos38 a răspuns (pentru RaduMD):

Biblia nu e clara datorita contradictiilor care apare in ea,
si inca o cheste, in biblie nu e vorba de d-zeu, ci despre zeii la care se inchinau triburile(secte) evreice. elohim in limba ebraica veche inseamna zeii(citestel pe leo taxil biblia hazlie si minuneazate )la fel eli, in babilonena inseamna zeu iar ei au inlocuit zeii cu d-zeu.ca sa ne duca in eroare.crede si nu cerceta, ca aceasta lume a fost facuta de elohim(zeii) in 6 zile si a 7 s-a odihnit.or fi fost obositi(obosit)dupa atata munca sa faci si cereul si pamantul, si apa si ca sa nu umble pe intuneric s-a gandit sa faca lumina ''sa fie lumina si-a aparut lumina'' wowwww super si dupa aceea ce s-a mai gandit s-a apucat iarasi sa faca cerul nerminat.Si a facut d-zeu taria cerului, si a despartit apele, care sunt dedesubtul tariei. tare nu? si bla, bla, bla, plina de prostii. deci e clar ca cei care au scris asa ceva erau paraleli cu astronomia.

| sunrises a răspuns:

\ Daca cineva nu recunoaste identitatea si unicitatea Bisericii, confirmate insistent de Fiul lui Dumnezeu in tot Noul Testament, atunci nu are nici un motiv sa respecte Biblia – pentru ca Biblia a aparut in Biserica.

\ Nu poate s/o respecte si de aceea s-a ajuns repede la mii si mii de secte…
\ Daca adevarul este unul singur, daca Biserica e numai una, tot una si trebuie sa fie intelegerea mesajului lui Dumnezeu, fara contraziceri, fara variante alternative!

| sunrises a răspuns:

Usor de inteles cum se ajunge la mii de variante numai din urmatorul exemplu de pus in rama:

\ Intemeietorului sectei iehoviste, Charles Taze Russel, ajunsese să pretindă supunere totala de la adepti, si ajunsese sa spuna că inventatorii cultului ar fi mai presus de Scriptura, ca "oricine citeste numai Biblia ajunge in intuneric(!-!-!), pe cand cine citeste numai scrierile lui Russel ajunge la adevar!-!-!
\ Ori astazi tot la fel, brosurile cu noile interpretari inventate, ajung periodic la adepti iar acestia se conformeaza cuminti!

| sunrises a răspuns:

Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!