Dumnezeu nu exista.imi pare rau ca tio spun eu dar asta este adevarulexista foarte multe dovezi.
Nu te obliga nimeni sa crezi, nu trebuie sa te invete cineva sa crezi, asta tine de mentalitatea fiecaruia.
Pai nu stiu, dar daca mie mi s-ar arata doamne-domane acum a-si face infart
Cred ca aci este ideea de genul:crede si nu cerceta...parca?!
Cred ca daca ar fi sa existe ar gandi ca el ne-a lasat liberul arbitru sa alegem sa credem sau nu,iar daca el s-ar arata atunci am crede in el si nu ar mai fi dupa cum am ales noi,fiind influentati de prezenta lui.
Daca exista sau nu, nu stiu. Poate?! Da, poate nu?!
Du-te la Medjugordje, acolo se spune ca se arata Sfanta Maria, desi eu nu cred in minunile acestea! de ce esti asa disperata sa ti se arate D-zeu? Exista calugari, preoti cu adevarat har, carora nu li s-a aratat D-zeu, dar pentru asta tot cred in existenta lui. Tu ce cauti de fapt? O dovada? De ce? cati ani ai si de ce esti asa disperat ca nu ti se arata D-zeu! Eu nu cred in prostiile astea deloc, mie nu imi trebuie dovezi ca exista sau nu!
O sa iti dai seama probabil de existenta lui, intr-un, moment crucial din viata ta...cand esti la limita dintre viata si moarte (desi doamne fereset sa patesti ceva)
de ce nu te poti bucura ca ai sanatate si esti cu picioarele pe pamant? Credinta in general vine din educatia care o primim si din ceea ce vrea sufletul nostru! Se pare ca al tau vrea dovezi! De unde sti ca exista dragoste? O vezi? AI vazut o forma concreta care sa fie dragostea? De unde sti ca exista vant? Cum arata vantul? Are o forma? O culoare? NU, nu are! Aceste chestii pur si simplu se simt: vantul, dragostea, aeru etc... asa si D-zeu, se simte! daca il simti in suflet, exista, daca cauti in dovezi sa ti se arata, inseamna ca pentru tine nu exista!
Nici eu nu cred in chestia cu icoanele maria ca se arata sau ce ai scris
dar in alte minuni cred
si i-am zis sa se roage dar nu asculta
Nu stiu sa raspund la intrebarea ta, dar am sa-ti povestesc o intamplare la care am fost martor acum vreo 15 ani.
Eram la tara, in curtea unchiului meu, taiam lemne de foc cu circularul. La bunica mea in sat locuia un pocait, un om foarte sarac, care a auzit zgomotul produs de taiatul lemnelor si a venit la noi rugandu-ne daca vrem sa-i dam lui rumegusul pentru ca avea o soba pe rumegus. Am fost de acord ca poate sa-l ia, drept pentru care s-a apucat sa-l incarce in saci. In acest timp oamenii care erau acolo cu noi, la taiatul lemnelor, au inceput sa faca glume pe seama lui. Unu zicea ceva, altul altceva, radeau...Unu din ei, dealtefel om destul de inaintat in varsta, il intreaba "Ce te mai chinui, ma, sa aduni rumegus? De ce nu iti da Dumnezeu, sau nu l-ai vazut niciodata ca sa-l intrebi?" Si, dupa ce pocaitul l-a fixat cu privirea, a urmat raspunsul care nu am putut sa-l uit toata viata :
"- Ba, spune drept, tu ai creieri in cap?
- Am, ma, cum sa n-am...
- I-ai vazut?"
Concluzia iti apartine.
Bai fratilor D-zeu exista pai voi pe cine credeti ca ne-a creat? Se vede ca voi nu stiti nici macar ce e Biblia.Raymusic sa nu ii asculti sa stii ca D-zeu exista
Frate El exista, nu trebuie sa ti se arate ca sa-l vezi ci prin ceea ce ti se intampla. mai multumeste-I ca esti sanatos, ai 2 maini, 2 picioare, 2 ochi si toate cele si ca te poti bucura de aceste lucruri fata de alte persoane care se nasc cu diferite boli sau malformatii. si trebuie sa-l simti nu sa-l vezi asa cum exista multiplele sentimente pe care le avem si nu ni le putem explica si nimeni nu o sa reuseasca sa dovedeasca stiintific de unde provin acestea
Nu esti tu in masura sa ii pui conditii lui Dumnezeu.El este Creatorul, iar tu esti vasul. Poate sa zica vasul de ce m-ai facut asa?
Foarte bun raspuns de altfel, de la un om sarac, ca sa vezi si sa nu subestimezi oamenii dupa nivelul de trai sau dupa haine!
Vezi tu, nu stiu prea multe despre pocaiti dar stiu ca cel de la mine de la tara nu se uita la tv, nu asculta la radio... si alte d-astea, de stat la taste pe TPU nici nu se mai "pomeneste".
Recunosc bine face dar eu nu am intrebat din rautate am vrut doar sa stiu daca esti
Am auzit o poveste,iar tu te regasesti in ea oarecum.A fost odata un imparat care a cerut acelasi lucru ca si tine iar Domnul nu i s-a aratat.Un om a fost obligat de acel imparat sa ii dovedeasca existenta Domnului, iar daca nu, il omoara.Omul nu a putut dovedi iar cand sa-l omoare i-a spus imparatului"uita-te pe cer si vezi...este Soarele.Tu cine crezi ca a creat toate acestea? Toata natura,toti oamenii,toate animalele, totul..."Imparatul auzind aceste lucruri si-a dat seama ca Domnul exista cu adevarat, acest lucru facandu-l sa creada.
Sper ca si tu vei face la fel ca si acel imparat.Sa crezi.
Aia vazut ila da pocait sa stii, eu nu-s ca el recunosc si mi-as dori.si n-am vrut sa te supar cu intrebarea de mai sus
sincer eram doar curios
Exista tomograf poti sa demonstezi ca ai creier in cap asta nu-i un argument in favoarea unui zeu
Sti ca stinta monderna poate explica aparitia soarelui si a naturi desi nu ma convinge raspunsul
Cati oameni(copii)mor pe zi? cati oameni nu au ce sa manance?
Dar de ce spui ca suntem vasul? Nu suntem tocmai vasul, daca ne uitem in geneza Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea Lui, eram vasul daca eram mai putini importanti, dar dupa cum biblia ne spune Dumnezeu si-a trimis singurul sau fiu pentru niste vase fara valoare? Nu suntem niste simple vase teologic vorbind, suntem creatia Lui cea mai de pret, ca altfel Dumnezeu nu isi trimitea fiul sa moara pentru noi.