Masturbarea in exces da poate sa dauneze grav cum spui tu, dar periodic folosit pentru eliberare de stres si hormoni + altele da ajuta.
Nu numai cu labele, aveam un câine care si-o baga in gura si dadea din c*r
Uite niste animale care "ii dau in cap"
https://youtu.be/_l8taYAgb_8
"Acum la inceput ti se pare benefica pentru ca te "destresezi" dar toate placerile astea ascund in spate o boala, adica iti creeaza o boala, la inceput mintala, apoi fizica."
Mult mai "boala" este credinta in spiridusi inexistenti, oricare ar fi ei. Asta intr-adevar se lasa cu sechele de cele mai variate.
"Ca un exemplu si mai concret: daca un motor il ambalezi in gol nu se strica mai repede decat un motor care merge la relanti? Asa si corpul uman, cu cat ii mai mai multa placere cu atat il ambalei mai mult in gol."
Prost exemplu. De fapt mai aproape de adevar, in cazul corpului uman este ca "un organ nefolosit se atrofiaza". Nu neaparat ca se micsoreaza, dar isi pierde din capacitatea de a-si indeplini functia.
"... iar rezultatul care in speta nu se spune, poate fi si cancerul testicular dar in mod sigur duce la dureri atroce dupa cca 45 de ani chiar daca ai activitati sexuale normale. Cine spune ca nu, habar nu are ce vorbeste."
Ce tampenii debitezi. Nu are nici o legatura mastu_barea cu cancerul. E drept ca daca abuzezi de mastu_bare, poti avea oarecari neplaceri in zona respectiva, dar in 3-4 zile de pauza esti ca nou. Nu raman sechele. Bine, nu se pune cazul cand te masturbezi cu sarma ghimpata, de exemplu, vorbim de una cat de cat normala.
Eh, lasa mai Holiday, noi sa ne imbolnavin de Dumnezeul nostru, tot corpul meu si sufletul meu as vrea sa se imbolnaveasca de El, pentru ca dulce e boala asta. Dar sa trecem peste asta, pentru ca nu cunosti. Ziceam de exemplu: daca ambalezi un motor in gol, se strica mai repede? asa si corpul uman. Eu m-am referit ca atunci cand mintea iti e ambalata in placeri, sau iti e ambalat in orice lucru negativ, pentru ca placerea este un lucru negativ al sufletului. De ce? gandeste-te ca placere obtii si din droguri, din betii, din curvie, tot ce e placere iti distruge mintea in primul rand, daca nu stii sa te temperezi. Zici ca daca tu nu te masturbezi iti vei pierde placerea de a te masturba? da, cu timpul ti se va parea nefolositoare, dar organul va fi perfect functional. Toate bolile pleaca de la minte, cand aceepti o placere, cand accepti sa bei cand accepti sa fumezi, cand aceepti sa manaci pana crapi, cand accepti sa te droghezi...tot de la minte. Dar acum fiecare cu parerea lui. Eu asta cred, asta va zic. Cert e ca eu stiu si varianta cealalta in care placerea m-a distrus. Dar nu stiu daca tu stii varianta astalalta a Domnului.
In principiu da, pana nu o sa ai vreo mare problema sau boala sau necaz sau accident, pana nu vei fi in fata mortii si pana nu vei vedea cat de neputincios esti in fata mortii, nu cred ca te vei schimba, vei ramane acelasi om fara Dumnezeu si prins in problemele vietii si prins in placerile vietii. Mai exista o cale care nu necesita distrugerea si apoi renasterea, aceea este prin vointa continua, cercetare, credinta si nadejde, dar si asta este o cale destul de grea, sa lupti cu tine. Dar fiecare cu alegerea lui. La un moment dat toti suntem datori cu o moarte, important e cum vezi tu lucrurile si cat de mult te-ai angrenat in lucrurile astea lumesti. Chiar daca tu ma vezi "nebun", pentru tine asa sunt, pentru ca nu stii si partea astalalta, te inteleg, dar poate vei avea vointa sa cercetezi si partea in care e Dumnezeu in ea. Pana atunci pace sufletului tau!
Uite frate sa iti dau si un exemplu concret:
"acum 27 minute | Matei4 a întrebat:
Buna TPU... am 14 ani si nu stiu ce sa mai fac ca simt nevoia exasperanta de a sustine un contact sexual..masturbarea nu prea mai are efect...sa ma duc la prostituate?"
Se duce la prostituate, acolo ia vreo boala ceva, sau daca nu ia, o sa ii placa foarte mult si o sa isi dedice toata viata numai placerii asteia, care nu mai e viata. nu o sa mai ai familie, copii, va incepe cu bautura, droguri, pentru placere, si apoi moartea, sau o sa fie foarte dezamagit ca nu e ca in filme, si se inchide mai mult in el, depresie, etc. si sinucidere.
Acum intelegi ce vreau sa zic? Si are doar 14 ani. Cam asa ar putea sa ajunga copii din ziua de azi, maine.
Deci te ai contrazis. Masturbarea tocmai ce l a facut pana acum sa nu se duca la prostituate.
Iti e asa frica sa nu te trasneasca un nor doar pentru ca un baiat plin de hormoni se mastur beaza incat inventezi scenarii apocaliptice
Probabil ai ramas impotent si esti gelos pe cei care se pot masturba si face sex. Asta e idealul tau: traieste o viata ca un castrat si ajungi in Imparatia Cerurilor. Sau daca se casatoreste la 38 de ani, pana atunci sa se comporte precum un castrat.
Sugerezi ca ar exista o legatura cauzala intre onanie si a ajunge rapid o epava. Ceea ce nu este adevarat.
Dar acum nu il mai ajuta nici onania, nu prea mai poate sa isi stapaneasca placerea, vrea si mai mult, o fi oare ceva bun in asta?
Dap, exista, si nu zic numai de onanie, ci de toate placerile lumesti daca nu le controlezi. Nu e greu sa ajungi o epava cand uiti sa fii tu stapanul tau si placerile te controleaza. De ce cei mai multi actori mor din cauza drogurilor? Au bani cat sa faca baie cu ei. Ce se intampla cu ei de iau droguri? Sunt chiar asa fericiti ca au tot ce isi doresc din punct de vedere pamantesc? Dar sufleteste sunt goi, ajungi o epava cand nu mai ramane suflet in tine. Si te ancorezi in cele lumesti mai mult decat trebuie. Trebuie sa ai grija si de sentimentele tale, sa ai grija ca ele sa fie bune, nu rele si sa le construiesti cat mai bune.
Inca o data: ce legatura au actorii respectivi cu "onania distruge corpul"? Nicio legatura. Si mancatul e o placere, unii nu se pot abtine, inseamna ca mancatul e rau? Eu nu mananc decat ce-mi place. Mananc ce vreau si cand vreau, iar rezultatul este ca am slabit si nu mai sunt obez. Placerea cautata cu cap nu este contrariul sanatatii.
Nu zic de onanie si actori, eu am zis mai sus de placere. Da, si mancatul e o placere, daca nu stii sa te abtii, devii obez. Unii nu se pot abtine din placere, le place sa manance dar nu le este buna mancarea prea multa, fara sa simti foamea. Tu mananci ce iti place dar nu faci o dependenta din mancare, asta e bine si asta tot iti zic: placerea nu este nociva atunci cand o faci cu cap si e doar placere de moment, atunci cand devine o dependenta si traiesti pentru placere, atunci e o problema. Ca bei o bere, ca mananci ceva bun care iti place...ca faci sport din placere (si prea mult sport iti afecteaza corpul) atat timp cat totul le faci temperat si esti stapan pe tine si placerea nu te inrobeaza este bine. Dar sunt unii oameni care cand simt placerea nu reusesc sa se mai desparta de ea: fumatul, alcoolul, drogurile, femeile etc. Si daca iti faci viata in jurul astora deja ti-ai pierdut viata. Intelegi acum ce vreau sa zic?
Am 51 ani. Dupa danut trebuia sa am de circa 6 ani dureri atroce si netratabile la testicole. El intre timp a disparut de pe website. Si ar incerca iar sa explice asta cu motivatia bizara ca sunt sanatos pentru ca iau droguri (?!?).
Andraandrutza12345678 întreabă: