| SaveTheNature a întrebat:

Dragii mei ATEI. Vreti o explicatie? De ce unii credinciosi se infurie, sau in fine reactioneaza mai altfel decat vreti voi? Iata de ce:
Multi credinciosi il Iubesc pe Dumnezeu pe Isus, Iubes tot ce este sfant si tot ce are legatura cu Dumnezeu.(la fel cum va iubiti voi mama, tatal sau iubitul sau iubita)
Acum ca sa integeti
Ganditiva ca aici pe TPU ar fi o sesctiune cu MAMA voastra. O sesctiune in care lumea isi da cu parerea despre cea ce v-a dat viata. si pe care o iubiti.mama voastra.
Unii vin si discuta despre ea. Dar sa zicem ca unii vin si o iau in ras, si fac misto, si isi bat joc de mama vostra si de tot ce este legat de ea.De lucrurile ei, de familia ei de tot.
Si voi va suparati si va simtiti jigniti pentru ca o ioubiti si e mama voastra!
De ce nu intelegeti ca credinciosii Il iubesc pe Dumnezeu.Si stiu ce El exista! Si voi va bateti joc?
De ce,? va simtiti bine cand cineva se supara si ii raniti sentimentele?
Pentru ca asta faceti-raniti sentimente!
Si stiu ca veti spune ca Dumnezeu nu exista, si alte si alte argumente(ok nici o problema) Dar totusi sa luati in ras cele sfinte, si asta presupunand ca stiti religie,
Chiar nu vedeti ca simtiti sentimente?
Ok nu eexista, nu exista, De ce continuati bataia de joc, pe o tema inexisteanta?
Cum ar fi daca aici ar fi sesctiunea
Mama lui Soimos
Mama lui lozzila
Mama lui raymusic?
Eu as spune ca v-au dat viata! si sa le iubit(desi nu le cunosc) si nici nu le-am vazut! Dar stiu ca ele exista! Dar nu imi bat joc de ele! Pentru ca stiu ca le iubiti!
Ma intelegeti?

Răspuns Câştigător
| Jadis a răspuns:

Eu in viata mea nu mi-am batut joc de dumnezeu sau de orice este sfant si legat de el.

Fiecare om are credintele lui, fiecare om are argumente pro si contra existentei lui dumnezeu.

Sa stii ca sunt si crestini care fac misto de atei si ii privesc cu alti ochi, facandu-i sa se simta diferiti de ceilalti.

Ar trebui sa ne acceptam toti asa cum suntem si sa nu fie vesnic un razboi intre atei si crestini. Eu de exemplu nu am nimic impotriva crestinilor. Ei cred ce vor si eu nu ii condamn pentru asta. Si de aceea nu mi-am batut joc de ei.

Uite de exepmlu un prieten nu ma mai baga in seama pentru ca i-am zis ca sunt atee. Acum ma considera de-a lui satana. Nu stii cat de ciudat ma simt in legatura cu asta.

Fiecare om are orientarile sale religioase si nu trebuia sa ii condamnam pentru asta. Sa fim toti uniti si sa nu lasam religia sa fie principalul motiv de a judeca o persoana.

Apropo sa stii ca prin intrebarea ta reiese ca judeci intr-un fel ateii. Nu toti sunt asa sa stii.

Eu iti inteleg problema dar chiar ar trebui sa analizezi mai bine anumite persoane... Si sunt de acord cu tine: unii chiar isi bat joc de ceva (ce zicem noi) ca nu exista. Este absurd si total ciudat. Nu inteleg nici eu de ce.

Ma bucur ca am putut sa iti spun asta...Acum vreau si eu parerea ta in legatura cu ce ti-am zis eu si daca esti de acord?

| PinkPanther a răspuns (pentru Jadis):

Prietenul ala care nu mai vorbeste cu tine pentru ca nu ii impartasesti credinta, chiar mai rau te considera satanista, nu ti-a fost nici o data prieten si nu merita sa ii acorzi importanta ca sa te simti aiurea din cauza lui. Pot sa iti spun depre el ca este un limitat, habar nu are ce inseamna sa fii ateu si ce inseamna sa fii satanist, si nu merita atentia ta.

| Jadis a răspuns (pentru PinkPanther):

Mersi de sfat si ai perfecta dreptate. El este crestin convins ca sa zic asa...si nu suporta oamenii care nu cred in dumnezeu, ii uraste. Deci sa nu mai zica nimeni ca ateii isi bat joc de crestini!

| SaveTheNature explică (pentru Jadis):

Uita-te ce a raspuns lollosaururs mai jos.Si vei vedea ca multi isi bat joc de cele SFINTE.
Apoi uita-te la sectiunea de intrebari de pe TPU, sa vezi ce intrebari jignitoare la adresa celor SFINTE se pun.Nu am zis ca toti ateii isi bat joc de Dumnezeu si de religie.
Insa majoritatea ateilor care isi petrec timpul pe TPU, (la sectiunea religie) intra sa isi bata joc de cele sfinte.

Răspuns utilizator avertizat
| SaveTheNature explică (pentru lolosaurus):

Eu am scris ceva mai sus, si tu ai trecut direct la JIGNIRI!
"Prietenul imaginar al credinciosilor" este exact cum e"mama ta pentru tine", si tu maturi pe jos cu sentimentele credinciosilor!
Si apropo am dat funda unui ateu care a inteles despre ce e vorba. Un ateu educat.
Nu ma gandesc sa"rumneg" esenta filosofarilor inutile. Si cuvantarilor cu perdea sau cu subinteles.
Dumnezeu sa te lumineze!

Nu compara pe Dumnezeu cu tot ce gasesti tu de cuviinta.
De ce nu incetezi cu jginirie? Incapatanarea ta generala,si tipul tau de om ce se contrazice,nu te-ar exclude doar din randul credinciosilor,ci si din randul ateilor.
Pentru ca dand religia la oparte,tu esti tipul celui ce se contrazice,pe orice tema.
Si nu ai nimic de castigat,neacceptand si parerile celorlalti
Credinta in Dumnezeu,e mult mai presus decat iti poti tu imagina vreodata,si nu se compara cu nimic nimic nimic ce e pamantesc
Mai lucreaza putin la atitudinea,si aprofundeaza putin intelesul cuvantului respect.
Si eu te rog din suflet sa nu mai iei in ras pe Dumnezeu, Biserica pe Isus, si tot ce are legatura cu Dumnezeu!
Te rog eu! si acum nivelul tau de intelegere va reactiona.

Nu te obliga nimeni sa crezi.Dar sa nu ataci credinta.

| Jadis a răspuns (pentru SaveTheNature):

Ai dreptate @lollosaurus este ateu...dar cum a zis cineva mai sus un ateu needucat si fara bun simt! Si nu chiar toti ateii isi bat joc. Acei atei nu suporta oamenii care cred in ceva ce ei nu cred si de aceea recurg la injurii si vorbe urate. Ce vor sa demonstreze cu asta? Nu stiu!

39 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Daca avem dragostea lui Dumnezeu in inimile noastre,atunci cand suntem raniti de cuvintele urate la adresa lui Dumnezeu,firesc ar fi sa raspundem cu aceeasi moneda,dar noi nu mai suntem firesti, ci duhovnicesti(daca Duhul lui Dumnbezeu locuieste in adevar in noi), si vom raspunde cu dragoste(daca dragostea Lui locuieste in inimile noastre).

| FucktheSystem a răspuns:

Măi, pe mine nu mă deranjează înjurăturile de mamă, trebuie să fi puțin prost să iei în serios așa ceva și puțin și mai prost să iei în serios așa ceva când este spus de un anonim în spatele unui avatar care n-a văzut-o niciodată pe mama ( sau cum ziceți voi, God).
Și totuși eu nu văd de ce vă plângeți voi atâta că lumea își bate joc de Dumnezeu, creștinii de aici ne-au făcut direct în față în toate felurile și nu ne-am apucat să pune întrebări ca asta...

| Jadis a răspuns (pentru FucktheSystem):

Pai normal ca se plang daca il iubesc pe dumnezeu. Si nu sunt singura de aici care a fost jignita de un crestin pentru ca sunt atee. Dar pentru asta nu mi-am batut joc de dumnezeu doar ca sa le fac in ciuda. Si nu te lua de intrebarea lui... vroia sa dea un sfat ateilor, negandindu-se ca si noi suntem jigniti de crestini!

| FucktheSystem a răspuns (pentru Jadis):

Neah, eu am o problemă cu oamenii care se plâng fără să facă nimic, mă enervează.
Eu n-am nimic cu Dumnezeu în persoană, fanclubul lui mă enervează. Cât timp o să vină un creștin la mine să-mi spună că Dumnezeul lui mă trimite în iad doar că nu-s creștină eu nu pot să nu zic că acel Dumnezeu este un narcisist, mie ăsta mi se pare adevărul, dacă el o ai ca pe o jignire nu e vina mea, să-și măsoare vorbele.
Cât timp cineva zice ceva de Dumnezeul lui care mă face să cred că acel zeu este rău (sau în alt fel ) eu nu văd ce ce aș ezita să o spun.
E ca și cum eu aș zice că mama se culcă cu câte un bărbat în feicare seară iar după cineva mi-ar spune că este o femeie ușoară și tot eu m-aș supăra, n-are logică.

| MMihai a răspuns:

Am cam înțeles ce ai vrut tu să zici, dar exemplul nu este bine ales.

| Rapplex a răspuns:

Prima oara trebuie dresati crestinii fanatici gen Mitch, Urzi23, AnghelB etc.Stii cum e, prima data trebuie sa oferi respect ca sa-l primesti inapoi.Eu imi iubesc mama pentru ca ea exista, eu pot sa ti-o pun in fata si sa zic "Asta e mama!", ceea ce in cazul lui D-zeu nu se poate face.Si chiar daca iubesc pe cineva, nu trebuie sa sustin minciuni, ci trebuie spus adevarul despre acea persoana, pentru ca adevarul conteazawinking

| Anonymus314 a răspuns:

Iisus*
Heaven, asta e valabil si pentru mama lui Iisus.
Daca tu o batjocoresti pe Maica Domnului, nu e firesc ca Dumnezeu sa se supere pe tine?

| FerLin a răspuns:

Sunt multi utilizatori ai acestui site sustinatori ai ateismului care isi fac veacul la categoria religie punand fel de fel de intrebari ironice pe tema religioasa sau comentand rautacios si cu multa superioritate la intrebari. Pe acesti oameni nu-i inteleg nici eu, daca nu cred in Dumnezeu e alegerea lor, nu ma priveste pe mine, dar de ce isi dedica mai timpul petrecut pe acest site implicandu-se cu rea intentie in discutiile pe teme religioase daca ei sunt atei, daca ei nu cred si nu pun pe pret pe credinta crestinilor si nu numai? Pentru respectul lor de sine, pentru educatia primita si civilizatia de care ar trebui sa dea dovada ar trebui sa inceteze cu aceste rautati. Inteligenta se manifesta printr-o implicare civilizata, bazata pe respect fata de ceilalalti si fata de punctele de de vedere ale celorlalti oricat de penibile sau cretine ar fi ele, asta e civilizatia, nicidecum manifestarea superioritatii sau pseudosuperioritatii, a ironiei sau jignirea celorlalti, asta e proaste crestere, lipsa de educatie, si un motiv bun pentru o persoana bineintentionata si capabila din punct de vedere intelectual (trecand peste aspectul religios) de ai ignora si de a-i clasifica exact invers decat si-ar dorii ei sa fie vazuti.
Pana la urma oameni suntem toti si daca ne dam in cap unul altuia atunci nu ar trebui sa mai avem dreptul sa ne plangem ca lumea e rea si meschina.

| sinx a răspuns (pentru FerLin):

Sa inteleg, ca dupa criteriile tale, eu fiind ateu, nu am ce cauta la sectiunea Religie? Asta ar inseamna ca daca nu gatesc nu am ce sa caut la Gastronomie, nu? Si exemplele pot continua. Ateii care iau in bataie de joc credinta voastra sunt 2-3 pe site-ul asta. Le dai ignore si ai terminat problema.

| FerLin a răspuns (pentru sinx):

Te invit sa recitesti cele mentionate de mine pentru a intelege in final, daca ai bunavointa si nicidecum vreo intentie rea intntionata, ca m-am referit strict la cei ce isi ocupa timpul pe categoria religie doar pentru a ataca pe gratis credintele crestinilor si celorlalti ce cred in orice altceva, nicidecum nu am criticat ca un tu de exemplu ca ateu intri sa raspunzi la o intrebare din categoria religie. Critic intentia rea, nu implicarea in dialog, critic atitudinea grosolana si abuziva nu nicidecum dialogul civilizat, si nu in ultimul rand critic intrebarile rau intentionate, ironice si nicidecum intrebarile sincere, bazate pe incertitudini.
Si final am o intrebare pentru tine tinand cont ca ti-ai permis sa ma pui la perete ca m-am plans de proastele obiceiuri ale ateilor,
"Tinand cont de imaginea ta de profil de pe TPU, te incluzi si tu printre cei 2-3 atei de pe acest site ce iau in bataie de joc "credinta noastra"?

| Jadis a răspuns (pentru sinx):

Nu a zis nimeni ca nu ai ce cauta la sectiunea religie. Daca el crede asta atunci discrimineaza ateii si revin din nou la raspunsul ce l-am dat lui @ivancea2

| Omulrational a răspuns:

Este categoria RELIGIE,nu crestinism, budism, animism etc.Se poate vorbi despre orice religie si ce este legat de ea.Dar voi de ce va bateti joc de conceptia altora,ba chiar injurati in toate felurile pe atei si apoi tot voi va gasiti victime... Daca si de Craciun, sarbatoarea voastra existau pe site persoane care se certau cu ateii, atunci cine e de vina? Daca zeul ala in care credeti va pune sa stati pe site si sa injurati pe toti si o sa ajungeti in rai e treaba voastra.Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea.

| maiAm8conturi a răspuns:

Da frate, te inteleg! dar eu vad ca tu pui intrebari stupide si evazive.
In primul rand iti plac doar anumite pareri, numai parerile care intra in acelasi tipar de gandire cu al tau.Ok, nimic de comentat, fiecare isi satisface poftele ce tin de socializare, cu persoane de seama si anturajul lui.
In al doilea rand "aia trei" de mai sus chiar au mame, daca vrei dovezi, incearca sa le bagi mana pe sub fusta cu riscu sa-ti zboare creierii unul din ei.Vezi tu? palpabilitatea ma satisface pe mine, asa ca(mama ei de cacofonie)comparatia ta e jalnica in ceea ce priveste exemplificarea pentru a ajunge la un argument logic.
Acum baga si un motiv sau ce mama naibii ai vrut sa zici aici:
"De ce nu intelegeti ca credinciosii Il iubesc pe Dumnezeu.Si stiu ce El exista! Si voi va bateti joc?" Cred ca ai vrut sa zici "ca El exista", ok! cum dracului de numai crestinilor li se arata dovezi? Dumnezeu chiar nu vrea sa-si maresca gradina asta? Observ ca daca te nasti in alt trib, ti se arata in somn cate un iepure corcit cu maimuta si apoi incepi sa crezi in "Zeul Urecheat".
PLM, daca tot dai ignore barem sa ai motive! Week-end fericit!

| justde3a a răspuns:

Moamma ce e aicea bar cu negri?=))
@ateilor Nu va mai raciti gura degeaba ca nu aveti cu cine!
@credinciosiilor fiecare om are dreptul de a alege! Cum fiecare credincios spune ca religia lui e adevarata si numai a lui asa spun si ateii.
@PeaceInHeaven Nimeni nu s.a luat de tine personal. Dar cand vezi cata prostie e in tara asta iti vine sa te dai cu capu de pereti. de ex :
http://www.youtube.com/watch?v=bkm_WwrhFUA
http://www.youtube.com/watch?v=cQxh_odUd6k

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pace tie,adevar ai grait,dar ei nu au cum sa inteleaga sau isi bat joc intentionat,pentru ca atit stiu sa faca.
Binecuvintat fie numele Domnului,acum si pururea, in vecii vecilor, AMIN.
Fii binecuvintat pentru vorbele intelepte.Numai bine.

| Jadis a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ii mai judeca! Nu te supara dar parca ai fi rasist. Nu stii tu ce este in mintea unui ateu. Poate are el motive pentru care isi bate joc. Sa fim sinceri... recunoaste ca si tu ai vorbit de rau un ateu, sau ti-ai batut joc de el sau l-ai privit ca pe un ciudat. Parca se spunea ca trebui sa iti respecti aproapele nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Jadis):

Eu nu judec pe nimeni.Fiecare este liber sa creada sau nu.Ii rog insa sa inceteze cu jignirile si injuriile.Toti sintem oameni si trebuie sa respectam daca vrem sa fim respectati.
Dumnezeu iubeste pe toti, deopotriva, noi de ce nu o putem face? Numai bine.

| PinkPanther a răspuns (pentru anonim_4396):

Un om educat, cu bun simt si ceva incelepciune nu o sa jigneasca pe nimeni petru ca are alta credinta. Asta se aplica si pentru atei, si pentru creztini, musulmani, etc. Nu conteaza credinta ta daca timp cat stii sa o respecti pe a celuilalt. Comportamentul asta nu e influentat de credinta sua de lipsa ei, e cauzat de proasta crestere, nesimtire si lipsa de respect

| Jadis a răspuns (pentru PinkPanther):

Total de acord cu tine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e chiar rau ce ai scris tu aicea. Totusi una e sa-ti bati joc de cineva si alta e sa pui lupa pe el si sa cauti niste explicatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Problema e dureroasa in sensul ca daca noi nu iertam asa cum a facut iisus cu cei ce-l rastigneau, nu ne va cunoaste la judecata.si ne va spune; plecati nelegiuitilor caci nu va cunosc.cum? noi te-am iubit si aparat si am luptat.da.dar nu a-ti iubit si nu a-ti iertat din dragoste pentru mine ci pentru orgoliul vostru.iar cei ce jignesc sunt bolnavi.trebuie tratati ci intelegere mila si dragoste.nu tot cu jigniri si contraziceri.deci vezi tu peace? noi ar trebui sa avem pacea Domnului in inimi si sa nu fim afectati de acesti saraci care nu-l au pe domnul.fiindca ar trebui sa fim bogati in intelegere si in iertare si in mila asa cum Domnul este.fiindca si pe acestia i-a iubit mai inainte de toti vecii.

| swagMeOutBitch a răspuns:

Turbati...
cat de prost sa fi sa nu crezi in D-Zeu, sa iti bati joc de cuvantul lui.cat de prost sa fii sa alegi raul in locul celui care a creat pamantul si pe tine